Sağlıklı Yoğurt Nasıl Yapılır?

Sağlıklı Yoğurt Nasıl Yapılır? "Ekşi Yoğurt- Tatlı Yoğurt"

İşlenmiş ya da paketli yoğurt tüketmek istemeyen kişilerin başvurduğu yöntemlerden biri de evde yoğurt yapımı. Kalori miktarı ve pif noktalarıyla evde yoğurt yapılışının incelikle..

Evde Sağlıklı Yoğurt Nasıl Yapılır?
Şef Mehmet Kudat
 
Sağlıklı beslenmeyi özellikle de midesini ve bağırsalarını korumak isteyen bilinçli tüketiciler evde yoğurt nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor.
 
İşlenmiş ya da paketli yoğurt tüketmek istemeyen kişilerin başvurduğu yöntemlerden biri de evde yoğurt yapımı. Kalori miktarı ve pif noktalarıyla evde yoğurt yapılışının incelikleri haberimizde…
 
Evde Yoğurt Nasıl Yapılır?
 
Yoğurt yapmak için oldukça az malzemeye ihtiyaç var.
 
Evde Yoğurt Yapmak İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     1 Litre Doğal Veya Günlük Süt
*     1 Tatlı Kaşığı Dolusu Doğal Yoğurt (Oda Sıcaklığında)
 
*     Tatlı Yoğurt Seviyorsanız Mayanın İçine 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker İlave Edin
*     Ekşi Seviyorsanız 1 Yemek Kaşığı Fasla İlave Edin 
 
Lazım Olan Gereçler
 
*     Sütü Süzmek İçin İnce Bir Tülbent Veya Süzgeç
*     Sütü Kaynatmak İçin Çelik Tencere
*     Kaşık
*     Cam Kavanoz
*     Sarmak İçin Battaniye Veya Kalın Sofra Bezi
 
Yapılışı
 
Öncelikle sütü hazırlamamız gerekiyor. Çiğ süt kullanıyorsanız kaynatmanız gerekir. Çiğ sütü kaynatmadan temiz tülbent veya ince bir süzgeçle süzüp çelik bir tencerede kaynatın. Kaynatma esnasında 10 dakika kadar sütü karıştırarak hava almasını sağlayın. 
 
Fokurdamaya başlayıp yükseldiğinde altını kısıp 8-10 dakika daha kaynatın. Vaktiniz kısıtlı değilse sütü soğuduktan sonra buzdolabında bir gün bekletip ertesi gün kullanırsanız daha iyi oluyor. Hemen tüketecekseniz kaynamış sütün biraz ılımasını bekleyin. Günlük süt kullanıyorsanız bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatın.
 
Yoğurt yapımındaki püf nokta sütün sıcaklığıdır. En uygun sıcaklık 42-45 derecedir. Eğer süt ılıksa mayalanma olmaz, süt sıcaksa yoğurt ekşi olur. Termometreniz varsa ılımaya başlayan sütün sıcaklığını kolayca ölçersiniz. Termometre yoksa parmağınızı süte batırarak ısısını kontrol edin. 
 
10 saniye kadar tuttuğunuzda parmağınızın dayanabileceği, ancak hafif bir yanma hissi duyacağı ısıya geldiği zaman süt mayalanma sıcaklığına gelmişti afiyet olsun...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler