İhni Nohut Unu Çorbası..

İhni Nohut Unu Çorbası..

Geleneksel Türk mutfağında İhni nohut unu çorbası nasıl yapılır? En Kolay çorba tariflerinden İhni nohut unu çorbası yaparken nelere dikkat edilir? Osmanlı Saray Mutfağı’nın da “en iyi çorba tariflerinde..

İhni Nohut Unu Çorbası..
 
Geleneksel Türk mutfağında İhni nohut unu çorbası nasıl yapılır? En kolay ve en iyi çorba tariflerinden İhni nohut unu çorbası yaparken nelere dikkat edilir?
 
Zengin Osmanlı Saray Mutfağı’nın da “en iyi çorbalarından” olan İhni nohut unu çorbası için kullanılan malzemeler nelerdir? En sevilen çorbalardan İhni nohut unu hangi ilimize aittir.
 
Yöresel Mutfaklarımızdan Batman Yöresine Ait Nefis Bir Çorba Olan Nohut Unu Çorbası Tarifi.  
 
İhni Nohut Unu Çorbası Nasıl Yapılır?
 
İhni Nohut Unu Çorbası İçi Kullanılan Malzemeler; 
 
*    150 Gr Kavrulmuş Nohut Veya Nohut Unu
*    100 Gr Domates Salçası
*    1.5 Litre Su
*    50 Gr Tereyağı
*    Tuz
*    Karabiber
*    Pul Biber
*    Üzeri İçin Tereyağı, Pul Biber Ve Kavrulmuş Nohut
 
Türk Mutfağı Yemek Arşivinde En İyi Çorba Tariflerinden İhni Nohut Unu Çorbası Yapılış Tarifi
 
Kavrulan nohutlar robotta veya taş değirmende un haline getirilir. Pişirme tenceresine tereyağı alınır, eritildikten sonra nohut unu eklenip iyice kavrulur. Domates salçası, tuz ve baharatlar ilave edilir. Sonrasında birlikte iyice kaynatılır Hazırlanan çorbaya tereyağı ve pul biber kavrulup üzerine dökülür, birkaç adet kavrulmuş nohut serpiştirilip servis edilir.
 
Şimdiden afiyet olsun.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler