En İyi Füzyon Yemekleri...

En İyi Füzyon Yemekleri...

füzyon mutfağı ne demek? İstanbulda bulunan en iyi füzyon yemeklerini nerede yiyebilirim diyenler... En iyi füzyon mutfağı restoranlarını merak edenler. Farklı kültürlerin ürün ve pişirme tekniklerinin yaratıcılıkla har..

En İyi Füzyon Yemekleri ...
 
füzyon mutfağı ne demek? İstanbulda bulunan en iyi füzyon yemeklerini nerede yiyebilirim diyenler... En iyi füzyon mutfağı restoranlarını merak edenler. İşte sizlere sn. Mustafa Oğuz'un "turizm günlüğü" web sitesinde kaleme aldığı makaleyi kaynak göstererek Türk aşçı haberleri takipçileri ile paylaşmak istedik...
 
"İstanbul’da füzyon mutfağını deneyimleyebileceğiniz 6 restoran"
"Mustafa Oğuz"
 
Füzyon mutfağı… Ülkece severek izlediğimiz MasterChef Türkiye programı sayesinde gastronomi terminolojisinden aşinalık kazandığımız kavramlardan biri, fakat bence en az bilineni.
 
Peki, Nedir Bu Füzyon Mutfak?
Kısaca füzyon mutfak; farklı kültürlerin ürün ve pişirme tekniklerinin yaratıcılıkla harmanlandığı ve bambaşka deneyimler vadeden tabakların çıkarıldığı bir mutfak konsepti diyebiliriz. Bu yazımda sizin için İstanbul’da deneyimleyebileceğiniz birkaç restoranı paylaşacağım.
 
Tabii zaten az sayıda olan bu restoranlardan pek çoğu maalesef pandemiye dayanamayarak kalıcı olarak kapandı. Genel istatistik olarak İstanbul’da bulunan 31 bini aşkın en iyi restoranın yaklaşık 3’te 1’i kapanmışken bu oran füzyon mutfağı sunan restoranlarda belki yarı yarıya belki daha fazla. 
 
Benim en çok üzüldüklerimse Saigon ve Atiler restoranın zor şartların altından kalkamayarak kepenk indirmeleri. Bu sebeple sizlere her ne kadar 15-20 restoran önerisi yapmak istesem de, gerçekten önermek isteyeceğim yalnızca 6 restoran listeleyebildim.
 
Bu üzücü tabloya rağmen enseyi karartmayalım. Daha güzel günlerin geleceğine olan umudumuza sarılarak yazımıza geçelim.
 
1) BANYAN RESTORAN
 
En İyi Füzyon Yemekleri...
Füzyon mutfağı denince akıllara gelen en klasik isim Banyan. Harika boğaz manzarasıyla Ortaköy’de konumlanan Banyan, Asya mutfağına olan ilginin artmasıyla son dönemlerin gözde mekanlarından biri oldu. 
 
Feng Shui anlayışıyla dizayn edilen mekanın Asya mutfağı seçkisi göz dolduruyor diyebilirim. Özellikle Satay çeşitlerinden Smooky Beef Satay ve Sushi seçeneklerinden Samurai Rolls’u denemenizi öneririm. Fakat dikkat! Acıyla pek aranız yoksa Samurai Rolls yerine Vietnamese Beef Roll’u tercih etmeniz daha iyi olacaktır.
 
2) MİKLA
 
En İyi Füzyon Yemekleri...
Türkiye’de faaliyet gösteren benim en gurur duyduğum restoranlardan biri. Etkileyici Şef Mehmet Gürs’ün ellerinde doğan Mikla dünyanın en iyi restoranları arasında sayılan tek Türk restoranı olma unvanını da elinde bulunduruyor. Anadolu füzyonu yapan Mikla, Mehmet Gürs’ün Anadolu’nun eşsiz lezzetlerine olan ilgisinin vücut bulmuş hali diyebiliriz. 
 
The Marmara Pera’da bulunan Mikla restorandaki tadım menülerini görmeye aç gitmenizi ve o an ağzınızı ne sulandırıyorsa denemenizi tavsiye ederim. Mikla mutfağından çıkan hiçbir üründen herhangi bir şikayetiniz olmayacağının garantisini verebilirim.
 
3) ZAXİ İSTANBUL
 
En İyi Füzyon Yemekleri...
Maslak Hilton’un bünyesinde faaliyet gösteren Zaxi İstanbul, ödüllü Şef Arif Kemal Doğan tarafından hazırlanan ve uygulanan menüsüyle şehrin yoğun temposunda iş merkezlerinin arasından sıyrılarak leziz yemekler yiyerek keyifli anlar geçirebileceğiniz şık bir mekan. Zaxi’de deneyimleyebileceğiniz enfes bir Dana Scalloppine’nin yanına yakışabilecek seçkin şaraplar bulmanız işten bile değil. Ayrıca yemek sonrası yetenekli miksolojistler tarafından hazırlanan spesiyal kokteylleri de tatmayı unutmayın!
 
4) YENİ LOKANTA
 
En İyi Füzyon Yemekleri...
Yeni Lokanta, isminden pek füzyon mutfağı sunuyor gibi görünmese de asma yaprağında paçanga, vişneli kısır, karidesli kabak çiçeği kızartması gibi ürünlerde değişik lezzetlerin iddialı adreslerinden biri. Taksim İstiklal Caddesi’nde konumlanan mekanın menüsü Şef Civan Er’in ellerinden çıkıyor. Restorana gittiğinizde füzyon içeceklerden de denemeyi ve her şeyi unutarak yemeklerle ilgilenmeyi unutmayın!
 
5) VOGUE
 
En İyi Füzyon Yemekleri...
Akaretler BJK Plaza’da bulunan restorana girdiğiniz andan itibaren lüks restoran havasını solumaya başlayacaksınız. Mekanın dekorasyonu, konumu ve manzarası bile misafirlerini büyütmeye yeterken bir de menüdeki enfes lezzetleri tattığınızda ‘işte şimdi oldu!’ diyeceksiniz. 
 
Ana yemek tercihi olarak Kuzu Tandır Kol ya da Dana Külbastı’yı öneririm. Çorba olarak Miso, salata olarak Çiğ Enginar Salatası’nı deneyebilirsiniz. Yemeğinizi yedikten sonra harika boğaz manzarası eşliğinde mekanın güzel bar seçkisine de göz atmayı unutmayın.
 
6) SMELT&CO
 
En İyi Füzyon Yemekleri...
Şehrin salaş lokasyonu Balat’a doğru direksiyonu kırın ve Smelt&Co’yu mutlaka görün. Şehrin ara sokaklarında kaybolduğunuz anda sizi içine çeken bu bohem mekanı çok seveceksiniz. Çok geniş bir menü sunmuyor olsa da oldukça lezzetli seçeneklerin sizi bekliyor olduğunu söylemeden geçmeyeyim. 
 
Özellikle açıklamasını okumaktan yorulacağınız hepsi bir şeyler yatağında ya da çanağında, bambaşka şeylerle marine edilmiş başlangıçlara bir göz atın ve imkanınız varsa birden fazlasını deneyin. Ana yemek olarak Izgara Dil Balığı ve Jumbo Karides’i önerebilirim. Fakat bu mekana giderken şık giyinmeyi değil daha salaş giyinmeyi ve anı yaşamayı ihmal etmeyin!
 
En İyi Füzyon Yemekleri...Mustafa Oğuz Kimdir?
 
1997 yılında İstanbul’da doğdu. Lise dönemine kadar doğduğu şehirde yaşadıktan sonra üniversite eğitimi için İzmir’e gitti. Uluslararası İlişkiler ve Siyaset eğitimi alırken bazı projelere öncülük etti. Aynı yıllarda turizm sektörüyle tanıştı. 
 
Bununla birlikte rotasını turizme çevirerek yoluna devam etti. İzmir ve Kuşadası’nda çeşitli otel ve restoranlarda çalıştıktan sonra İstanbul’a dönerek şehir otelciliğine giriş yaptı. İstanbul’daki bir çok lüks otelde kısa süreli çalıştıktan sonra Çırağan Palace Kempinski Le Fumoir’de mesleki gelişimini sürdürdü. 
 
Aynı dönemde girişimcilik kariyeri de hız kazandı. Sektörel ve sektör dışı bazı girişimlerin ekibinde bulundu, bazı girişimler gerçekleştirdi. 30 Mayıs 2019 itibariyle tamamıyla kendi işlerine odaklanarak çalışmalarını sürdürmekte. Şimdi ise SECONDAudits’in kurucusudur.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler