Cimcik Aşı Şöleni

Cimcik Aşı Şöleni

Anadolu’nun gastronomi anlamında bir birikim hazinesi olduğunu belirten Vali Ali Çelik, bu hazinenin yurt içinde ve yurt dışında tanıtılmasının çok önemli olduğunu söyledi. Frig Tanıtım Merkezinde Yöresel lezz..

Vali Ali Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde bu yıl ilk kez kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen Cimcik Aşı Şöleni’ne katıldı.
 
Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Sevgi Yolu girişinde yapılan etkinlikte vatandaşlara Kütahya’nın yöresel lezzeti cimcik ikram edildi.
 
Anadolu’nun gastronomi anlamında bir birikim hazinesi olduğunu belirten Vali Ali Çelik, bu hazinenin yurt içinde ve yurt dışında tanıtılmasının çok önemli olduğunu söyledi.
 
Frig Tanıtım Merkezinde Yöresel Lezzetler İkram Edilecek
 
Yöresel lezzetlerin tanıtımının iç turizme olan katkısına dikkat çeken Vali Ali Çelik, “Kütahya’mızın yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı, sunumunun yapıldığı alanların geliştirilmesi yöresel lezzetlerimizin hem iç turizmin hareketlenmesi hem de bir sonraki kuşaklara aktarılması açısından çok kıymetli.
 
Bu anlamda haziran ayı içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedeflediğimiz Frig Çevre ve Medeniyet Tanıtım Merkezimizin açılmasıyla birlikte cimcik başta olmak üzere yöresel lezzetlerimizin ikram edileceği, sunulacağı bir alana kavuşacağız” diye konuştu.
 
“Umarım Bu Lezzetleri Hiçbir Zaman Kaybetmeyiz”
 
“Kendimize ait lezzetleri korumalı ve geliştirmeliyiz” diyen Vali Çelik, “Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz çok ciddi çalışmalar yapıyor. Umarım bu lezzetleri hiçbir zaman kaybetmeyiz” dedi.
 
Türk Mutfağı Haftası boyunca kurum ve kuruluşların destekleriyle düzenlenen etkinlik ve programlarda Kütahya’nın yöresel lezzetleri tanıtılacak.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler