Kayseri’de Gastronomi Etkinliği Yapmak İstiyoruz

Kayseri’de Gastronomi Etkinliği Yapmak İstiyoruz

Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Reha Kılıçhan ve beraberindeki heyet, Başkan Büyükkılıç’a makamında..

Kayseri’ye Yakışır Bir Gastronomi Etkinliği Yapmak İstiyoruz
 
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Reha Kılıçhan ve beraberindeki heyeti kabul etti. Başkan Büyükkılıç, “Yerel yönetimler olarak bizim öncülüğümüzde kurum ve kuruluşlarımız ile Kayseri’mize yakışır bir çalışma yapalım. Kayseri’mizin ürünlerini markalaştıralım, tanıtalım” dedi.
 
UNESCO Gastronomi Kreatif Şehirler Ağı listesine giren Kayseri’ye ait lezzetlerin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılmasını çok önemseyen Başkan Büyükkılıç’ın, Gastronomi şehri Kayseri’nin zengin mutfağını tanıtmak ve bu eşsiz mutfağı tüm dünyanın beğenisine sunmak için çalışmaları sürüyor.
 
Bu kapsamda Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Reha Kılıçhan ve beraberindeki heyet, Başkan Büyükkılıç’a makamında nezaket ziyaretinde bulundu.
 
“Kayseri’mizin Ürünlerini Markalaştıralım, Tanıtalım”
 
Ziyarette açıklamalarda bulunan Büyükkılıç, “Hem yerel boyutunu hem geçmiş kültürümüzü hem de bilimsel boyutunu göz ardı etmeden yerel yönetimler olarak bizim öncülüğümüzde kurum ve kuruluşlarımız ile Kayseri’mize yakışır bir çalışma yapalım. Kayseri’mizin ürünlerini markalaştıralım, tanıtalım. Son süreçte de bu konuda epey mesafe alındı ve herkesin ilgi alanına giriyor” dedi.
 
Kayseri kültürüne katkı sağlayacak Kapadokya Ekspresi’ni anımsatan Büyükkılıç, “Örneğin Kapadokya Ekspresi projesi var. 32 vagondan oluşan, 5 yıldız statüsünde vagonlar İstanbul’dan Kayseri, İncesu’da şimdilik noktalanacak şekilde hem Kapadokya bölgesine hem Erciyes Kayak Merkezi’ne hem de Kayseri’nin kültür turizmine çok büyük katkı sağlayacak. Gastronomi kültürü olarak Kayseri menüsünü veya ürünlerin önceliği olması için girişimlerimizi yaptık. Bu proje, 150 projemizin içerisindeydi” diye konuştu.
 
“Kayseri’ye Yakışır Çok Güzel, Büyük Bir Etkinlik Yapmak İstiyoruz”
 
Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Reha Kılıçhan da “Bizim daha önceki derneğimizin ismi Kayseri Profesyonel Aşçılar Derneğiydi. Şimdi Kayseri Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği olarak değiştirdik. Şeflerimizle beraber işin içerisine akademik personeller de girdi. 
 
İki üniversitemizden de isimler var. Yeni bir enerji ile çalışmalara başladık. Türkiye Aşçılar Federasyonu üyesiyiz. Derneğimiz çok aktif şekilde Türkiye’nin her tarafındaki gastronomi etkinliklerine katılıyor. Kayseri’ye yakışır çok güzel, büyük bir etkinlik yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Kılıçhan ve beraberindeki heyet, gastronomi alanında yaşanan gelişmeler, etkinlikler ve kendi faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
 
Aşçı ustaları tarafından, Başkan Büyükkılıç’a baklava da ikram edildi.
 
Öte yandan Başkan Büyükkılıç’ın Kayseri mutfak kültürünün tanıtılması ve UNESCO Gastronomi Kreatif Şehirler Ağı listesine girmek amacıyla projelendirdikleri, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisine yaptırılacak olan Mutfak Sanatları Merkezi projesinde de çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler