Kelle Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kelle Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kelle Tatlısı nedir? Kelle Tatlısı nasıl yapılır? Zengin yöresel mutfaklarımızdan Sivas mutfağında Kelle Tatlısı yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Kelle Tatlısının hikayesi nedir?

Kelle Tatlısı nedir? Kelle Tatlısı nasıl yapılır? Zengin yöresel mutfaklarımızdan Sivas mutfağında Kelle Tatlısı yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Kelle Tatlısının hikayesi nedir?
 
Sivas mutfağının yöresel tariflerinden biri olan kelle tatlısını sizlere sunuyoruz. Türk aşçı haberleri Dışı çıtır hamur, içi ise fındık, badem, kuru üzüm ve baharatlarla zenginleştirilen bu tatlı, şerbetle zenginleştirilir.Türk aşçı haberleri  Malzemeler hazırsa, kelle tatlısı tarifi için detaylara geçebiliriz.
 
En Farklı Osmanlı Ve Türk Tatlılarından Kelle Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
En Eski Tatlı Tariflerinden  Kelle Tatlısı Hamuru İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     1 Su Bardağı Süt
*     1 Su Bardağı Su
*     1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
*     Aldığı Kadar Un
 
 Kelle Tatlısı İç Harcı İçin Nelere İhtiyaç Vardır?
 
*     1 Kase Ev Eriştesi
*     1 Kase Fındık
*     1 Kase Badem
*     1 Kase Ceviz
*     1 Kase Kuru Üzüm
*     1/2 Çay Kaşığı Zencefil, Tarçın
*     1/2 Çay Kaşığı Toz Karanfil, Tuz
*     250 G Tereyağı
*     Nişasta
 
En İyi Yöresel Tatlılardan Türk mutfağı yemek arşivinde Kelle Tatlısı Şerbeti İçin
 
*     3 Su Bardağı Toz Şeker
*     3 Su Bardağı Su
 
Kelle Tatlısı Nasıl Yapılır?
 
Kelle Tatlısı Nasıl Yapılır?
Hamuru için derin bir karıştırma kabının içine süt ve suyu ekleyip karıştırın. Türk aşçı haberleri Ardından karışımın üzerine 1/2 su bardağı sıvı yağı ilave edin. Sıvı malzemelerin üzerine kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun. Hamuru düz bir zemine alın ve 12 eşit bezeye ayırın. Üzerine bez örterek dinlenmeye bırakın.
 
Şerbeti için 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı suyu tencereye alarak orta ısılı ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırıp kaynatın. Baklava hamurunun 11 bezesini nişasta serpilen zeminde incecik açın. Her yufkanın üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin.
 
Derin bir tencereyi yağlayın ve açılan 11 baklava yufkasını uçları dışarıda kalacak şekilde üst üste tencerenin içine serin. Türk aşçı haberleri Kuru üzümleri sıcak suda biraz haşlayın. Küçük bir tavaya biraz tereyağı ekleyin ve fındıkları hafifçe kavurun. Üzümleri fındıkların üzerine ilave ederek kavurun.
 
Ev eriştelerini haşlayıp süzün. Üzerine 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ve 2 büyük servis kaşığı şerbet ilave edin. Türk aşçı haberleri Zencefil, tarçın ve karanfili serpiştirip karıştırın. Tencereye serilen baklava yufkalarının içine biraz iç harçtan yerleştirin. Sonra üzerine erişteleri koyun.
 
En üst katta erişte kalacak şekilde aynı işlemi tekrarlayın. Kalan son bezeyi de açın ve üzerine kapatın. Tencerenin dışında kalan baklava hamurunun uçlarını kesin, tencerede kalan kısımlarını ise içe doğru katlayın.
 
Kalan tereyağını da üzerine gezdirip, önceden ısıtılmış 150 derece fırında, yaklaşık 1.5 saat kızarana kadar pişirin. Türk aşçı haberleri Tatlı piştikten sonra servis kabına ters çevirin ve üzerine kalan şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra dilimleyerek servis yapın.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler