Asean Dünya Zirvesi Dubai'de İslami Tüketici Planlaması

Asean Dünya Zirvesi Dubai'de İslami Tüketici Planlaması

ASEAN Dünya helal Zirvesi Dubai'de "İslami tüketici planlaması - salgın sonrası talepte artış görüyor muyuz?" başlığı altında düzenlendi. Orada İslami gıda şirketi..

Helal ürünler her zaman uzun vadeli ekonomik ortaklıkların önünü açar...
 
Mubaşir sitesinin haberine göre, Dubai'deki ASEAN Dünya İş Forumu'nun ikinci gününde konuşan konuşmacılar, helal ürünlerin BAE ve ASEAN ülkeleri arasında uzun vadeli ekonomik ortaklıkların önünü açtığını vurguladılar.
 
İqna-ir' nin haberine göre; 
 
Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN), Güneydoğu Asya'da Tayland, Endonezya, Malezya, Singapur ve Filipinler'i içeren uluslararası bir siyasi, ekonomik ve kültürel kuruluştur.
 
ASEAN Dünya helal Zirvesi Dubai'de "İslami tüketici planlaması - salgın sonrası talepte artış görüyor muyuz?" başlığı altında düzenlendi. Orada İslami gıda şirketi başkanı Salih Abdullah Lutah, Endonezya helal turizm geliştirme ekibi başkanı Rinato Sufyan, Malezya İslami turizm merkezi genel müdürü Muhammad Razib Hasan ASEAN bölgesinde helal gıda ve turizmin geleceğini incelediler.
 
Konuşmacılar, İslam ekonomisinin sektörleri hakkındaki görüşlerini incelediler ve İslami Gıda Şirketi CEO'su, tüketici, helal ürün sertifikası ve pazar değişkenleri etrafında dönen bu sektörün en önemli unsurlarına dikkat çekti.
 
Endonezya'daki Helal Turizm Geliştirme Ekibi başkanı da orta sınıfın büyümesiyle İslam ekonomisinin büyümesine ve salgın sonrası birçok İslami sektörün büyümesini hızlandırma olasılığına dikkat çekti. Ayrıca teknolojiye ve sağlık ürünlerine olan bağımlılığın artması, sorumlu üretime yönelme, tüketimin rasyonelleştirilmesi ve fiziksel ve zihinsel sağlığa dikkat dahil olmak üzere tüketim modelinde meydana gelen bir dizi değişkeni açıkladı.
 
Rinato Sufyan Halihazırda küçük grup turizm tesislerini teşvik eden turizm başta olmak üzere İslam ekonomisinin gelişimi için şu anda birçok fırsat bulunmakta ve tur operatörleri aracılığıyla her yıl milyonlarca turistle etkileşim kurma yönünde büyüyen bir eğilim var. ASEAN bölgesi ile BAE arasında, büyümesini önemli ölçüde artırmak için helal turizmi teşvik etmek için büyük işbirliği fırsatları var. 
 
Ayrıca, özel sektörün katılımı ve deniz, kara ve hava geçişleri yoluyla bölge ile BAE arasındaki faaliyetlere ve ürün alışverişine odaklanması önemlidir.
 
Muhammed Razib Hasan, Müslüman tüketicinin küresel bir kişiliğe sahip olduğunu ve dünyanın dört bir yanına dağıldığını, şirketlerin hizmet ve ürünler sunması ve İslami turizm sektörünü tanıtması için bir hazineyi temsil ettiğini vurguladı.
 
Hasan, helal ürünlere olan talebin arttığını ve bunun şirketleri üretimi artırmaya, pazarlamayı geliştirmeye ve yatırımları artırmaya ve hükümetlerle ortaklıkları güçlendirmeye çalışarak yurtiçinde ve yurtdışında tüketicilere ulaşmaya motive ettiğini açıkladı.
 
Toplantının sonunda katılımcılar, aralarında Endonezya, Malezya ve Brunei'nin de bulunduğu İslam ekonomik sisteminin en önemli ülkesinin oylanmasına katıldı. 
 
Oylamada Endonezya birinci olurken, onu Malezya ve ardından Brunei izledi. Katılımcılar, Endonezya'nın nüfus açısından en büyük pazar ve en büyük İslam ülkesi olduğunu ve bu ülkenin ekonomisinin bu yıl içinde yüksek derecede esnekliğe ve dayanıklılığa sahip olduğunu açıkladı. Çünkü turizm sektörü bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 3,5 büyüme kaydetti.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler