Mutfak Akademisi Türk Mutfağı Kursu Başarıya Ulaştı

Mutfak Akademisi Türk Mutfağı Kursu Başarıya Ulaştı

Kursumuzda A’dan Z’ye sulu yemek, çorba, salata, sebze yemeğİ, et yemeği, hamur işlerini öğrettik. Edirne mutfağına özel Edirne’nin meşhur Kandilli Mantısı..

Mutfak Akademisi Türk Mutfağı Kursu Başarıya Ulaştı...Mutfak Akademisi Türk Mutfağı Kursu Başarıya Ulaştı...
 
Edirne Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde hayata geçirilen Mutfak Akademisi Türk Mutfağı Kursu'na katılan 9 kursiyer, aşçılık eğitimlerinde Aşçı Yardımcısı Kursu Sertifikasını almaya hak kazandı.
 
Katkılarından dolayı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür eden Halk Eğitim Merkezi’nde görevli Usta Öğretici Gülcan Gülsen Koç, “Burada bütün kursiyerler ile güzel yemekler yaptık. Arkadaşlarımız ve sosyal medya ile çalışmalarımızı paylaştık. Kursiyerlerimizin hepsi başarıyla sınavlarını geçti. 
 
Şu an 9 öğrencim sertifika alacak. Kursumuzda  A’dan  Z’ye sulu yemek, çorba, salata, sebze yemeğİ, et yemeği, hamur işlerini öğrettik. Yöresel mutfaklarımızdan Edirne mutfağına özel Edirne’nin meşhur Kandilli Mantısı, Tava Ciğeri, Osmanlı’nın çorbalarından Hanımağa Çorbası gibi bir sürü yiyeceği kursiyerlerimiz ile yaptık” şeklinde konuştu.  
 
Zabıta müdürlüğünde güvenlik görevlisi olarak çalışan ve kursun tek erkek öğrencisi olan Celal Öztürk, eşinin tavsiyesi üzerin kursa başladığını söyledi.  Öztürk, “Hocamların kursu açtığını duyunca eşim ‘böyle bir merağın var, gider misin?’ dedi. 
 
Müracaat ettim ve burada bilmediklerimi ya da farklı bildiklerimi öğrendim. Daha farklı yemek ve çorba çeşitlerini yaptık. Yaptıklarımızı da arkadaşlarımızla paylaşarak yedik. Çok güzel bir ortamımız vardı buraya kadarmış. 450 saatimizi tamamladık. Çok farklı şeyler öğrendik” ifadelerini kullandı.
 
Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nde (İkizevler) gerçekleşen kursların önümüzdeki dönemde devam edeceği belirtildi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler