Çölyak Hastaları Ne Yemez? Çölyak Belirtileri Nelerdir?

Çölyak Hastaları Ne Yemez? Çölyak Belirtileri Nelerdir?

Gluten içeren gıdalardan ömür boyu uzak durmak gerekli midir? Çölyak Hastaları Ne Yemez? Çölyak hastalığı belirtileri nelerdir? Çocuklarda Çölyak hastalığının belirtileri nelerdir?

Çölyak Hastaları Ne Yemez? Çölyak Belirtileri Nelerdir?
 
Gluten içeren gıdalardan ömür boyu uzak durmak gerekli midir?
 
Hayır, Çözüm ömür boyu diyet değil. Bütün iltihabi barsak hastalıklarında diyetsiz tedavi yapılabilmektedir. 
 
Crohn-ülseratif kolit gibi veya neden kolesterol yüksekliklerinde veya diyabet şeker hastalarında hem diyet hem ilaç veriliyor da Çölyak hastalarında sadece diyet veriliyor? 
 
Çölyak'ta hem mide bağırsağın sindirim faaliyetleri düzenlenerek hem de immün sistemin bağırsakta glutene karşı verdiği aşırı duyarlılık reaksiyonunu kullanacağınız bitkisel tedavilerle ortadan kaldırmak kesin çözüm olacaktır" ifadelerini kullandı.
 
Çölyak Hastaları Ne Yemez?
 
Glutensiz diyet;
 
buğday, çavdar, arpa ve yulaf içeren tüm gıdalardan (hububat, makarna ve birçok işlenmiş gıda) tüketmemek anlamına gelir. Mısır, patates, pirinç, soya unu zararsızdır. Et, meyveler ve sebzeler gluten içermez. Glutensiz diyet, çölyak hastalığı tedavisinin temel taşıdır.
 
Çölyak hastalığı belirtileri nelerdir?
 
Yetişkinlerde görülen belirtiler şunlardır:
 
* Karın Bölgesinde öne doğru şişkinlik.
* Yaşa göre kilo azlığı
* Kas zayıflığı
* Kansızlık.
* Dışkıda anormallik, büyük tuvalet ihtiyacının artması
* İshal
 
Çocuklarda Çölyak hastalığının belirtileri nelerdir?
 
2 Yaş Altı Çocuklarda. Kusma. Kronik ishal. Karında şişlik. Gelişme geriliği. İştahsızlık.
 
2 Yaş Üstü Çocuklarda. Birkaç haftadır geçmeyen ishal. Akranlarından daha kısa ve zayıf olma. Gelişimin yavaşlaması Kronik kabızlık ve kusma. Kilo kaybı Sinirlilik. Ergenlikte gecikme.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler