En Orijinal Tarifi Elbasan Tava

En Orijinal Tarifi Elbasan Tava

Ramazam sofralarının da vazgeçilmez iftar yemeklerinden olan elbesan tava tarifi. Elbasan tava nedir? En iyi fırın yemekleri 'nden Elbasan tava nereye aittir? En eski yemeklerden Elbasan tava en çok nerede yapılır?

Elbasan tava nedir? En iyi fırın yemeklerinden Elbasan tava nereye aittir? En eski yemeklerden Elbasan tava en çok nerede yapılır? Elbasan tava'nın tarihi nedir? Elbasan tava ismini nereden almıştır?
 
Adını ülkenin orta kesimlerinde bulunan Elbasan şehrinden alan, Arnavutluk mutfağının geleneksel yemeklerinden 'Elbasan tava', günümüzde hem evlerde hem de lokantalarda pişiriliyor.
 
Kuzu veya keçi etiyle yapılan yemek, ilk aşamada ete tuz ve yağ katılarak fırına veriliyor. Etin kızarmasının ardından soğuması bekleniyor. Yumurta, un ve yoğurtla hazırlanan terbiyeyle et güvece koyularak pişmesi için yeniden fırına veriliyor. Tercihen pirinç de ekleniyor.
 
Elbasan şehrinin kale içinde bulunan ve ailesinden miras kalan eski eşyalarla dolu işletmesinde Elbasan tava yaptığını söyleyen Kurmaku, "Bir tava, etin pişmesinden son aşamaya kadar en az 1,5 saat sürmekte.
 
Ramazam sofralarının da vazgeçilmez iftar yemeklerinden olan elbesan tava tarifi...
 
En Orijinal Tarifi İle Elbasan Tava Tarfi
Elbasan Tava Yapımı İçin Kullanılan Malzemeler
 
*    1 Kg Kuzu Kol
*    15 Adet Arpacık Soğan
*    10 Diş Sarımsak
*    4 Yemek Kaşığı Tereyağı
*    2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
 
Elbasan Tava Terbiyesi İçin:
 
*    3 Adet Yumurta Sarısı
*    2 Su Bardağı Süzme Yoğurt
*    3 Yemek Kaşığı Un
*    3 Çay Kaşığı Tuz
*    1 Çay Kaşığı Karabiber
*    1 Çay Bardağı Su
 
En Farklı Fırın Yemeklerinden Elbasan Tava Yapılış Tarifi;
 
Tereyağını ve sıvı yağı bir tencereye alıp kızdırın. Etleri tencereye ekleyip mühürleyin. Etlere arpacık soğanları ilave edip 2-3 dakika soteleyin.
 
Tuzunu ve üzerini geçecek kadar sıcak suyu da ekleyip kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Bu esnada yoğurt, yumurta sarısı, un ve suyu karıştırıp sos kıvamına getirin.
 
Tuz ve karabiber ekleyin. Pişen et ve soğanları tencereden alıp fırın kabına dizin. Üzerine yoğurtlu sosu gezdirip yemeğinizi 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin.
 
Üzeri kızarana kadar 25 dakika kadar fırınladığınız yemeğinizi soğutmadan sipariş edin.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler