İşte Sizlere Levanten Mutfağından

İşte Sizlere Levanten Mutfağından "Mansaf" Tarifi...

Mansaf nedir? En sevilen Ortadoğu yemeklerinden Mansaf nasıl yapılır? Bu güne kadar evinizde en meşhur Ortadoğu yemeklerinden Mansaf yemeği yaptınız..

Mansaf nedir? En sevilen Ortadoğu yemeklerinden Mansaf nasıl yapılır? Bu güne kadar evinizde en meşhur Ortadoğu yemeklerinden Mansaf yemeği yaptınızmı?
 
Peki evde Mansaf yemeği yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Mansaf yemeği yapmanın püf noktaları nelerdir? levanten mutfağında en iyi yemek tariflerinden ve En ünlü Ortadoğu yemeklerinden Mansaf yapabilmek için şeflerin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
Antakya mutfağının önemli lezzetlerinden ve etli pilav tariflerinden biri olan Mansaf aslında Ürdün ve Filistin kökenli. Bir çeşit labne peyniri olan Jameed’le karıştırılan kuzu eti safranlı pilavla üzerinde bademle servis ediliyor.
 
İşte Sizlere Levanten Mutfağından "Mansaf" Tarifi...
En Sevilen Levanten Yemeklerinden Mansaf İçin Kullanılan Malzemeler
 
*    2 Kg Kemikli Kuzu Eti,
*    2 Adet Soğan,
*    6 Adet Defne Yaprağı,
*    3 Adet Kakule,
*    Tuz.
 
Mansaf Pilav İçin:
 
*    1 Çay Bardağı Yemek Kaşığı Zeytinyağ,
*    2 Su Bardağı Pirinç,
*    3 Su Bardağı Sıcak Su,
*    Tuz,
*    Çay Kaşığının Ucuyla Safran.
 
Mansaf Sosu İçin;
 
*    4 Yemek Kaşığı Rendelenmiş Keş,
*    2 Yemek Kaşığı Tereyağı,
*    2 Su Bardağı Su,
*    1/4 Çay Kaşığı Zerdeçal,
*    Karabiber
*    Tuz.
 
Mansaf Servisi İçin;
 
*    İstediğiniz Miktarda Lavaş,
*    4 Yemek Kaşığı Dolmalık Fıstık,
*    3 Yemek Kaşığı Zeytinyağ,
*    Kıyılmış Maydanoz.
 
Mansaf Hazırlanış Tarifi:
 
Kuzu etini düdüklü tencereye alın, İri iri doğranmış soğan, defne yaprakları, kakule ve tuzu ekleyin, Üzerini geçecek kadar su ilave edip kapağını kapatın ve tencerenizin pişirme süresine göre yumuşayana kadar pişirin.
 
Bu sırada rendelenmiş keş ve suyu bir sos tenceresine alıp karıştırın ve orta hararetli ateşte yarı yarıya azalana kadar pişirin.
 
Pilav için yağı kızdırıp yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin ve tıkır tıkır olana kadar karıştırarak kavurun, Su, tuz ve safranı ekleyip karıştırın.
 
Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin, Pişen keşi el blenderıyla olabildiğince homojen bir hale gelene kadar çekin.
 
Tereyağı, zerdeçal, karabiber, tuz ve pişen etlerin suyundan bir su bardağı ekleyip karıştırın, Etleri suyun içinden ayrı bir tencereye alıp sosu üzerine ekleyin ve kapağını kapatıp kısık ateşte 10-15 dk. daha pişirin.
 
Geniş bir servis tabağına lavaşları yerleştirip pilavı üzerine yayın, Etleri pilavın üzerine yerleştirin ve üzerine istediğiniz miktarda sos gezdirin.
 
Ayrı bir tavada zeytinyağını kızdırıp dolmalık fıstığı ekleyin ve kahverengileşene kadar kavurun, Kavrulan fıstıkları ve kıyılmış maydanozu etlerin üzerine serpin.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler