Şef Berk Güldal'dan Seattle' da Türk Mutfağı Lezzetleri

Şef Berk Güldal'dan Seattle' da Türk Mutfağı Lezzetleri

Misafirlerini fırından yeni çıkmış lavaş ve mevsim mezeleri ile karşılayan Hamdi Seattle şefi ve sahibi Berk Güldal, kuzu çevirme bile yaparak ziyaretçilerine hem görsel..

Şef Berk Güldal'dan Seattle' da Türk Mutfağı Lezzetleri...
 
Türk ve Anadolu mutfağını Amerikalı vatandaşlarla buluşturan başarılı şef Berk Güldal, şefliğini yaptığı Hamdi Seattle'da kokoreçten güveçe, kebaptan baklavaya kadar ülkemize özgü yemekleri servis ediyor.
 
Misafirlerini fırından yeni çıkmış lavaş ve mevsim mezeleri ile karşılayan Hamdi Seattle şefi ve sahibi Berk Güldal, kuzu çevirme bile yaparak ziyaretçilerine hem görsel hem damak tadı yaşatıyor.
 
Diğer Türk restoranlarından farklı olarak yemekleri Anadolu'da olduğu gibi yapmayı tercih eden Türk Mutfağı Şeflerinden Berk Güldal, kebabı zırhtan geçirirken bazı ürünleri de Türkiye'den getirtiyor.
 
Şef ve ortağı Katrina Schult ile birlikte çalışan Berk Güldal işletmesinde Türk yemekleri dışında Amerikalıların alışmış olduğu yemekleri de servis ediyor.
 
Restoran sahibi ve Başarılı Şeflerden Berk Güdal, "Hamdi" ismini dedesinden geldiğini iletiyor;
 
"Hayatımda beni en etkileyen insanlardan biri dedemdi. Yemek yapmayı çok severdi, yemeğe özveri ve emek gösterirdi. Bu bana çocukken ilham verdi. Hafızası beni sürekli olarak sevgiyle ayrıntıyla pişirmeye itiyor."
 
Şef Berk Güldal'dan Seattle' da Türk Mutfağı Lezzetleri...
Şef Berk Güldal ve işletmesi Hamdi Seattle şuanda sabit bir yerde çalışmıyor. Tamamen içine sinen bir yer bulana kadar başka işletmelerde pop-up akşam yemekleri vermeyi tercih eden Güldal'ın bir sonraki durağı merak konusu oluyor. Şefi ve işletmeyi takip eden lezzet severler kendisini sosyal medyadan takip ederek bir sonraki durağına uğruyor.
 
İstanbul'da yaşarken milli kürek takımından ayrıldıktan sonra ünlü şeflerden olma hayalinin peşinden giden Güldal, 5 yıllık gastronomi ve mutfak sanatları eğitimi sırasında Türkiye'nin en eski Osmanlı restoranlarından olan Hacı Abdullah Lokantası'nda çalıştı. 
 
New York'da bir ve üç Michelin yıldızlı restoranlarda çalıştıktan sonra San Francisco'da yine üç Michelin yıldızlı bir Japon mutfağında hizmet veren Güldal, başarılı kariyerine Seattle'da kendi işletmesini açarak devam ediyor. Dünyanın bir numaralı restoranı dahil dünyada ve Amerika'da birçok restoranda çalışma imkanı bulan Berk Güldal yeni açtığı restoran ile birlikte Amerikalıların damağını şenlendiriyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler