Mutfak Sanatlarında Nitelikli ve Akademik Şef Adayları

Mutfak Sanatlarında Nitelikli ve Akademik Şef Adayları

“Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden mezun olacak öğrencilerin hem ulusal hem de uluslararası alanda yeterliliği olabilecek şekilde yetişebilmesi için akademik disiplini benim..

Gastronomi Ve Mutfak Sanatlarında Nitelikli ve Akademik Şef Adayları...
 
Sektörde profesyonel kariyer sahibi olmak isteyen öğrencileri, nitelikli şef adayı olarak yetiştirmeyi misyon edinen Beykoz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, eğitimlerini yenilikçi ve dinamik kadrosuyla sürdürüyor. 
 
“Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden mezun olacak öğrencilerin hem ulusal hem de uluslararası alanda yeterliliği olabilecek şekilde yetişebilmesi için akademik disiplini benimseyen bir müfredatımız var” diyen Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bengisu Bayrak Shahmiri’den bölüm hakkında bilgi aldık.
 
Beykoz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve akademik kadronuz hakkında bilgi verir misiniz?
 
Beykoz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, üniversitemizin Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin en çok talep gören bölümlerinden biri. Bölümümüzün amacı, mutfak sanatları ve yiyecek-içecek sektöründe profesyonel kariyer sahibi olmak isteyen öğrencilerimizi nitelikli şefler olarak yetiştirmek. 
 
Bu amaç doğrultusunda öğrencilerimize 4 yıllık lisans eğitimlerinde güncel ve kapsamlı bir ders programı ve üniversitemizin sektörle kurduğu ilişkilerin sonucu olarak imzaladığımız protokollerle İşletmede Mesleki Eğitim (70 iş günü süresince staj) imkanı sunuyoruz.
 
Uygulamalı mutfak derslerimizin yanında öğrencilerin yiyecek-içecek sektörünün işletme kısmında da başarılı olmalarına yardımcı olmak için kuramsal dersler de bulunmaktadır. 
 
Öğrencilerimiz gıda bilimi, beslenme, gıda hijyeni, sanitasyon, gıda mevzuatı, yiyecek ve içecek işletmeciliği alanlarında kapsamlı bilgi donanımlarıyla Türk ve Dünya mutfakları kültürlerinin inceliklerini öğrenip, kazandıkları teorik bilgileri profesyonel mutfaklarında pratiğe dönüştürme fırsatını elde ederler. 
 
Bölümümüzden mezun olan öğrenciler program boyunca edindikleri kazanımları sayesinde girişimci ve yenilikçi özellikleriyle yöneticilik yapabilecekleri tüm yeme-içme sektöründe farklılıklarını ortaya koyarak iş bulma imkanına sahip olurlar.
 
Bölümümüz alanlarında uzmanlaşmış öğretim üyeleri ve alanlarında farklı uzmanlıklara sahip mutfak uygulamaları şefleriyle birlikte alanın yeniliklerini takip eden dinamik bir kadroya sahiptir.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler