Türkiye' de Gastronomi Turizmi Atağa Kalktı...

Türkiye' de Gastronomi Turizmi Atağa Kalktı...

Türkiye Gastronomi turizmine de katkıları ile bilinen Yarışmaya Mahmut Usta, Karaman’ın gururu Rıza Duru’nun yönlendirmesi ile Gelenekten Aşeneye Karaman Mutfağı..

Türkiye' de Gastronomi Turizmi Atağa Kalktı...
 
Karaman'ın eriklisi en farklı fuar ve festivallerden Gastro Afyon 3. Uluslar arası Turizm Ve Lezzet Festivalinde 2. Oldu...
 
Afyon’da gerçekleştirilen GastroAfyon 3. Uluslar arası Turizm ve Lezzet festivaline Türkiye’nin dört yanından ünlü şefler katıldı.
 
GastroAfyon Uluslar arası Turizm ve Lezzet Festivaline Karaman’dan katılan Grand Otel Şefi Mahmut Katırcıoğlu, Mevlevi Yemekleri yarışmasında Karaman’a özgü bir lezzet olan “Erikli” olarak adlandırılan yemekle katılarak yarışmanın ikincisi oldu.
 
Festival açılışı Vali Mustafa Tutulmaz, Vali Yardımcısı Adem Uslu, çeşitli ülkelerden gelen büyükelçiler, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanının da katıldığı bir törenle başladı. 
 
Gastro Afyon 2021’de ayrıca Sanatçılar Sümer Ezgü, Gece Yolcuları, Sinema Oyuncusu Erhan Yazıcıoğlu, Gastronomi Eğitmeni ve Türk mutfağı şeflerinden Şef Özlem Mekik, Milli Atlet Nagehan Karadere, Milli Sporcu Gonca Kakar, Sanatçı Umut Akyürek gibi birçok ünlü ile beraber Exc şefler, gürmeler ve ünlü isimler bir araya geldi. Ünlü şeflerin yanı sıra gastronomi profesyonelleri, akademisyenler ve öğrenciler de katılım gösterdi.
 
Türkiye' de Gastronomi Turizmi Atağa Kalktı...
Türkiye Gastronomi turizmine de katkıları ile bilinen Yarışmaya Mahmut Usta, Karaman’ın gururu Rıza Duru’nun yönlendirmesi ile “Gelenekten Aşeneye Karaman Mutfağı” yemek kitabında bulunan ve Selçuklu Mutfağından olan Erikli yemeği ile katıldı.
 
Bu festival aynı zamanda Karaman’ın Gastronomi ve Turizm Derneği’nin Başkanı Meryem Evcen’in girişimiyle ilk sınavı olurken Meryem Evcen, Mahmut Katırcıoğlu, Hüseyin Uğur Katırcıoğlu, Sevgi Güdücü, Gül Tanrıverdi, Onur Doğan, Gül Tanrıverdi, Esra Uysal ve Kadriye Tunç’tan oluşan ekiple Karaman’a bu gururu yaşattılar.
 
Kaynak: karamandauyanis.com


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler