Şef Selami Güleryüz'den Kuzu Küşleme Ve Keşkek Tarifi

Şef Selami Güleryüz'den Kuzu Küşleme Ve Keşkek Tarifi

Bu güne kadar evinizde Kuzu Küşleme yaptınızmı? Peki şeflerin özel yemek tariflerinden Kuzu Küşleme yapmaya ne dersiniz? İşte sizlere bilinen Türk mutfağı şeflerinden olan..

Şef Selami Güleryüz'den Kuzu Küşleme Ve Keşkek TarifiKuzu Küşleme nasıl yapılır? En eski yemeklerimizden keşkek ile birlikte Kuzu Küşleme yapmanın püf noktası nelerdir?
 
Bu güne kadar evinizde Kuzu Küşleme yaptınızmı? Peki şeflerin özel yemek tariflerinden Kuzu Küşleme yapmaya ne dersiniz?
 
İşte sizlere bilinen Türk mutfağı şeflerinden olan Selami Güleryüz'den nefis Kuzu Küşleme tarifi...
 
Şef Selami Güleryüz'den Kuzu Küşleme Ve Keşkek Tarifi
En Sevilen Kuzu Yemeklerinden Kuzu Küşleme Ve Keşkek İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*    200 Gr Küşleme
*    100 Gr Buğday 
*    20 Ml Tavuk Suyu
*    20 Gr Nohut, Haşlanmış
*    3 Gr Pastırma
*    5 Gr Bebek Patlıcan, Cips 
*    3 Ml Acı Yağ
*    10 Ml Zeytinyağı
*    10 Gr Tereyağı
*    3 Gr Tuz (Maldon)
*    1 Gr Mikro Yeşillikler
*    1 Gr Karabiber
*    2 Gr Toz Kırmızı Biber
 
Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Kuzu Küşleme Ve Keşkek Hazırlanış Tarifi
 
Küşleme zeytinyağı ve tuzla marine edilir. Önce ızgara, sonrasında fırında pişirilir. Önceden ıslanmış buğdaylar tavuk suyunda iyice eriyene kadar dövülerek pişirilir. 
 
Pastırmalar 70 derece fırında 2 ila 3 saat kadar kurutulup blender da toz haline getirilir. Servis sırasında keşkeğe sebze suyu ve tereyağı ile kıvam verilir. 
 
Nohut, tereyağında kavurulur. Sunum yapılacak tabağa sırasıyla önce keşkek, küşleme, nohut, patlıcan cips, acı yağ ve pastırma tozu konularak servis edilir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler