Şef Mehmet Yalçınkaya; Yeşil Domates Dolması Tarifi

Şef Mehmet Yalçınkaya; Yeşil Domates Dolması Tarifi

Geleneksel Tük mutfağında en eski yemekelerden Yeşil Domates Dolması nasıl yapılır? Osmanlı döneminde yeşil domates ne demekti? Bu güne kadar evinizde Yeşil...

 
Geleneksel Tük mutfağında en eski yemekelerden Yeşil Domates Dolması nasıl yapılır? Osmanlı döneminde yeşil domates ne demekti? Bu güne kadar evinizde Yeşil Domates Dolması yaptınızmı?
 
Evde Yeşil Domates Dolması yapmak için Türk mutfağı şeflerin özel yemek tariflerinden faydalanmaya ne dersiniz?
 
İşte sizlere bilinen Türk mutfağı şeflerinden olan Şef Mehmet Yalçınkaya'nın özel tariflerinden olan Yeşil Domates Dolması...
 
Yeşil Domates Dolması Nasıl Yapılır?
 
Yeşil Domates Dolması Dolma İçi İçin:
 
* 3 Yemek Kaşığı Sadeyağ
* 2 Adet Soğan (Orta Boy Ve Küçük Doğranmış)
* 1,5 Su Bardağı Su
* 1 Su Bardağı Pirinç (Yıkanmış Ve Süzülmüş)
* 400 G Yağsız Kıyma
* 1 Demet Dereotu (İnce Kıyılmış)
* 24 Adet Dolmalık Domates İçi (İnce Doğranmış)
* 1 Kahve Kaşığı Tuz
* 1 Kahve Kaşığı Karabiber
 
Yeşil Domates Dolması Yağlı Su İçin;
 
* 5 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
* 1 Su Bardağı Su
* Tuz
 
En Sevilen Dolma Ve Sarma Tariflerinden Yeşil Domates Dolması Yapılış Tarifi:
 
Domateslerin saplı üst kısmını bıçak yardımıyla kapak şeklinde kesin ancak tamamen kopartmayın. İç kısımlarını kaşık yardımıyla alın, domates içlerini ayrı bir kap içinde kenarda tutun. Tencerede sadeyağı eritip soğanı ilave edin ve sararıncaya kadar kavurun. 
 
Daha sonra 1,5 bardak suyu ekleyerek pirinci ilave edin. Pilav kıvamı alana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Pirinç suyunu çekince kenara alın ve içine kıyma, dereotu, domates içi ile tuzu ve karabiberi ilave edip iyice karıştırın. 
 
Yeşil domateslerin içine hazırlanan iç harçtan doldurun ve saplı kapaklar alta gelecek şekilde tencereye dizin. Tavaya ayçiçek yağını alın, 1 bardak suyu ilave edin ve yeteri kadar tuz ekleyip yağlı su elde edin. Hazır olan yağlı suyu dolmaların üzerine dökün tencerenin kapağını kapatın. 
 
Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak servis edin.
 
Şef Mehmet Yalçınkaya'nın Notu: 
 
Osmanlı döneminde kırmızı renkteki domatese şeytan meyvesi dediklerini ve zehirli olduğuna inandıkları için yemediklerini biliyor muydunuz?


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler