Şef Ayhan Karadeniz'den Muhteşem Tiramisu Tarifi

Şef Ayhan Karadeniz'den Muhteşem Tiramisu Tarifi

En orijinal Tiramisu tariflerinden olan Türk mutfağı şeflerinden Ayhan Karadeniz'in Muhteşem Tiramisu Tarifini denemeye ne dersiniz? Tiramisu Nedir? Tiramisu Kelimesi Türkçe...

Tiramisu nasıl yapılır? en evilen tatlı tariflerinden evde Tiramisu yapabilmek için Türk mutfağı şeflerinin özel tatlı tariflerinden faydalanmak istermisiniz? Tiramisu yapmanın püf noktaları nelerdir? 
 
En orijinal Tiramisu tariflerinden olan Türk mutfağı şeflerinden Ayhan Karadeniz'in Muhteşem Tiramisu Tarifini denemeye ne dersiniz?
 
Tiramisu Nedir? Tiramisu Kelimesi Türkçe'de Ne Anlama Gelmektedir?
 
Tiramisu (Fransızca; tiramisù, tirami sù: "al beni", "al götür beni" anlamlarına gelmektedir), ana malzemesi mascarpone peyniri ve çikolata olan İtalyan tatlısıdır.
 
İşte Sizlere Şef Ayhan Karadeniz Muhteşem Tiramisu Tarifi
Executive Pastry Chef "Ayhan Karadeniz"
Tiramisu  / 6 Porsiyon 
 
Şef Ayhan Karadeniz Muhteşem Tiramisu Tarifi
En Meşhur İtalyan Tatlılarından Tiramisu Tarifi
En Sevilen Tatlı Çeşitlerinden Tiramisu İçin Kullanılan Malzemeler  
 
*     60 Gr Yumurta Sarısı 
*     480 Gr Süt 
*     100 Gr Toz Şeker 
*     80 Gr Un 
*     15 Gr Vanilya 
*     200 Gr Krema 
*     160 Gr Mascarpone Peynir 
*     Kedidili Bisküvi… 
*     300 Ml Su 
*     Kahve Şurubu 
*     130 Gr Şeker 
*     10 Gr Kahve 
*     80 Ml Kahlua 
*     50 Ml Amaretto 
*     24 Ml Trablit 
 
En Meşhur İtalyan Lezzetlerinden Tiramisu Hazırlanış Tarifi
 
Süt ve şeker ocakta kaynatılır. Kaynayan şeker ve sütün yüzde 80’ini ayrı bir kapta olan yumurta sarısına karıştırarak yedirilir. Bu karışıma un ilave edilerek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırılır. Sonrasında ocakta kalan sütün içine dökülür, vanilyası eklendikten sonra koyu bir kıvam elde edene dek veya kaynayana dek pişirilir. 
 
Pişen muhallebi ocaktan alındıktan sonra bir başka bir kaba boşaltıp üzerine kabuk tutmasını önlemek için streç film çekilerek soğumaya bırakılır. Soğuyan muhallebiye krema ve peynir ilave edilerek mikser ya da el blenderiyle karıştırılır. Karıştırma işlemini bitirdikten sonar tiramisu harcımız hazır hale gelmiş olur. 
 
İkinci aşamada, kedidili bisküvileri kahve şurubuyla ıslatılıp, sunum yapılacak bardak ya da kasenin tabanına dizilir. Üzerine tiramisu harcından ilave edilir. İsteğinize göre kedili bisküvisi tek kat ya da iki kat olarak tiramisu harcından kullanılabilir. Kaplara doldurulan tiramisular buzdolabında dinlendirilir ve servise hazır hale gelir. Üzerini kakao ve orman meyveleriyle süsleyerek sunabilirsiniz.
 
Not: Kahve şurubunda alkollü seçenekler isteğe bağlıdır.
 
Türk aşçı haberleri olarak şefimizin özel tarifine ilave olarak;
 
Tiramisu tatlısı hakkında en çok sorulan soruları araştırdık ve Tiramisu cevaplarını hazırladık... işte sizler Tiramisu hakkında en çok sorulan sorular ve cevapları...
 
Tiramisu hangi içkiyle yapılır?
 
Kahve soğuduktan sonra 4 yemek kaşığı konyak veya viski ekleyin. (Konyak tadı almak istemezseniz koymayabilirsiniz ama gerçek tiramisunun alkolle yapıldığını unutmayın)
 
Tiramisu tatlısının en önemli özelliği nedir?
 
Tiramisu, İtalyanca'da, "beni al" veya "beni neşelendir" anlamına gelen, tiramisù (tiramiˈsu yazılılır) kahve aromalı bir İtalyan tatlısıdır. Kakao katılmış çırpılmış yumurtanın, mascarpone peyniri ve şeker karışımı ile kaplanmış kahveye batırılmış kedi dillerinden (savoiardi) yapılır.
 
Tiramisu ismi nereden geliyor?
 
Tiramisu kelimesi italyanca tirare, mi ve su kelimelerinin birleşiminden meydana geliyor. Yani içerisinde 'beni yukarı çek', 'çek çıkar beni' anlamlarını barındırıyor.
 
Tiramisu için Türk kahvesi olur mu?
 
Standart Ölçülere göre 1 yemek kaşığı Türk kahvesi konulabilir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler