Restoranlarda Virüs Salgını 'ndan Korunmanın Yoları...

Restoranlarda Virüs Salgını 'ndan Korunmanın Yoları...

Dışarıda Restoranlarda yemek yerken nelere dikkat edilir? Korona virüs salgınından korunmak için Restoranlarda hangi detaylar incelenir? Dostlarınızla restoran ve..

Restoranlarda Virüs Salgınından Korunmanın Yoları Nelerdir?
 
Dışarıda Restoranlarda yemek yerken nelere dikkat edilir? Korona virüs salgınından korunmak için Restoranlarda hangi detaylar incelenir? Dostlarınızla restoran ve kafelerde yemek yerken hijyen açısından en öncelikli yapmanız gerekenler nelerdir?
 
Koronavirüs salgını devam ederken arada bir arkadaşlarınızla nefes almak için yemeğe gittiğinizde, bağışıklık sisteminizi korumak, sizi güvende tutmaya yarayacak ipuçlarını öğrenmeye ne dersiniz?
 
Koronavirüs salgını tüm dünyada ve ülkemizde etkinliğini devam ettirirken, aşılamaların başlaması insanlarda bir nebze rahatlamaya sebep oldu. Salgının başlamasından bu yana halen dışarıya çıkmaya korkuyor ve arkadaşlarınızla vakit geçirmeyi özlüyorsanız, sizin için dışarıda yemek yemenin altın kurallarını paylaşıyoruz.
 
Evde kalmak pratik bir yol olsa da dışarıda yemek yemeye karar verirseniz, bazı ipuçları ve önlemler işinize yarayabilir. Rezervasyon yapmadan veya en sevdiğiniz restorana gitmeden önce aşağıdaki ipuçlarını aklınızda bulundurun:
 
Restoranlarda Virüs Salgından Korunmak İçin "RESTORAN HAKKINDA ARAŞTIRMA YAPIN"
 
Restoranın güvenlik ve hijyen uygulamalarını araştırmaya çalışın. Çalışanların yiyecekleri nasıl kullandıklarına, yüz maskeleri takıp takmadıklarına, sık temas edilen yüzeylerin düzenli olarak dezenfekte edilip edilmediğine, masaların sosyal mesafe normları dikkate alınarak yerleştirilip yerleştirilmediğine ve çalışanların sosyal mesafeye dikkat edip etmediğini öğrenin.
 
Restoranlarda Virüs Salgından Korunmak İçin "MASKENİZİ SADECE YEMEK YERKEN ÇIKARIN"
 
Yemek yemek üzere olduğunuz zamanlar dışında her zaman bir yüz maskesi takın. İster yemek beklerken, ister garson servise geldiğinde, maske takmak enfeksiyon kapmanızı ve virüsün daha fazla bulaşmasını önlemenize yardımcı olacaktır.
 
Restoranlarda Virüs Salgından Korunmak İçin "FİZİKSEL MESAFEYİ KORUMAYA ÖZEN GÖSTERİN"
 
En az 1,5 metre uzakta kalarak diğer insanlarla yakın temastan kaçındığınızdan emin olun. Oturma düzeni, iki kişi ve masalar arasında boşluk bırakacak şekilde olmalıdır. Garsonlardan yemek servisi yapılırken de fiziksel mesafeyi korumaları istenmelidir.
 
Restoranlarda Virüs Salgından Korunmak İçin "ELLERİNİZİ YIKAMAYI İHMAL ETMEYİN"
 
Gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza dokunmaktan kaçınmanın yanı sıra ellerinizi sürekli yıkamayı veya dezenfekte etmeyi unutmayın. 
 
Ayrıca, masa veya kredi kartı makinesi (peşin ödeyin veya temassız ödeme yöntemleri kullanın), tırabzanlar, tuvalet yüzeyleri, sandalyeler veya asansör düğmeleri gibi yüzeylere mümkün olduğunca dokunmaktan kaçının. Bu yüzeylere dokunmaktan kaçınamıyorsanız, ellerinizi en az 20 saniye sabun ve suyla yıkayın veya bir yüzeye temas ettikten hemen sonra en az yüzde 60 alkol içeren bir dezenfektanla ellerinizi ovun.
 
Restoranlarda Virüs Salgından Korunmak İçin "AŞIRI KALABALIKTAN KAÇININ"
 
Bir sürü insanla dışarı çıkmak o kadar da iyi bir fikir olmayabilir. Daha küçük bir grup insan seçmeye çalışın, özellikle aşıları tamamlanmış veya karantinaya alınmış olanlar. Bu önlemler, enfekte olma riskini azaltmaya yardımcı olacak ve ayrıca virüsün diğer lokantalara ve restoran personeline bulaşma şansını da en aza indirecek.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler