Balıkesir kahvaltısı

Balıkesir kahvaltısı

Şehrin 20 ilçesinin her birinde birçok gastronomik değer olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, doymak için yemez. Zevk sahibidir, lezzet sahibidir. Her ikisini de mükemme

İşbirliği ve dayanışma içerisinde şehrin marka değerlerini ön plana çıkarmak amacıyla çalışmalarını gerçekleştiren Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile paydaş kurumlar; 2-5 Haziran günlerinde yapılacak Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali’nin tanıtımını yaptı. 30 çeşit ürünle donatılan kahvaltı, katılımcı şeflerden de tam not aldı.
 
Gerçekleştirilen koordineli çalışmalar sonucunda UNESCO Yaratıcı Şehirler arasında yer alarak Ulusal Gastronomi Şehri ünvanı kazanan Balıkesir’in kahvaltısı da uluslararası tanınırlığa katkı sağlayacak.
 
‘Biz de varız’
 
Şehrin 20 ilçesinin her birinde birçok gastronomik değer olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Balıkesirliler; örtünmek için giyinmez, doymak için yemez. Zevk sahibidir, lezzet sahibidir. Her ikisini de mükemmel yapar. Kahvaltımız da, Balıkesir Pullumuz da bunun göstergesi. Zevk ve damak lezzeti gerektiren her şeyin Balıkesir’de mevcut olduğunu dünyaya ilan ediyoruz” dedi. 
 
Vali Hasan Şıldak ise, “Şehrimiz, turizm konusunda özgüven kazanmış durumda, bu konuda sağlam adımlar atıyoruz. Marka değerlerimizin arkasında güçlü bir şekilde duracağız. Bu kadar zenginliğe sahip olup, sesi çıkmayan bir Balıkesir’den sıyrılıp, sesimizi yükseltiyoruz; biz de varız diyoruz. Balıkesir’de, kahvaltı da yapılır gezilir de, denize de girilir, dağa da çıkılır, her şey yapılabilir” diye konuştu.
 
Belgrad’da tanıtım
 
AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir de, “Coğrafi İşaret çalışmalarımıza önem veriyoruz. Çok yeni Manyas Kelle Peyniri ve Balıkesir Pullusu için Coğrafi İşaret aldık. 12 ürünümüz daha var bekleyen 20 ilçemizin değerlerini bu yolla tanıtacağız. Balıkesir Pullusu’nun tanıtımı için Belgrad’da bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Oraya da Balıkesir kahvaltımızı götürerek tanıtımını yapacağız” bilgisi verdi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler