Burrito Ne Demek? Burrito Nasıl Yapılır?

Burrito Ne Demek? Burrito Nasıl Yapılır?

İçine farklı malzemeleri koyarak zenginleştirebileceğiniz Burrito, Türk mutfağındaki dürümün biraz daha farklılaşmış hali. Peki en iyi sokak lezzetlerinden ve en pratik yemek tariflerinden..

Burrito Ne Demek? Burrito Nasıl Yapılır?
 
Burrito (İngilizcede telaffuzu /bəˈriːtoʊ/, İspanyolcada İspanyolca telaffuz: [buˈrito] veya taco de harina, bir Meksika yemeği. Dürüme benzer. Tortillanın katlanış biçimi, içerisine sürülen fasulye püresi, et, tavuk, peynir gibi malzemelerle değişik çeşitler hazırlanabilir. (wikipedia)
 
Türk mutfak kültüründe ise: çomaç, dürüm, sandviç anlamlarına'da gelir.
 
İçine farklı malzemeleri koyarak zenginleştirebileceğiniz Burrito, Türk mutfağındaki dürümün biraz daha farklılaşmış hali. Peki en iyi sokak lezzetlerinden ve en pratik yemek tariflerinden Burrito nasıl yapılır?
 
Burrito Ne Demek? Burrito Nasıl Yapılır?
Meksika fasulyesi gibi yiyeceklerle de servis edilen yemeğin orijinali tortilla ile yapılıyor. İsterseniz tarifi lavaş ekmeğiyle de deneyebilirsiniz. Dünya mutfaklarını denemeyi sevenlerin Burrito'yu çok seveceğinden eminiz. Doyuruculuğuyla gönlünüze taht kuracak nefis tavuklu burrito tarifine göz atmaya ne dersiniz?
 
İşte Sizlere Nefis Tavuklu Burrito Tarifi,,,
 
Nefis Tavuklu Burrito İçin Kullanılan Malzemeler
 
*     3 Adet Tavuk Sarma (Kemiksiz But Kısmı)
*     2 Su Bardağı Un
*     1 Su Bardağı Buğday Nişastası
*     2 Çay Kaşığı Tuz
*     1 Şişe Soda
*     1 Avuç Kaşar Peyniri Rendesi
*     2 Dilim Cheddar Peyniri Rendesi
*     Lavaş Ekmeği Ya Da Tortilla
 
Nefis Tavuklu Burrito Sosu İçin Kullanılan Malzemeler
 
*     1 Diş Sarımsak
*     Çeyrek Avokado
*     1 Tatlı Kaşığı Sirke
*     1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
*     Yarım Avuç Maydanoz
*     Yarım Avuç Nane
*     1 Yemek Kaşığı Sirke
*     1 Tatlı Kaşığı Köri Baharatı
*     1 Çay Kaşığı Hardal
*     Kornişon Turşusu
*     Tuz
 
Nefis Tavuklu Burrito Hazırlanış Tarifi
 
Burrito Ne Demek? Burrito Nasıl Yapılır?
Burrito'nun sosu için bir karıştırma kabının içinde avokadoyu ezin. Maydanoz ve naneyi kıyıp üzerine ekleyin. 1 diş sarımsağı, sirkeyi, hardalı, limon suyunu, köri ve tuzu da ekleyip güzelce karıştırıp kenara ayırın.
 
nefis tavuklar için tavuk sarmaları ince ince doğrayın. Tavukların dış kaplamasını yapacağınız ilk karışım için bir kabın içine 1 su bardağı un, yarım su bardağı buğday nişastası, 1 paket kabartma tozu, 1 şişe soda ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyip pürüzsüz kıvam alıncaya kadar karıştırın.
 
İkinci karışım için; yarım su bardağı buğday nişastasını, 1 su bardağı unu ve 1 çay kaşığı tuzu karıştırın. Tavukları kızartmak için tavanın içine yağ koyup kızmasını bekleyin. Bu sırada tavuk dilimlerini önce birinci karışımın içine daha sonra ikinci kuru karışımın içine batırın.
 
Ardından ısınan yağda önlü arkalı kızartın. Tavuklarınız kızardıktan sonra lavaş ekmeklerinin içine kızarmış tavuk parçalarını, ilk başta hazırladığınız sosu, kaşar peynirini ve cheddarı rendesini koyup bohça şeklinde veya silindir şeklinde dürüm yapın.
 
İsteğinize göre lavaşın içine patates kızartması ve acı sos da koyabilirsiniz. Peynirlerin erimesi için burritoyu mikrodalga fırında ya da tost makinesinde ısıtın.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler