Geleceğin Şefleri

Geleceğin Şefleri "Saray Mutfağı Lezzetleri" İle Geliyor

Aşçılık mesleği üzerine çalışan öğrenciler, Osmanlı pilavı, badem çorbası, Çerkez tavuğu, zerde ve levzine tatlıları ile reyhan şerbeti ve Fatih Sultan Mehmet'in sevdiği yemek..

Geleceğin Şefleri "Saray Mutfağı Lezzetleri" İle Geliyor...
 
Edirne'de öğrenciler, çalıştıkları uygulama otelinde Osmanlı pilavı, mutancana, badem çorbası, Çerkez tavuğu, zerde ve levzine tatlıları ile reyhan şerbeti yaptı.
 
Edirne'de Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde çalışan öğrenciler, Osmanlı saray mutfağı lezzetlerini öğreniyor.
 
Otelin mutfak kısmında aşçılık mesleği üzerine çalışan öğrenciler, Osmanlı pilavı, badem çorbası, Çerkez tavuğu, zerde ve levzine tatlıları ile reyhan şerbeti ve Fatih Sultan Mehmet'in sevdiği yemeklerden mutancanayı menüsüne kattı.
 
Okulun müdürü Rıza Korkusuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 28 Ekim'de Edirne Valisi Ekrem Canalp'in katılımıyla uygulama otelinin açıldığını söyledi.
 
Otelde yurt içi ve dışından misafirleri ağırladıklarını belirten Korkusuz, "Edirne'nin tanıtımına ve kültürüne katkı sağlıyoruz. Öğrencilerimiz öğretmenleriyle saray mutfağı lezzetlerini uygulamalı yapıyor ve misafirlerimize ikram ediyoruz." dedi.
 
"Türkiye gastronomi haberlerine göre Mezun olduklarında iş bulma olanaklarına erişiyorlar"
 
Burasının 5 yıldızlı otellerdeki tüm imkanlara sahip olduğunu dile getiren Korkusuz, "Öğrencilerimiz sektörün ihtiyaç duyduğu iş gücüne okul hayatında sahip oluyor. Mezun olduklarında iş bulma olanaklarına erişiyorlar." diye konuştu.
 
Uygulama Oteli Teknik Müdür Yardımcısı Tuncay Ardalı ise yeni açılan bir otel oldukları için sadece oda kahvaltı hizmeti verdiklerini anlattı.
 
Gelecek aylar için gün boyu yemek servisi yapabilecekleri menüler hazırladıklarını ifade eden Ardalı, öğrencilerin otelin misafirlerine saray lezzetlerini de sunacağını söyledi.
 
Hem geleneksel yemekleri hem de yeni tarifleri öğreniyorlar...
 
Yiyecek İçecek Alan Şefi Ayla Haykır da özellikle Fatih Sultan Mehmet'in sevdiği mutancana yemeği yaptıklarını belirterek, "Osmanlı'daki sünnet törenlerinde tercih edilen tatlardan örnekler yaptık. Öğrenciler burada iş hayatına hazırlanıyor, hem geleneksel yemekleri hem de yeni tarifleri öğreniyor." dedi.
 
Öğrencilerden Eftalya Özger ise mutancanayı severek yaptığını dile getirerek, "İçerisinde kuşbaşı kuzu eti, badem, bal, kuru incir ve üzüm var. Ürün yelpazesi açısından çok geniş ve lezzetli bir yemek." diye konuştu.
 
Öğrencilerden Seçkin Tatlı, mezun olduktan sonra master şef olmak istediğini kaydetti.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler