Bu Kurabiye'ye Bayılacaksınız

Bu Kurabiye'ye Bayılacaksınız

İşte sizlere şeflerin özel kurabiye tariflerinden Mandalina'lı Kurabiye nasıl yapılır? Mandalina pudra şekeri ile karışımıyla ortaya çıkan muhteşem, en iyi kek ve kurabiye tariflerinden olan..

Bu Kurabiye'ye Bayılacaksınız
 
Pişerken bile etrafı mis gibi kokutacak bu eşsiz lezzeti bir defa yaptıktan sonra sizin imza tatlılarınızdan biri olacak. Mandalina pudra şekeri ile karışımıyla ortaya çıkan muhteşem, en iyi kek ve kurabiye tariflerinden olan bu kurabiye, özellikle çayla birlikte tam bir ziyafet yaratacak.
 
İşte sizlere şeflerin özel yemek tariflerinden Mandalina'lı Kurabiye nasıl Pişirilir?
 
Mandalina'lı Kurabiye Nasıl Yapılır?
Mandalina'lı Kurabiye İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*   2 Adet Yumurta
*   4 Su Bardağı Un
*   Yarım Su Bardağı Toz Şeker
*   Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
*   Bir Mandalina Suyu
*   1 Mandalina Kabuğunun Rendesi
*   1 Paket Vanilin
*   1 Paket Kabartma Tozu
*   Pudra Şekeri
 
Mandalina'lı Kurabiye İçin Şefin Özel Notu;
 
Malzemeleri oda sıcaklığında kullanmanız daha iyi sonuç almanızı sağlar.
 
Dilerseniz üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz.
 
Mandalina'lı Kurabiye Yapılış Tarifi
 
Derin bir kabın içerisine yumurtaları ve toz şekeri ekleyip çırpıcı ile şeker eriyene kadar çırpın. Üzerine sıvı yağı, Mandalina kabuğu rendesini, vanilini ve Mandalina suyunu da ekleyip çırpmaya devam edin.
 
Son olarak üzerine kabartma tozunu ve unu ekleyerek yoğurma işlemine başlayın. Bu noktada unu kontrollü eklemek önemli çünkü hafif yapışkan bir kıvamda kalması gerekiyor.
 
Pudra şekeri kullanacaksanız bu adımda bir kabın içerisine pudra şekerini döküp hamuru bulamanız gerekmekte. Ceviz büyüklüğünde parçaları koparıp yuvarladıktan sonra pudra şekerini bulayın.
 
Fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serip kurabiyeleri dizin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika boyunca pişirin.
 
Soğuduktan sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler