Yenilebilir Altın: Gastronomide Lüks Sunum

Yenilebilir Altın: Gastronomide Lüks Sunum "Mehmet Kudat"

Öncelikle şunu söylemeliyiz ki; altın yemek tamamen güvenli. Hatta bilim adamları her gün 0,2 gr altın yemenin vücuttaki toksinleri atmaya yardımcı olduğunu söylüyor. Peki yeni..

Yenilebilir Altın: Gastronomide Lüks Sunum 
Şef Mehmet Kudat 
 
Bugün size çok az kişinin bildiği bir konudan bahsedeceğiz. Konumuz başlıktan da anlaşılacağı üzere yenilebilir altın. Değerli maden türlerinden biri olarak yatırımcıların gözdesi olan altının yenilebilir olduğunu ilk kez duyanlar şaşkınlıklarını gizleyemiyor!
 
Öncelikle şunu söylemeliyiz ki; altın yemek tamamen güvenli. Hatta bilim adamları her gün 0,2 gr altın yemenin vücuttaki toksinleri atmaya yardımcı olduğunu söylüyor. Peki yenilebilir altın yaprakları nasıl kullanılır? Gelin hep birlikte bu soruların yanıtlarını inceleyemeyelim 
 
Yenilebilir Altın Nedir? 
 
Yenilebilir altın tozu ve yenilebilir altın yaprağı, yenilebilen altın türleridir. 
 
Yenilebilir Altın: Gastronomide Lüks Sunum
Tarihi çok eskilere, Mısır firavunları dönemine kadar dayanmaktadır. Yaprak altın, o dönemler, firavunların mezarlarının süslenmesinde kullanılmıştır. Aslında Mısırlılar da ilk başlarda altını mücevher gibi kullanmış.
 
Ancak zamanla sıvı altından yapılmış iksirler geliştirmişler. Bu iksirleri gençliği korumayı ve hastalıklardan korunmak amacıyla kullanmışlardır. 
 
Japonlar başta olmak üzere çeşitli Uzakdoğu ülkelerinde de yaprak altının yüzyıllar boyunca yiyecek ve içeceklerde, hatta bazı hastalıkların tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir. 
 
Yaprak altının Avrupa’ya gelişi 16’ıncı yüzyılın ortalarına denk gelmektedir. Altın tüketimi Avrupa’da bir anda yaygınlaşmış. Buna karşılık altın kaynaklarının tükenmemesi için bir öğünde en fazla 2 tabakta kullanılması yönünde kısıtlamalar getirilmiştir. 
 
Rönesans döneminde ise, modern tıbbın kurucusu olarak bilinen Paracelcus, altının da dahil olduğu farklı metalleri karıştırarak bazı ilaçlar geliştirmiştir. 
 
Yenilebilir Altın: Gastronomide Lüks Sunum
Altın, antienflamatuar özelliğe sahiptir. Bu nedenle 1929 yılından bu yana altın bileşimleri romatoid artrit tedavisinde kullanılan bazı ilaçlara katılmıştır. Son yıllarda yapılan çalışmalarda ise altın bileşimlerinin potansiyel HIV virüslerine karşı ve bazı kanser türlerinin tedavisinde faydalı olduğu ortaya konmuştur. 
 
Yapılan araştırmalar sonucunda altının kullanımının artrit, rahim ağzı kanseri, prostat kanseri, alzheimer, sinir sistemi ve yaşlanma yavaşlatma gibi alanlarda tedavi edici özellikleri olduğu ortaya konmuştur. Üstelik bu çalışmalar sırasında altın kullanımının herhangi bir yan etkiye veya zarara sebep olmadığı da kanıtlanmıştır. 
 
Günümüzde altın tozu ve altın yaprağı, Avrupa ve Amerika başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde tüketilmektedir.
 
Chef mehmet kudat olarak 28 yıllık mesleki hayatımda ustalık Ceheflik son 6 yıldır konsept danışmanlık hizmeti vermekteyim. Toplamda türkiye'de 20 mekan yurtdışında 4 mekan sırada Almanya, Irak, Belçika, Dubai, olmak üzere yeni projelerimiz mevcut.
 
Yenilebilir Altın: Gastronomide Lüks Sunum
Dünya'nın kalbi lüks ve son trendler dubai de son seyahatımda gördüm. Bunun için Türk mutfağı'nın en sevilen yemekleri ve eşsiz lezzetleri çok yakında dubai de açmak için Menü çalışması staylig çekimlerimiz devam ediyor.
 
Fastronominin son trend olan ölçü ve miktarı kaçırmadan Altın kaplama Şırdanı, kuzu incik olmak üzere onlarca yemeklerimizde kulandık ve çok keyifli bir menü muazzam bir işçilik ortaya çıkardık..
 
Sağlıkla kalın lezzetle kalın...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler