Patlıcanlı Kebablardan

Patlıcanlı Kebablardan "Zade Kebabı" Tarifini Denemelisiniz

Damağınızı şenlendirecek mükemmel kebap çeşitlerinden zade kebabı yapmak için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Fırında zade kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Patlıcanlı Kebablardan "Zade Kebabı" Tarifini Denemelisiniz...
 
Damağınızı şenlendirecek mükemmel bir lezzet en iyi kebab tariflerinden zade kebabı nasıl yapılır? Bu güne kadar evinizde en sevilen fırın kebablarından Zade Kebabı yaptınızmı?
 
Türk mutfağı şeflerinin özel kebab tariflerinden Zade Kebabı yapmanın püf noktaları nelerdir?
 
Damağınızı şenlendirecek mükemmel kebap çeşitlerinden zade kebabı yapmak için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Fırında zade kebabı yapmak için gerekli malzemeler neler? İşte kimsenin daha önce tatmadığı ve bilmediği püf noktalarıyla enfes zade kebabı tarifi…
 
Zade Kebabı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
 
*    500 Gram Kuşbaşı Dana Eti
*    1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
*    2 Çay Kaşığı Tuz
*    3 Adet Orta Boy Domates
*    1 Çay Kaşığı Karabiber
*    5 Adet Sivri Biber
*    2 Adet Kuru Soğan
*    3 Adet Patates
*    4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
*    4 Adet Patlıcan
*    10 Diş Sarımsak
 
En Meşhur Kebablardan Zade Kebabı Üzeri İçin;
 
*    1 Kase Rendelenmiş Kaşar Peynir
 
Zade Kebabını Fırında Kızartmak İçin;
*    Sıvı Yağ
 
En Ünlü Kebablardan Zade Kebabı Yapılış Tarifi
 
Zade kebabı hazırlığına ilk olarak etlerden başlanır. Kuşbaşı etler tencereye alınır ve yüksek ateşte açılır. Etler suyunu salana kadar karıştırılarak pişirilmeye devam edilir.  Suyunu saldıktan sonra üzerine bir miktar su eklenir ve etlerin yumuşayıncaya kadar pişmesi sağlanır. 
 
Etler suyunu iyice çektikten sonra içerisine sıvıyağ eklenir. Bir kaç kez karıştırıldıktan sonra yemeklik doğranmış soğanlar etlere ilave edilir. Sarımsak, doğranmış biberleri de etlerin içine katılarak pişirilmeye devam eder. Tencerenin içerisine salça eklenir ve sonradan rendelenmiş domates koyulup karıştırılır. 
 
Et sotelendikten sonra suyunu çekinceye kadar pişme işlemi devam eder. Diğer taraftan patatesler küp küp doğranır ve başka bir tavada kızartılarak bekletilir. Patlıcanlar da şerit halinde kesilerek uzun uzun fritöz de kızartıldıktan sonra yemeğin şekli verilir ve fırınlama aşamasına geçilir.
 
Zade kebabının ikinci aşamasına geldiğimizde etin olduğu tencerede pişirilmesinden sonra tuzu ve baharatları ilave edilir. Daha sonra ete kızarmış patatesler eklenir. 10 dakika kadar etin suyunu çekmesi beklenir. Daha sonra kızaran patlıcanlar çapraz şekilde güveç kaplarına yerleştirilir ve uçları sarkıtılır. 
 
İçerisine hazırlanan malzemeler ilave edilir. Karşıdan doldurulup patlıcanların sarkan kısımları ile kapatılır. En üstte ise rendelenmiş kaşar peynir dökülerek 180 derece ısıda kaşar peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirme işlemi devam ettirilir. Yemeğiniz servis için hazır.
 
Afiyet olsun...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler