Türkiye Aşçılar Odası

Türkiye Aşçılar Odası

Türkiye Aşçılar Odası olarak Kıyafetine sahip çık Haydi Durma Şimdi Tam Zamanı Diyerek Euro Toques Türkiye Aşçılar birliği Aşçılar odasının kurulmasının gerekli olduğunu kamuoyuna taşıdı ve Startı..

Odana Ve Kıyafetine Sahip Çık, Haydi Durma Şimdi Tam Zamanı! Odana Ve Kıyafetine Sahip Çık, Haydi Durma Şimdi Tam Zamanı! 
 
Avrupa’nın alanında en önemli ve Dünyanın saygın Aşçılık Birliklerinden Olan EURO TOQUES Avrupa Aşçılar birliği  EURO TOQUES TÜRKİYE Aşçılar birliği ve Türkiye Turizm Çalışanları Platformu ile 03 Mart 2022 Perşembe K.Çekmece SKSM Sefaköy Kültür Merkezinde ortaklaşa düzenlemiş olduğu Türk Mutfağı ve Gastronomi Sempozyumunda Türkiye Aşçılar Odası çalışmasının startı verildi. 
 
Türkiye Aşçılar Odası olarak Kıyafetine sahip çık Haydi Durma Şimdi Tam Zamanı Diyerek  EURO TOQUES TÜRKİYE Aşçılar birliği Aşçılar odasının kurulmasının gerekli olduğunu kamuoyuna taşıdı ve Startı Verdi. 
 
Türkiye’de resmi olarak 1 Konfederasyon 14 e yakın federasyon ve 100 ün üstünde dernek ve 1 Milyona yakın aşçının turizm sektöründe yeme içme ve konaklama alanında büyük bir hizmet vererek insanların yüreklerine ve damak tatlarına hizmet etmekte ve turizm alanında çalışan insan gücü olarak önemli bir yer tutmaktadır. Aşçılık mesleğinin dünü bugünü ve yarınını düşündüğümüzde geldiği nokta ve turizm sektöründeki konumunu hesaba kattığımızda aşçılık mesleği son dönemde Gastronominin Truva atı olarak hak ettiği yere gelmekle beraber sorunları ile süreci yaşamakta. 
 
Aşçılık Mesleğinin tanımını yapmadan önce EURO TOQUES ve  EURO TOQUES TÜRKİYE Aşçılar birliğini Siz değerli Basın mensuplarına tanıtmak istiyoruz. 
 
EURO TOQUES Avrupa’da 24 ülkede şubesi olan Avrupa aşçılar birliği Avrupa birliğine mutfak gastronomi ve gıda üretimi gıda kodeksleri konusunda görüş bildiren kurum olarak gastronomi ve mutfaklar konusunda saygınlığı olan verdiği kararları üst makamlarca dikkate alınan gıda güvenliğinden üretim aşamalarına ve nihai son tüketiciye kadar olan aşamaları ve sunum testlerine kadar insanların damak tatlarına hitap edecek lezzetlerin menülerinin düzenlenmesi eğitim organizasyonlar konferanslar ve sempozyumlardan televizyon programına kadar bu çalışmaların tümüne kriterler getiren ve bu kriterlerin titizlikle uygulanmasını takip eden Aşçılık camiasının Avrupa’da ilerlemesini ve gelişimini sağlayan tüm kurumlarda ve üniversitelerde uygulamasında görüş bildiren saygın ve etkin bir kurum. 
 
Odana Ve Kıyafetine Sahip Çık, Haydi Durma Şimdi Tam Zamanı!
EURO TOQUES TÜRKİYE Aşçılar birliği 2014 yılında üyelik başvurusu sonucunda İçişleri Bakanlığının İzniyle 2015 yılında Türkiye’ye Aşçılık mesleğinin gelişimini sağlayacak dünya mutfağı ve Avrupa’daki gastronomi sektörünün gelişmelerinin Türkiye’de yansımalarını ve özelliklerini dünya mutfağına tanıtmak ve dünya mutfağı ile Türk mutfağı arasında bir sinerji oluşturup Türk mutfağının dünya mutfakları karşısında hak ettiği yerlere gelmesini sağlayacak anlayış ve sentezi ortaya koyacak bir kurumsal yapı ve kriterleri oluşturmak gerekiyordu.  
 
EURO TOQUES TÜRKİYE Aşçılar birliği bu anlamda Türk mutfağına ve aşçılık camiasına kurumsal bir anlayış ve kriter getirerek Türk mutfağının hak ettiği noktaya taşınması açısından bir işbirliğini geliştirme şansı doğmuştur. 
 
EURO TOQUES ve  EURO TOQUES TÜRKİYE Aşçılar Birliğinin işbirliği içerisinde Türk turizmin ve gastronomisinin geleceği için bir çok etkinlikler uluslararası yarışmalar eğitimler sempozyumlar konferanslar fuarlar organize edilmekte ve bu işbirliğin neticesinde EURO TOQUES  TÜRKİYE Aşçılar Birliği olarak Aşçılar Odası çalışması ile aşçıların tüm özlük haklarının kazanımını ve Türk mutfağının geleceğini aşçıların sosyal ekonomik haklarının elde edilmesi, 
 
mesleki anlamda kriterlerin belirlenerek kurumsallaşması, maaş skalalarının tüm aşçılık mesleğinin branşlaşmış alanlarında verilerin ortaya konması, Ustalık ve öğretici ustalık belgelerinin devletin kurumlarıyla yapılacak protokollerle verilmesi ve bu anlamda devletin yükünün azaltılması, alaylı ve eğitimli aşçıların branşlarına göre meslekteki sürelerine göre statülerinin, 
 
kurulacak oda çalışması ile bölgelerde ve illerde sonuçlandırılması Türk mutfağının anatomisinin ortaya konulması açısından Türk Mutfağı Enstitülerinin kurularak Türk mutfağına ait coğrafi işaretli menülerin ve diğer menülerin koruma altına alınmasını sağlayarak Türk mutfağının dünya mutfağına karşı hak ettiği konuma gelmesi için hizmetlerde bulunmayı amaçlamaktadır. 
 
Türkiye Aşçılar Odası kurulması durumunda Türk mutfağına olduğu kadar turizme de ciddi katkılar sağlayacaktır. 
 
Odana Ve Kıyafetine Sahip Çık, Haydi Durma Şimdi Tam Zamanı!
Türkiye bulunmuş olduğu coğrafi konumu ve kadim bir medeniyetin temsilcisi olması tarihi geçmişi ile yüzyıllarca süre gelen lezzetlerin güzelliklerinin yaşam merkezi olmuştur. Türk mutfağının temsilcisi olan aşçılar gelenek ve görenekleriyle yüzyıllar boyunca kendi kültürünü yaşatmış geliştirmiş ve bu değerli lezzetleri günümüze kadar taşımışlardır. 
 
Dünyanın en zengin menüsüne ve lezzetlerine sahip olan Türk mutfağının ve Türk insanının en büyük özelliği misafirperver oluşu ve sofraların geniş ve zengin olmasıdır.Bunun yanında dünyanın neresine giderseniz gidin istediğiniz bir şekilde canınızın istediği gibi yemek yiyerek açlığınızı bastıracağınız karnınızı doyuracağınız Türkiye’den başka bir ülke bulamazsınız, yani tüm Dünya insanının damak tadına uygun en birinci mutfak Türk mutfağı diyebiliriz bununla ilgili örneklerimizi çoğaltabiliriz. 
 
EURO TOQUES TÜRKİYE Aşçılar Birliği 3 Mart 2022 Perşembe Günü Türkiye Turizm Çalışanları Platformu ile K.Çekmece SKSM Sefaköy Kültür Merkezinde ortaklaşa düzenlemiş olduğu Türk Mutfağı ve Gastronomi Sempozyumunda Türkiye Aşçılar Odası çalışmasının startı verildi. 
 
Türkiye Aşçılar Odası olarak Kıyafetine sahip çık Haydi Durma Şimdi Tam Zamanı Diyerek  EURO TOQUES TÜRKİYE Aşçılar birliği Aşçılar odasının kurulmasının gerekli olduğunu kamuoyuna taşıdı ve Startı Verdi. 
 
Aşçılık mesleğinin geleceğini şekillendirecek olan Türkiye Aşçılar Odası çalışması aşçılık mesleğinin tüm haklarının kazanımında bir milat ve bir kilometre taşı olacak tüm aşçılık camiasına şimdiden bu çalışmanın ülkemize milletimize ve turizme hayırlı olması temennisiyle. 
 
EURO TOQUES TÜRKİYE  Aşçılar birliği olarak, Aşçılar odasının kurulması için öncelikle siz değerli aşçılarımızın iradesi devletimizin desteği ve siyasi parti temsilcilerimizin önderliğinde TBMM’ de verilecek olan bir kanun teklifi ile kanunlaşmasına ihtiyaç vardır Türk mutfağının ve Aşçılığının geleceği için Aşçılar Odasına İhtiyaç vardır. 
 
Ömer Atan
Euro Toques Türkiye
Yönetim Kurulu Başkanı


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler