Maydanoz Yemeği Nasıl Yapılır?

Maydanoz Yemeği Nasıl Yapılır? " Afyon Mutfağı"

Maydanoz Yemeği nedir? Yöresel mutfaklarımızdan Maydanoz Yemeği nasıl yapılır? Bu güne kadar evinizde Maydanoz Yemeği yaptınız mı? Yemek arşivinde en ilginç..

Afyon Lezzetlerinden Maydanoz Yemeği Nasıl Yapılır? 
 
Maydanoz Yemeği nedir? Yöresel mutfaklarımızdan Maydanoz Yemeği nasıl yapılır? Bu güne kadar evinizde Maydanoz Yemeği yaptınız mı? geleneksel Türk mutfağı yemek arşivinde en ilginç yemek isimlerinden Maydanoz Yemeği yapmak için hangi malzemeler gereklidir?
 
En iyi yöresel lezzetlerimizden ve sebzeli yemeklerimizden Maydanoz Yemeği hangi yöresel mutfağımıza aittir. Maydanoz Yemeği iştah açıcı salatamıdır yoksa yemek mi?
 
En Farklı Vegan Yemeklerinden ve Afyon Mutfağı Lezzetlerinden Maydanoz Yemeği Tarifi
 
En İyi Yöresel Lezzetlerimizden Maydanoz Yemeği İçin Kullanılan Malzemeler
 
*     ¼ Su Bardağı Koçbaşı Nohut
*     1 Kg Maydanoz
*     3 Su Bardağı Su
*     1 Adet Büyük Boy Soğan
*     2 Orta Boy Yeşilbiber
*     Yarım Su Bardağı Zeytinyağı
*     2 Yemek Kaşığı Salça
*     Yarım Su Bardağı Pilavlık Bulgur
*     2 Tatlı Kaşığı Tuz
*     1 Su Bardağı Yoğurt(Süzme)
 
En İyi Yöresel Lezzetlerimizden Maydanoz Yemeği Hazırlanış Tarifi
 
Afyon Lezzetlerinden Maydanoz Yemeği Nasıl Yapılır?
Nohudu akşamdan yarım su bardağı su ile ıslatın ve ertesi gün 1 su bardağı su ile düdüklü tencerede haşlayın.
 
Maydanozları yıkayın ve ayıklayın. Diğer tarafta tencereye 3 su bardağı su koyun ve kaynayınca tuz ve maydanozları ilave edin, maydanozlar hafif haşlandığında ocaktan alın ve suyunu süzün.
 
İnce kıyılmış soğanı ve yağı tencereye koyun, soğanlar sararıncaya kadar kavurun. İnce ince doğanmış biberleri de ekleyerek kavurmaya devam edin, salçayı ilave edin ve karıştırın.
 
Maydanozu, bulguru ve nohudu ilave edin üzerine maydanozun ve nohudun haşlama suyunu ekleyin ve 3 su bardağı suya tamamlayın. Tuzunu ekleyin, kısık ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurtla birlikte servis edin.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler