Kokoreçi Yunan Usulü

Kokoreçi Yunan Usulü "Kokoretsi" Olarak Tanıtıyorlar

Bugüne kadar Türk mutfağında en iyi lezzetlerden baklava, yoğurt, cacık, musakka ve dolma gibi Türk mutfağının birçok eşsiz lezzetini devşirerek kendi mutfağının ürünü..

Kokoreçi Yunan Usulü "Kokoretsi" Olarak Tanıtıyorlar
 
Yunanistan kokorece de el attı! ‘Kokoretsi’ oldu…
 
Son yıllarda Türk mutfağına özgü coğrafi işaretli yemeklerimizden birçok lezzeti sahiplenen Yunanistan, son olarak kokorece de el attı. 
 
Bugüne kadar Türk mutfağında en iyi lezzetlerden gastronomi haritamızdaki baklava, yoğurt, cacık, musakka ve dolma gibi Türk mutfağının birçok eşsiz lezzetini devşirerek kendi mutfağının ürünüymüş gibi dünyaya tanıtan Yunanistan’da kokoreç tüketimi hızla yayılıyor. 
 
Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan Kokoreç’i kendi ülkelerinde en iyi sokak lezzetlerinden ‘Kokoretsi’, ‘Kokireç’ ve ‘Kokoretzi’ gibi devşirilmiş isimlerle satışa sunan Yunan işletmeler, yoğun talep görüyor. 
 
"Yunan usulü" olarak tanıtıyorlar...
 
Kokoreçi Yunan Usulü "Kokoretsi" Olarak Tanıtıyorlar
Gastronomi alanında defalarca kez karşı karşıya gelen Türk ve Yunan mutfağı, bu kez kokorecin menşei konusunda yeni bir tartışmanın eşiğine geldi. Yunanistan’da satılan kokoreçlerin birçoğu ‘Yunan usulü’ şeklinde tanıtılırken, bu durum ülkede bulunan Türk turistleri ise oldukça şaşırttı. 
 
Avrupa Birliği ile müzakere sürecinde yasaklanması gündeme gelmişti...
 
Türkiye’nin Avrupa Birliği ile müzakere sürecinde bir dönem yasaklanması dahi gündeme gelen kokorecin Yunanistan’da popüler hale gelmesi de farklı yorumları beraberinde getirdi. 
 
En farklı sakatat yemeklerimize sahip çıkmaya çalışan Yunanistan...
 
Türkiye’de satılan kokorecin aynısını Yunanistan’da müşterilere sunan Yunan işletmeler, tek fark olarak ürünlerin içine çeşitli sakatatlar da ekliyor. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler