Coğrafi İşaretlerimiz Uluslar arası Düzeyde Tanıtılacak

Coğrafi İşaretlerimiz Uluslar arası Düzeyde Tanıtılacak

Türkiye için yüksek katma değer yaratan ürünler olduğuna işaret eden Başpınar, "1139 tescilli coğrafi işaretli ürünümüz var. Avrupa Birliği (AB) tarafından yani uluslararası düzeyde..

 
TÜRKPATENT'in "coğrafi işaret" vererek tescillediği ürünler, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve dış temsilcilikleri aracılığıyla yurt dışında tanıtılarak, hem ihracat potansiyelleri artırılacak hem de katma değerleri yükseltilecek.
 
Türkiye gastronomi haberlerinde yer alan bilgilere göre Türk patent ile YEE arasında konuya ilişkin iş birliği protokolü Enstitüde düzenlenen törenle imzalandı.
 
TÜRKPATENT Başkan Vekili Cemil Başpınar, törende yaptığı konuşmada, imzalanan protokolün, Türkiye'nin tescilli coğrafi işaretli ürünlerinin uluslararası düzeyde tanıtılmasına katkı sağlayacağını söyledi.
 
Söz konusu ürünlerin Türkiye için yüksek katma değer yaratan ürünler olduğuna işaret eden Başpınar, "1139 tescilli coğrafi işaretli ürünümüz var. Avrupa Birliği (AB) tarafından yani uluslararası düzeyde tescilli 8 ürünümüz var. YEE, Türkiye'yi ve Türk sanatını dünyada tanıtmak için çok başarılı işler ortaya koyuyor.
 
Türkiye gastronomi haritamızda Coğrafi işaretler konusu, Türk mutfağı ve gastronomisi anlamında da önemli girdiler sağlayacaktır. 
 
Dolayısıyla söz konusu iş birliğini önemsiyoruz, ortak faaliyetleri gerçekleştirmek için her türlü katkıyı sağlayacağız. Bu imzaların kağıt üzerinde kalmasını istemiyoruz. 3 ay sonra ne tür kazanımlar elde ettiğimizi takip edip tekrar değerlendireceğiz." dedi.
 
"Daha değerli ihracat yapılacak"
 
YEE Başkanı Şeref Ateş de Enstitünün Türkiye'yi dünyaya tanıtan, Türk insanı ile dünya insanı arasında bağ kuran bir kurum olduğunu bildirdi.
 
Yabancı ülkelerin Türkiye'ye güven duyması için doğru şekilde tanıtımın büyük önem taşıdığını vurgulayan Ateş, ülkenin markalaşan düşüncelerini patent yöntemiyle koruyan TÜRKPATENT ile yol almanın çok kıymetli olduğunu dile getirdi
 
Ateş, yörelerin olağanüstü zenginliğini yansıtan ürünlerin dünyada tanıtılmasının ihracatı da artıracağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
 
"Anlaşmayla başka ülkelerle ilişkilerimize katma değer katacağız. 
 
Belirli miktarda ihracat değil, daha değerli ihracat yapılacak. Dünya çapında 65 merkez ve yüzlerce personelimizle Türkiye'nin güzel değerlerini TÜRKPATENT ile dünyaya taşıyacağız. Bunları, festival ve etkinlik kapsamında gerçekleştireceğiz. 
 
Ayrıca ürünleri, hazırladığımız eğitim setlerinin içine gerek dijital ortamda filmler çekmek gerek fiziki materyal şeklinde hikayeleştirmek gerekse de hikayelere ürün yerleştirmek yöntemleriyle tanıtacağız."
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler