Geleceğin Şefleri Yarışmasında Geleceğin Lezzetleri

Geleceğin Şefleri Yarışmasında Geleceğin Lezzetleri

Aşçılık mesleğinde ve aşçılık eğitimlerindeki otel aşçılarının da içinde olduğu 5 kişilik jüri değerlendirmesini yaptı. Değerlendirme esnasında halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Jürinin değerlendirme..

Didim’de ortaokullar düzeyinde “geleceğin şefleri” yarışması gerçekleştirildi. 6 ortaokulun katıldığı yarışmada hünkar beğendi yemeğini en iyi yapan öğrencilere hediyeler verildi.
 
Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla Zeynep-Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öncülüğünde ilçe genelindeki ortaokullar arasında “geleceğin şefleri” yarışması düzenlendi. Yarışmaya 6 ortaokul katıldı. 
 
6 okulun 3 kişilik ekibi, Zeynep-Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mutfağında yemek yarışmalarında yemeği olarak seçilen “hünkar beğendi” yemeğini hazırladı. Okul öğretmenleri ve öğrencilerinin de zaman zaman yardımcı olduğu yemeklerin hazırlanmasının ardından Didim Ticaret Odası Kültür Merkezinde ödül töreni düzenlendi.
 
Ödül töreninde konuşan Zeynep-Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Seçkin Üstün, yarışmanın amacının meslek liselerinin öneminin ortaya çıkartılması olduğunu ifade ederek, “Ülkelerin gelişmesinde ve kalkınmasında sanayileşmenin temel unsuru olan bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip yüksek verimi gerçekleştirecek kalifiye insan gücünün yetiştirilmesi gerekmektedir. 
 
Kalifiye elemanların bilgi ve becerisi, ekonomik başarının temelidir. Meslek eğitiminin amaçları; genç insanlara başarılı bir meslek yolu hazırlamak, diğer yandan ekonomiye vasıflı eleman yetiştirmektir. Günümüzde, hızlı teknolojik değişme ve dünya düzeyindeki yeniliklerde Mesleki Teknik Eğitimin önemi göz ardı edilemez. 
 
Bilim ve teknolojideki gelişmelerle birlikte hızla gelişen endüstrimizin ihtiyaç duyduğu teknik insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla Mesleki ve Teknik Eğitim kurumları eğitim ve öğretim vermektedir. 
 
Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ilgi ve kabiliyetlerini geliştirecek, gerekli bilgi, beceri ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlanmasında en büyük görev Mesleki Eğitime düşmektedir. Didim ilçemizde ilk defa düzenlenen genç şefler yemek yarışmasına katılarak bizleri onurlandırdıkları için kurumum adına teşekkürlerimi sunarım” dedi.
 
Tüm Okullara Hediyeler Verildi
 
Konuşmanın ardından aşçılık mesleğinde ve aşçılık eğitimlerindeki otel aşçılarının da içinde olduğu 5 kişilik jüri değerlendirmesini yaptı. Değerlendirme esnasında halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Jürinin değerlendirmesinin ardından yarışmanın birincisi Cumhuriyet Ortaokulu olurken ikinci Selçuk Özsoy, üçüncü ise Gazi Ortaokulu oldu. Yarışmaya katılan tüm okullara hediyeler verildi. Ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler