Türkiye Pul Biber İhracatı

Türkiye Pul Biber İhracatı

Türk Pul biberi, yılın ilk yarısında aralarında Almanya, Hollanda, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'ın da bulun duğu 93 ülkenin mutfağında yemekleri lezzetlendirdi. Güneydoğu Anadolu İhra..

Türk pul biberi, 93 ülkenin mutfağında yemekleri lezzetlendirdi...
 
Türkiye'den bu yılın ocak-haziran döneminde 4 milyon 967 bin dolarlık pul biber ihracatı gerçekleştirildi
 
Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı İsa Kızıldemir: 
 
"Önümüzdeki yıllarda üretilen yöresel mutfaklarımızın coğrafi işaretli pul biberlerini daha fazla ülkenin mutfağında yerini alacağına inanıyoruz"
 
Türkiye'de üretilen ve Türk mutfağı yemeklerin vazgeçilmez lezzetlerinden olan pul biber, yılın ilk yarısında aralarında Almanya, Hollanda, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'ın da bulunduğu 93 ülkenin mutfağında yemekleri lezzetlendirdi.
 
Türkiye Pul Biber İhracatı
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) verilerinden derlediği bilgiye göre, Türkiye'den 2021'de 9 milyon 222 bin dolarlık pul biber ihracatı yapıldı.
 
Geçen yılın ocak-haziran döneminde 1913 ton ürün karşılığında Türkiye Pul Biber İhracatında 4 milyon 730 bin dolar gelir elde edilirken, bu senenin aynı döneminde ise 2 bin 185 ton pul biber satılıp 4 milyon 967 bin dolar girdi sağlandı.
 
6 aylık süreçte Almanya, Hollanda, İngiltere, Irak, ABD, Fransa, Rusya, Birleşik Arap Emirliği, Nijer, Togo, Küba, Malezya, Japonya, Kanada, Umman, Ürdün, Ekvator Ginesi, Mısır, Malta ve Kenya'nın da aralarında bulunduğu 93 ülkeye pul biber satıldı.
 
Pul biber ihracatında ilk sırayı 1 milyon 199 bin dolar ile Almanya aldı. Bu ülkeyi, 674 bin dolarla Hollanda ve 623 bin dolarla İngiltere izledi.
 
"Daha fazla ülkenin mutfağında yerini alacağına inanıyoruz"
 
Türkiye Pul Biber İhracatı
Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı İsa Kızıldemir, tarımsal üretimin değerinin tüm dünyada her geçen gün daha da anlaşıldığını söyledi.
 
Salgın döneminde tüm dünya eve kapanırken Türkiye'nin almış olduğu doğru kararlarla tarımsal üretimini sürdürdüğünü vurgulayan Kızıldemir, "O gün olduğu gibi şimdi de çiftçilerimiz üretimlerine devam ediyorlar. Acı ve isot denince akla gelen ilk isim Şanlıurfa oluyor.
 
Türkiye'de satılan pul biberin önemli bir kısmı kentimizde üretiliyor. 
 
Birçok ihracatçı firma, Şanlıurfa'dan ve Güneydoğu'da üretilerek hazırlanan pul biberi yurt dışına ihraç ediyor. Önümüzdeki yıllarda üretilen pul biberlerin daha fazla ülkenin mutfağında yerini alacağına inanıyoruz." diye konuştu.
 
Kızıldemir, ekimi yapılan biberlerin yakın zamanda hasadına başlanacağını belirterek, yeni sezon pul biber üretimiyle ihracat rakamlarının yıl sonuna kadar daha da yükselmesini beklediklerini kaydetti.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler