En Eski Yemek Tariflerinden Kirde Kebabı Tarifi...

En Eski Yemek Tariflerinden Kirde Kebabı Tarifi...

Kirde Kebabı nedir? Kirde Kebabı nasıl yapılır? Osmanlı mutfağından kirde kebabı, hem saray kültürünün hem Anadolu lezzetlerinin harmanlandığı, geçmişten günümüze kadar..

Kirde Kebabı nedir? Kirde Kebabı nasıl yapılır? Osmanlı mutfağından kirde kebabı, hem saray kültürünün hem Anadolu mutfağı lezzetlerinin harmanlandığı, geçmişten günümüze kadar gelen önemli bir miras. Lahmacun ve Kayseri yağlaması gibi lezzetleri sevenlerin kaçırmaması gereken Kirde kebabı, Osmanlı mutfağının en pratik yemeklerinden biri. 
 
Kirde Kebabının en büyük özellikleri nelerdir? Bu güne kadar evinizde Kirde Kebabı yaptınız mı? İşte sizlere Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden Kirde Kebabı tarifi...
 
En Eski Yemek Tariflerinden Kirde Kebabı Tarifi
Osmanlı Saray Mutfağı Lezzetlerinden Kirde Kebabı İçin Kullanılan Malzemeler
 
500 Gram Kuzu Eti
3 Adet Yumurta
2 Adet Domates
2 Subardağı Yoğurt
3 Su Bardağı Süt
2 Adet Kuru Soğan
2 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
2 Çay Kaşığı Karabiber
3 Tutam Maydanoz
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Su
3 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Çay Kaşığı Tuz
 
Nefis Yemek Tariflerinden Kirde Kebabı Hazırlanış Tarifi
 
Kuzu etini jülyen olacak şekilde ince ince doğrayın. Tencereye zeytinyağı koyun ve yağ kızınca kuzu etini ekleyip sotelemeye başlayın. Et suyunu salıp tekrar çekene kadar soteleme işlemine devam edin.
 
Soğanı küp küp doğrayın ve etle birlikte kavurun. Soğanlı et kavrulurken domatesi de küp küp doğrayın. Soğanlar pembeleştikten sonra doğradığınız domatesleri ekleyin.
 
Tencereye salça, su, tuz ve karabiberi de ekleyip iyice karıştırın ve yaklaşık 15 dakika, kapağı kapalı pişmeye bırakın. Bu sırada krep hamurunu hazırlamaya başlayın. Süt, yumurta ve unu derin bir karıştırma kabına alın ve ince ince doğradığınız maydanozu da ilave edip karıştırın.
 
Homojen bir hamur elde ettikten sonra tavayı yağlayıp her seferinde birer kepçe olacak şekilde krep hamurunu dökün. İki tarafı da eşit şekilde kızaran krepleri bir tabağa alın. Hazırladığınız kreplerin üzerine etli iç harçtan koyun ve malzemeleriniz bitene kadar üst üste dizmeye devam edin.
 
Krepleri iç harçla birlikte dizdikten sonra yoğurdu bir kasede çırpıp üzerine dökün. Son olarak, ufak bir tavada tereyağını eritip kırmızı toz biberi de ekleyin. Hazırladığınız yağ karışımını da yoğurdun üzerine döktükten sonra kirde kebabını sıcak servis edebilirsiniz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler