Karlı Ve Soğuklara Rağmen Balık Fiyatları Artmadı

Karlı Ve Soğuklara Rağmen Balık Fiyatları Artmadı

Uzmanlar özellikle mevsiminde tüketilen balığın, içerdiği yağ asitleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için son derece gerekli olan bir besin olduğunu ifade ediyor...

Karlı Ve Soğuk Havaya Rağmen Balık Fiyatları Artmadı
 
Uzmanlar özellikle mevsiminde tüketilen balığın, içerdiği yağ asitleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için son derece gerekli olan bir besin olduğunu ifade ediyor. Fethiye'de mevsim balığı olarak çinekop, isravrit, lopa, Karadeniz Mezgit, barbun, kefal, çupra ve levrek en çok tercih edilerek tüketilen balıklar arasında.
 
Özellikle mevsiminde tüketilen balığın, içerdiği yağ asitleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için son derece gerekli olan bir besin olduğunu ifade ediyor. Balığın gribe ve enfeksiyonlara karşı vücudu koruduğu yapılan çalışmalarla kanıtlanmış. Özellikle sezonunda balık, haftada 2 kez düzenli olarak tüketilmeli.
 
Fethiye’de günün her saatinde taze balık bulmak mümkün. Bir sahil ilçesi olan Fethiye’de balık halinde ve Çalış Bölgesi’nde taze balık satışı yapılan yerler var.  “Yaşadığı denize ve mevsimine göre değişmekle birlikte özellikle kış aylarında taze ve çok çeşitli olan balık, haftada en az 2-3 gün sofrada bulunmalıdır” diyen uzmanlar balığın ne kadar önemli bir besin olduğunu da anlatıyor. 
 
“Balık Fiyatları Artmadı”
 
Kanıtlanmış bir çok faydası olmasına rağmen balıkçılar piyasanın durgun olmasından şikayetçi. Bir çok ürüne arka arkaya zam yapılmasına rağmen balık fiyatlarında pek fazla yükselme olmadığını ifade eden balık satıcısı Aykan Kocatepe “Şu an piyasada bir sıkıntı var. Balıkların pahalı olduğu söyleniyor. Fakat ben buna katılmıyorum. Yine en ucuzu balık. 
 
Şu an bir et veya sebzenin fiyatı uçmuş durumda bulunuyor. Balık fiyatları ise hemen hemen geçen sene ile aynı. Biraz çupra ve levrek balığının fiyatında oynama oldu. diğer balık fiyatlarında bir oynama olmadı. Şu an fiyatlar normal” diye konuştu.
 
Çinekop 100Tl, Hamsi 35Tl, İstavrit 35Tl, Lopa 30Tl, Karadeniz Mezgit 35Tl, Kefal 50Tl Ve İstavrit 80Tl
 
Mevsim balıklarının fiyatlarından da bahseden balıkçı Aykan Kocatepe “17 seneden beri burada çalışıyorum. Şuanda mevsim balıkları olarak çinekop, isravrit, lopa, karadeniz mezgit, barbun, kefal, çupra ve levrek çeşitleri var. Buradan gelen balıklarımızın yanı sıra Karadeniz ve İzmir’den gelen balıklar da var. Fiyatlar ise çinekop 100, hamsi 35, istavrit 35, lopa 30, Karadeniz Mezgit 35, kefal 50 ve istavrit 80 liradan satılıyor” dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler