Falafel Nedir? Nasıl Yapılır?

Falafel Nedir? Nasıl Yapılır?

Vejetaryen mutfağının en sevilenlerinden; nohutla yapılabilecek lezzetli tariflerden bir diğeri; Falafel. En farklı Ortadoğu yemeklerinde Falafel nasıl yapılır? Bu güne kadar evinizde Falafel yapmayı..

Falafel Nedir? Nasıl Yapılır?
 
Falafel nedir? En farklı Ortadoğu yemeklerinde Falafel nasıl yapılır? Bu güne kadar evinizde Falafel yapmayı denedinizmi? Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden evde Falafel yapımı için faydalanmak istermisiniz?
 
Falafel (Arapça: فلافل; İbranice: פלאפל) ya da Tamiya, humus ve künefe gibi artık tüm Ortadoğu’ya mal olmuş İsrail ve Filistin kaynaklı bir yemektir. Nohut köftesi veya bakla ezmesinin çeşitli baharatlarla karıştırılarak yağda kızartılmasıyla yapılır. Daha çok ara sıcak olarak tüketilmeye uygundur.
 
Vejetaryen mutfağının en sevilenlerinden; nohutla yapılabilecek lezzetli tariflerden bir diğeri; Falafel. 
 
Son dönemlerde falafel vejeteryan mutfaklarının vazgeçilmezi ve vegan varyasyonları yapılabildiği için oldukça popüler hale geldi. Kendi mutfağınızda kolaylıkla yapabileceğiniz falafel porsiyon olarak tüketilebilir. Üzerine tahin ya da yoğurt gibi soslar eklenerek dürüm olarak da servis edilebilir.
 
En eski sokak lezzetlerinden Falafel nasıl yapılır?
Evde Falafel yayabilmek için kullanılan Malzemeler nelerdir?
 
*     250 Gram Nohut, 
*     2 Adet Kırmızı Soğan, 
*     2 Yemek Kaşığı Doğranmış Maydanoz, 
*     2 Yemek Kaşığı, Doğranmış Kereviz Sapı, 
*     2 Adet Közlenmiş Kırmızıbiber 
*     Rendelenmiş Havuç, 
*     3 Diş Sarımsak, 
*     1 Tatlı Kaşığı Kimyon, 
*     1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu, 
*     5 Yemek Kaşığı Un, 
*     Tuz Ve Beyaz Biber, 
*     Zeytinyağı
 
En iyi Ortadoğu lezzetlerinden Falafel Yapılış tarifi:
 
Nohutları bir gece önceden ıslatıyoruz ve tüm malzemeleri püre haline gelinceye dek rondoluyoruz. Top top veya köfte şeklinde kızgın yağda kızartıyoruz ve afiyetle yiyoruz. Yanında cacık ve üstüne tahinle tavsiye ederiz, afiyet olsun.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler