Başkan Adayı Tamer Özkan;

Başkan Adayı Tamer Özkan; "TAFED'de" Seçim Sonrası Hedeflerimiz...

Seçim Sonrası Hedeflerimiz hep beraber birlikte olmak ve Birlikte Başarmak Dileğiyle! Mesleğimiz 'e emek veren tüm paydaşlar' ımızı kucaklayan yönetim..

Tafed Başkan Adayı Tamer Özkan; Seçim Sonrası Hedeflerimiz...
 
Seçim Sonrası Hedeflerimiz'de hep beraber birlikte olmak ve Birlikte Başarmak Dileğiyle!
 
Bıçağınıza Kuvvet, Kepçenize Bereket...
Tafed Başkan Adayı- Tamer Özkan
 
Türkiye Aşçılar Federasyonu ("Tafed"); 
 
* Güvenilirlik,
* Tarafsızlık,
* Şeffaflık 
* Erişilebilirlik 
* Kararlılık 
* Ekip ruhu 
* Kalite odaklı,
* Sosyal sorumluluk 
* Çevre dostu 
 
Mesleğimize emek veren tüm paydaşlarımızı kucaklayan yönetim şekline sahip olacaktır. 
 
Meslek adaylarının yetiştirilmesi için üniversiteler ve mesleki eğitim kurumları ile daha fazla iş birliği içerisinde olmak ,
 
Üniversite ve liselerde öncelikli olarak türk mutfağının öğretilmesi daha sonra farklı ülke mutfaklarının eğitiminin verilmesini sağlamak. 
 
Üniversitelerimizde türk mutfağı ve gastronomi kürsüsü oluşturmak için gerekli çalışmaların yapılması. 
 
Tafed ana binasının projelendirilmesi ve hayata geçirilmesi. 
 
İçerisinde eğitim mutfağı derslik, toplantı salonu, federasyon üyeleri için konaklama, restoran bulundurulması ve tüm dernek temsilcilerimiz ve üyelerimizin ücretsiz olarak faydalanmasının sağlanması. 
 
Tafed kurulduğunda tüzüğün 20. maddesinde, başkanın 3 yıllık dönem için seçileceği kararlaştırılmış olmasına rağmen, geçmiş yıllarda bu maddeye "yeniden seçilmek caizdir" cümlesi eklenmiştir. 
 
Seçildiğimizde bu maddeyi eski haline getireceğiz. 
 
Başkanın en fazla 3 yılda bir olmak üzere 2 dönem başkanlık yapması maddesi genel kurulda değiştirilemez temel madde haline getirilecektir. 
 
Mutfak çalışanlarının ağır çalışma şartlarını gözeterek, 4 ile 6 yıl arasında erken emekliliği için gerekli girişimlerde bulunulacak. 
 
Mesleğimiz ve çalışma şartlarımızın hukuken koruma altına alınabilmesi için ilgili kanun tasarısının hazırlanarak meclise sunulması ve onaylanmasını sağlamak. 
 
 
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı onayına tabii olan otel ve restoran belgelendirmelerinde Tafed onayı eklenecek ve tarafımıza ilgili onayların verilme yetkisi sağlanacaktır. 
 
Ülkemiz yerel yönetimler onayına tabii ruhsat-landırmalarda Tafed'in yetkilendirilmesi sağlanacaktır. Böylelikle mesleki eşitlik ilkesi korunmuş olacaktır. 
 
Tafed'in, aşçılık mesleği kriterlerinin belirlenmesinde ve mesleki belgelendirmelerde tek yetkili olarak belirlenmesi,
 
Tafed'in yapacağı hizmetlerde, tedarikçi ve işveren temsilcileri ile olan görüşmeleri etkin şekilde kullanarak en iyi sonuçları alabilmek. 
 
Dünya aşçılar birliği Wacs organizasyonlarında daha etkin olabilmek,
 
Aşçılarımıza gerekli reklam desteği sağlanarak dünya standartlarında tanınan markalar yaratmak. 
 
Türk mutfağının envanterinin çıkarılması, yazılı ve görsel kayıt haline alınarak sonraki nesillere bir kültür mirası olarak aktarılması ve muhafaza edilmesi (bugüne kadar Devlet, dernekler ve önde gelen mutfak şeflerimizin çalışma-larını bir envanter altında toplayıp kamuoyuna sunmak) 
 
İlk etapta Türkçe, İngilizce ve Rusça olarak görsel ve yazılı olarak yayımlanması. İşbu yayımların talebe göre değişik dillere çevrilmesi.
 
Avrupa birliği tarafından eğitim için verilen hibe desteklerden maksimum seviyede federasyonumuz ve nezdindeki tüm üye dernekle-rimizin eşit şekilde faydalanmasını sağlamak. 
 
Federasyonumuz ve federasyonumuza bağlı tüm derneklerde kullanılabilecek yazılım sistemini hayata geçireceğiz. 
 
Bu sistem ile, işveren ile meslektaşlarımızı bir araya getirerek istihdam seviyesini arttıracağız. Sistem ile işe alınan meslektaşlarımıza ücretsiz hukuki hizmet vereceğiz. 
 
Yıllık aidatlar işveren tarafından derneklere peşinen ödenecek ve ustalık belgeleri sistem üzerinden kolaylıkla verilebilecek. 
 
Çözüm merkezi kurularak sorunlar anında çözüme kavuşturulacak ve aşçı tanımlama kimliği oluşturularak; bankacılık, sağlık vb. alanlarında yapılacak anlaşmalar ile meslektaşlarımıza avantajlar sağlanacaktır. 
 
Derneklerimizin bulunduğu il veya ilçelerde mutlaka derneğe ait bir kalıcı ofisin hayata geçirilmesi ve federasyon tarafından desteklenmesi. 
 
Organizasyon, kongre vb. Etkinliklere katılımlarda üye derneklerimizin temsilcilerinin tüm yol ve ağırlama giderleri yine federasyonumuz tarafından karşılanması. 
 
Milli takımımızın ana sponsoru olarak federasyonumuzun yer alması. 
 
 
Milli takımımızın yurt-dışı veya yurtiçinde gerçekleştireceği tüm organizasyonlarda her türlü ihtiyaçların giderilmesi ve tam desteğin sağlanmasının federasyonumuzun temel amaçlarından biri haline getirilmesi. 
 
Türkiye Lezzet Tırı Projesi isim:
 
Tafed Lezzet Tırı Kullanım Alanı: derneklerimizin yapacağı tüm organizasyonlarda ücretsiz olarak derneklerimizin hizmetine sunulacaktır. 
 
Turizm sektörünün önde gelen organizasyonlarında (yiyecek içecek dışı alanlarda) tafed'in varlığını, büyüklüğünü ve gücünü hissetirmek için hizmet verecektir. 
 
Derneklerimizin, ülkemizde gerçekleştirilen mutfak organizasyonlarında, yerel yönetimlerin coğrafi ürünleri ön plana çıkardığı etkinliklerde ve diğer mutfak organizasyonlarında federasyonumuzu temsilen hizmet verecektir. 
 
Tamer Özkan
Tafed Başkan Adayı 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler