Karnabaharın Nar Gibi Bu Haline Dayanamayacaksınız

Karnabaharın Nar Gibi Bu Haline Dayanamayacaksınız

En İyi Sebzeli Yemeklerden Ve Vegan Yemeklerinden En Farklı Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır? En Sağlıklı Kış Yemekleri 'nden Karnabahar Kızartması İçin Kullanılan Malzemeler..

Karnabaharın Nar Gibi Bu Haline Dayanamayacaksınız
 
Kış aylarında her sofrada yer alması gereken karnabahar, kokusu ve tadı nedeniyle çok sevilmiyor. Almamız gereken potasyum, demir, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve çinko gibi mineralleri bünyesinde barındıran karnabaharı bu tarifle yeniden deneyebiliriz.
 
En İyi Sebzeli Yemeklerden Ve En Farklı Vegan Yemeklerinden Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır?
 
En Sağlıklı Kış Yemeklerinden Karnabahar Kızartması İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*    2 Adet Orta Boy Karnabahar
*    4 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
*    2 Çay Kaşığı Tuz
*    1,5 Su Bardağı Galeta Unu
*    1 Çay Bardağı Kaşığı Un
*    6 Adet Yumurta
*    Sevdiğiniz Baharatlar
*    Kızartmak İçin Sıvı Yağ
 
Geleneksel Türk Mutfağı Yemek Arşivinden Hazırlanışı
 
Karnabaharı dallarına ayırın ve güzelce yıkayıp fazla suyunu süzün. Orta büyüklükte bir tencerenin içerisine su koyun, biraz tuz atın ve kaynatın. Kaynayan suya karnabaharları atıp haşlayın.
 
Yaklaşık 10 dakikada haşlanan karnabaharları ocaktan alın ve soğuk sudan geçirin. Suyunun süzülmesi için süzgeç üzerinde bir süre bekletin. Ayrı bir karıştırma kabının içerisine 3 yumurtayı, biraz tuz koyarak çırpın. Çırptığınız yumurtaya, unu ve galeta ununu koyun.
 
Soğuyan karnabahar dallarını tezgaha koyun, arzu ettiğiniz baharatları üzerine serpin. Geniş yüzeyli bir kızartma tenceresi içerisine yeteri kadar ayçiçeği yağı alın ve orta ateşte kızmaya bırakın.
 
Baharatladığınız karnabahar dallarını ilk olarak una, ardından çırpılmış yumurtaya, daha sonra ise galeta ununa bulayın. Kızma noktasına gelen yağın içerisine aldığı kadar karnabahar ekleyin ve kızarması için bekleyin.
 
Arkalı önlü, çıtır çıtır olana dek her bir karnabaharı güzelce kızartın. Kızaran karnabaharları, fazla yağını çekmesi için peçete yerleştirdiğiniz bir tabağa koyun. Fazla yağı süzülen karnabaharları servis tabağına alın ve sıcak servis edin.
 
Afiyet olsun...
 
karnabahar yemekleri


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler