En İyi Sokak Lezzetlerinden Evde Şiş Köfte Tarifi

En İyi Sokak Lezzetlerinden Evde Şiş Köfte Tarifi

Şiş köfte nedir? Şiş köfte en çok hangi ilimizde yapılır? En farklı yöresel lezzetlerimizden Şiş köfte nasıl yapılır? Evde şiş köfte yaparken nelere dikkat edilir? En iyi sokak lezzetlerinden..

 
En İyi Sokak Lezzetlerinden Evde Şiş Köfte Tarifi
 
Şiş köfte nedir? Şiş köfte en çok hangi ilimizde yapılır? En farklı yöresel lezzetlerimizden Şiş köfte nasıl yapılır? Evde şiş köfte yaparken nelere dikkat edilir?
 
Hazırlığı bir gün öncesinden başlayan ve etin sinirleri ince uçlu bıçaklar yardımıyla tek tek ayıklanarak hazırlanan Antalya'nın şiş köftesi, nesilden nesle aktarılarak ağızları tatlandırmaya devam ediyor.
 
Baharat katılmadan kendi yağında pişirilen ve en az bir gün önceden hazırlanan şiş köfte, yöresel mutfaklarımızdan Antalya'yı ziyaret eden turistlerin ilgi odağı oldu.
 
En iyi sokak lezzetlerinden Şiş köfte Hazırlıklarına Erken Başlıyorlar
 
Yanında piyaz ve kabak tatlısıyla da servis edilen şiş köfteyi, Antalyalılar kadar şehre gelen turistler de tercih ediyor. Restoran veya tezgahlarda satılan şiş köfte, porsiyon ya da dürüm olarak da tüketiliyor. 
 
En İyi Sokak Lezzetlerinden Evde Şiş Köfte Tarifi
Antalya Toptancı Hali'nde şiş köfte üzerine 26 yıldır faaliyet gösteren küçük aile işletmesinde hazırlıklar bir gün öncesinden başlıyor. Besi çiftlikleri gezilerek en iyi hayvanı seçen baba Kadir ile oğulları İlhan ve Mehmet Özgür, ertesi gün saat 03.00 civarında toptancı haline giderek sebze alıyor.
 
En iyi köfte tariflerinden Şiş köfte için Özel Şiş Kullanılıyor
 
Ardından kasaplarına geçen baba ile oğulları, kemiğinden ayıkladıkları eti de alarak dükkanın yolunu tutuyor. Burada 4-5 saat süren çalışmayla etin sinirleri bıçak yardımıyla tek tek çıkarılıyor. Dükkanda dana ve kuzu eti karıştırılarak çekilen kıyma, özel şişlere diziliyor.
 
Nefis yemek tariflerinden bir köfte tarifi olan Şiş köfte'yi Kendi Yağında Pişiyor
 
Kuzu şiş için de etler marina edilmeden, yağ eklenmeden sadece kendi yağında, meşe odununda pişiriliyor. Şişlere dizilen köfteler özenle pişirilerek, kent merkezine 61 kilometre uzaklıktaki Korkuteli ilçesinde taş fırında hazırlanarak getirilen tırnaklı pideyle servis ediliyor.
 
En İyi Sokak Lezzetlerinden Evde Şiş Köfte Tarifi
Gerçek Antalya şiş köfte tarifi. olmayan ama  ev hanımları için Peki Benzer Bir Tarif Olan Evde Fırında Şiş Köfte Ve Fırında Patates tarifini sizler için araştırdık...
 
Evde Fırında Şiş Köfte Nasıl Yapılır?
Fırında Şiş Köfte Tarifi İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
Fırında Şiş Köftenin Köftesi İçin:
 
* 400 Gram Az Yağlı Dana Kıyma
* 1 Adet Büyük Boy Soğan
* 2 Diş Sarımsak
* 3 Yemek Kaşığı Ufalanmış Kuru Ekmek
* 1 Adet Yumurta
* Yarım Demet İnce Kıyılmış Maydanoz (İsteğe Bağlı)
* Tuz, 
* Karabiber, 
* Kimyon
 
Fırında Şiş Köftenin Baharatlı Patatesi İçin:
 
* 3 Adet Orta Boy Patates
* Sıvı Yağ
* Tuz, 
* Karabiber, 
* Kekik, 
* Kırmızı Pul 
* Toz Biber
 
Fırında Şiş Köfte Ve Patates Yapılış Tarifi...
 
Öncelikle soğan ve sarımsağı rendenin ince kısmıyla rendeliyoruz ve diğer köftelik malzemelerle birlikte yoğurma kabına alarak güzelce yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz köfteden parçalar koparıp elimizle boru şekline getiriyoruz.
 
Sonra şişe geçirip inceltip uzatıyoruz ve bastırarak şişe yapışmasını sağlıyoruz. Köfteler beklerken patatesleri soyup çok büyük olmayacak şekilde dilimliyoruz. Az sıvı yağ döktüğümüz bir kapta baharatlarla beraber güzelce harmanlıyoruz ve şişe geçiriyoruz.
 
Hazırladığımız şişleri fırın tepsisine yerleştiriyoruz ve 200 derece fırında pişiriyoruz. Arada kontrol edip çeviriyoruz ki her tarafı eşit pişiyor. Sıcak sıcak servis yapıyoruz ve afiyetle yiyoruz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler