• Ünlü Şef Avni Sap Organizasyon Hazırlıkları

    Ünlü Şef Avni Sap Organizasyon Hazırlıkları

  • Ünlü Şef Avni Sap Organizasyon Hazırlıkları

    Ünlü Şef Avni Sap Organizasyon Hazırlıkları

  • Ünlü Şef Avni Sap Organizasyon Hazırlıkları

    Ünlü Şef Avni Sap Organizasyon Hazırlıkları


Ünlü Şef Avni Sap Organizasyon Hazırlıkları

Bilinen Türk mutfağı şeflerinden Avni Sap, Türk mutfak kültürünü araştırmak, unutulan Türk yemeklerini gün yüzüne çıkarmak ve camiaya yeni şefler kazandırmak amacı..

Ünlü Şef Avni Sap Organizasyon Hazırlıkları
 
Şef Aşçılar Derneği Başkanı Avni Sap, Bilecik'in Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin'i ziyaret etti.
 
Bilinen Türk mutfağı şeflerinden Avni Sap, Türk mutfak kültürünü araştırmak, unutulan Türk yemeklerini gün yüzüne çıkarmak ve camiaya yeni şefler kazandırmak amacıyla Pazaryeri ilçesinde düzenlemeyi planladıkları etkinlik için incelemelerde bulundu.
 
Başkan Tekin, aşçılık kurumlarından Şef Aşçılar Derneği Başkanı ve başarılı şef Sap ve Başkan Yardımcısı Reyhan Çimen'le "5 Eylül Pazaryeri'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu" kapsamında organize edilmesi planlanan şenliklerde ilçenin geçmişten geleceğe yemek kültürünü tanıtmak ve ülke çapında coğrafi işaretli ürünleri kapsayan bir yarışma düzenlemek için fikir alışverişinde bulundular.
 
Ünlü şef Avni Sap, yaptığı açıklamada, gastronominin insanları yeme-içme kültürüyle bir araya getirerek ülkeler arası kültür birleşimlerini artıran bir alan olduğunu söyledi.Gastronomi alanında kendi yeteneklerini tanıtacak olanların o ülkenin esnafları, sanatkarları ve işletmeleri olacağını belirten Sap, şunları kaydetti:
 
"Tabi bunları yaparken de bir marka haline gelmek ve tarladan sofraya gelinceye kadarki serüveni insanlarla paylaşmak, hijyen kurallarını ön plana çıkararak dünya markası olabilmek ve dünya markası olabilmenin yanında da ülkelere insanların bakış açısıyla, ziyaretleriyle, turizmiyle onları yönlendirebilmek çok önemli. 
 
Bu tür bir çalışma, Pazaryeri ilçesinin tanıtımına çok büyük katkı sağlayacaktır. dedi...
 
Ünlü Şef Avni Sap Organizasyon HazırlıklarıÜnlü şef, Duayen Seyfi Ali Erşahin konu ile açıklamasında; Emek Olmadan Yemek Olmaz;
 
Sevgili dostlarım, ustalarım, şeflerim, naif ve zarif ev hanımları ve genç öğrenci kardeşlerim hepimiz biliyoruz ki uzun bir zamandır Türk gastronomi olarak öyle fazla ses getiren bir etkinlik yapmadık. 
 
Ancak artık zamanın geldiğine inanıyor  ve sizleri 9.10.11 Eylül tarihleri arasında. 
 
Bilecik ilinin Pazaryeri ilçesinde yapacak olduğumuz festivale  hepinizi davet ediyoruz Büyük işler emek ister emek vermeden yemek olmaz. 
 
Böylesi büyük bir festivali organize etmek elbette elbirliği yapmak yardımlaşmak her bir katılımcının elini taşın altına koyarak bu festivalin üstesinden gelmemiz gerektiğine inanıyor ve hepinizi davet ediyorum. Dedi.
 
Ünlü Şef Avni Sap Organizasyon Hazırlıkları

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler