• Selçuklu ve Mevlevi Mutfağı

    Selçuklu ve Mevlevi Mutfağı

  • Selçuklu ve Mevlevi Mutfağı

    Selçuklu ve Mevlevi Mutfağı

  • Selçuklu ve Mevlevi Mutfağı

    Selçuklu ve Mevlevi Mutfağı

  • Selçuklu ve Mevlevi Mutfağı

    Selçuklu ve Mevlevi Mutfağı

  • Selçuklu ve Mevlevi Mutfağı

    Selçuklu ve Mevlevi Mutfağı


Selçuklu ve Mevlevi Mutfağı

Konya Aşçılar Derneği Başkanı Yılmaz Seçim, gazetecilere Selçuklu ve Mevlevi mutfağının, dünyanın en zenginlerinden olduğunu söyledi. Konya'nın tarihi Sille Mahallesi'ne özgü "gıliç" yemeği dikkati çeken..

Konya'da Ecdat Sofrası Yemek Yarışması ve Geleneksel Konya, etkinliği başladı. Yarışmanın ilk gününde 40 aşçı, hünerlerini sergiledi. Hazırlanan yemekler jürinin beğenisine sunuldu.
 
Konya’da yemek yarışmasının ilk gününde aşçılar hünerlerini sergiledi...
 
Konya Büyükşehir Belediyesi ile Konya Aşçılar Derneği'nin Ecdat Parkı'nda düzenlediği etkinliğin ilk gününde 40 yarışmacı, hünerlerini sergiledi.
 
 
Bir saatlik sürede yaptıkları yemekleri jürinin beğenisine sunan yarışmacılardan dereceye girenlere para ödülü verilecek.
 
Konya Aşçılar Derneği Başkanı Yılmaz Seçim, gazetecilere Selçuklu ve Mevlevi mutfağının, dünyanın en zenginlerinden olduğunu söyledi.
 
"UNUTULMUŞ YEMEKLER YENİDEN TADILACAK"
 
Bu kültürü yeniden tanıtmak için Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle yemek yarışması düzenlendiğini aktaran Seçim, "Bugün Konya mutfağında unutulan veya çok daha az yapılan yemekleri tanıtmayı amaçlıyoruz. Selçuklu ve Mevlevi mutfağının merkezi olmasından dolayı da bunu da tanıtmaya çalışacağız. Bugün, unutulmuş yemekler yeniden tadılacak." diye konuştu.
 
80 YARIŞMACI KATILDI
 
Seçim, Konya'nın tarihi Sille Mahallesi'ne özgü "gıliç" yemeğinin dikkati çeken lezzetlerden olduğuna işaret ederek şunları kaydetti:
 
"Sille mutfağına özgü ve hâlâ Ermenilerin yaptığı bir yemek çeşidi. Ermenilerin mutfak kültürüne ait. Mevlevi mutfağından 'zülviye' yemeği de bir yarışmacımız tarafından tercih edildi. Günümüzde unutulan bir yemekti şimdi yeniden yapılmaya başlanacak.
 
Etkinlikte Selçuklu mutfağı, Mevlevi mutfağı, Osmanlı mutfağı ve Konya mutfağını yeniden harmanladık. Alana profesyonel bir mutfak kuruldu. İki gün sürecek etkinlikte ev hanımları, gastronomi öğrencileri, aşçılar ve şeflerden oluşan 80 yarışmacı katılıyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler