Tekne Aşçıları Dernek Kuruyor

Tekne Aşçıları Dernek Kuruyor

Türkiye Gastronomi tarihinde ilk olacak olan Muğla Tekne Aşçıları Derneği kurulumu için tekne aşçıları geçtiğimiz günlerde, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nda biraraya geldi. Mugasder Başkanı Taner

Tekne Aşçıları Dernek Kuruyor...
 
Muğla Kenttv'den Hakan Eren 'in haberine göre;
 
2016 Yılında Muğla Aşçılar pastacılar derneğini kuran ve o günden itibaren Muğla gastronomisi adına çalışmalar, paneller, eğitimler, çalıştaylar düzenleyerek yöresel değerlere sahip çıkan, coğrafi işaret, UNESCO gibi önemli sosyal sorumluluk projelerinde çalışmalar yapan Taner kökten, şimdi de tekne aşçıları derneğini kuruyor.
 
Türkiye Gastronomi tarihinde ilk olacak olan Muğla Tekne Aşçıları Derneği kurulumu için tekne aşçıları geçtiğimiz günlerde, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nda biraraya geldi. 
 
Mugasder Başkanı Taner Kökten, kuracakları derneğin amacının tekne mutfağını araştırmak, Türkiye’de tekne mutfak sanatını geliştirmek, tekne mutfak sanatkarının mesleki eğitimini desteklemek, denizde yaşayan tekne aşçıları ile karada yaşayan aşçılar arasında sosyal dayanışmanın teminini sağlamak olduğunu belirti. 
 
"2016 yılında "Muğla’da ilk Aşçılar Pastacılar Derneğini kurduk, şimdi de Türkiye ilk olan Tekne Aşçıları Derneği'ni kuruyoruz diyen" Kökten, sektörde çalışan arkadaşlarımızı bir çatı altında topluyoruz dedi.
 
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nda toplanan aşçılar ve Kökten, Mustafa Ercan'a bu önemli olayda ev sahipliği yaptığı için teşekkürlerini iletti.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler