En İyi

En İyi "İftar Yemekleri"nden Kabak Dolması Tarifi

En sevilen dolma tariflerinden Kabak Dolması nasıl yapılır? Evde kabak dolması yapmak için hangi malzemeler kullanılır? En meşhur dolma ve sarma tarifleri ve iftar yemek...

En sevilen dolma tariflerinden Kabak Dolması nasıl yapılır? Evde kabak dolması yapmak için hangi malzemeler kullanılır? En meşhur dolma ve sarma tariflerinden Kabak Dolması yapmanın püf noktası nelerdir? Kabak Dolması yaparken nelere dikkat edilir?
 
İşte sizlere en meşhur iftar yemeklerinden Geleneksel Türk mutfağında en iyi dolma çeşitlerinden Türk mutfağında Kabak Dolması tarifini sizler için araştırdık...
 
En İyi "İftar Yemekleri"nden Kabak Dolması Tarifi
Kabak Dolması Tarifi İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*    Beş Tane Orta Boy Kabak
*    Bir Tane Orta Boy Domates
 
En İyi İftar Yemeklerinden Kabak Dolması İçi İçin;
 
*    Bir Çay Bardağı Dolusu Pirinç
*    Bir Tutam Maydanoz
*    İki Tane Orta Boy Kuru Soğan
*    Bir Tane Yeşil Sivri Biber
*    150 Gram Kadar Dana Kıyma
*    Bir Buçuk Yemek Kaşığı Dolusu Domates Salçası
*    Yarım Çay Bardağı Dolusu Sıvı Yağ
*    Bir Tatlı Kaşığı Dolusu Tuz
*    Bir Çay Kaşığı Dolusu Karabiber
*    Bir Çay Kaşığı Dolusu Pul Biber
 
En İyi "İftar Yemekleri"nden Kabak Dolması Tarifi
En Meşhur Ramazan Menülerinin Baş Tacı Kabak Dolması Sosu İçin;
 
*    Yarım Yemek Kaşığı Dolusu Domates Salçası
*    Bir Buçuk Su Bardağı Dolusu Sıcak Su
 
Kabak Dolması Üzeri İçin;
 
*    Sarımsaklı Yoğurt
 
Kabak Dolması Tarifi Yapılış Tarifi;
 
En İyi "İftar Yemekleri"nden Kabak Dolması Tarifi
İlk olarak kabaklar yıkanır ve çizgili şekilde kabuğu soyulur. Sonra her bir kabak tam ortadan ikiye bölünür ve içleri bıçak ya da oyma aparatı ile oyulur.
 
Daha sonra iç harcı için soğan ve biber minik minik doğranır, maydanoz ise ince ince kıyılır. Ardından yıkanan pirinçler, ince ince kıyılmış maydanoz, doğranmış biberler ve soğanlar, kıyma, pul biber, karabiber ve tuz bir kabın içine alınarak harmanlanır.
 
Sonra hazırlanan iç harç, oyulan kabakların içine tatlı kaşığı ile güzelce doldurulur. Tüm kabaklar aynı şekilde doldurulduktan sonra tencereye yan yana dizilirler. Dileyen kişiler borcama dizebilirler ve fırında pişirebilirler.
 
Daha sonra domatesler halka şeklinde kesilir ve kabakların ağızları kapatılır. Ardından bir buçuk su bardağı dolusu sıcak su ile yarım yemek kaşığı dolusu domates salçası açılır.
 
En İyi "İftar Yemekleri"nden Kabak Dolması Tarifi
Hazırlanan sos kabakların üzerine dökülür, kapağı kapatılır ocağın altı yakılır. Kabak dolmaları kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.
 
Yaklaşık olarak 40 dakika kadar pişen kabak dolmaları ocaktan alınarak sıcak sıcak servis edilir ve üzerine sarımsaklı ya da sade yoğurt dökülür.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler