Baharatlar Nasıl Saklanır?

Baharatlar Nasıl Saklanır?

Bağışıklık sistemini Güçlendiren baharatları, fırın üstü ya da ocak yanı gibi sıcaklığın sürekli artıp azaldığı yerlerde saklamaktır. Burada nem, sıcaklık ve ışığa maruz kalan baharatlar tadını çok çabuk kaybeder.

Baharatlar Nasıl Saklanır?
 
Pul biber, kimyon, karabiber, çörek otu, rezene, zencefil, kekik, safran… Baharat isimleri saymakla bitmez. Lezzetli yemeklerin olmazsa olmazı baharatların tazeliğini koruyabilmesi için en doğru şekilde korunması gerekir.
 
Her bozulan gıda ve gıda ürünleri gibi baharatlarda bozulur. Nemden ve yüksek ısıdan etkilenen baharatlarda böceklenme olur. Isı ile bozulma hemen olabileceği gibi serin bir ortam olmasına rağmen, iyi muhafaza edilmemiş kaplarda bekleyen baharatlarda da bozulma meydana gelebilir.
 
Çoğumuzun yaptığı hatalardan biri de kolay erişilebilir olması için Bağışıklık sistemini Güçlendiren baharatları, fırın üstü ya da ocak yanı gibi sıcaklığın sürekli artıp azaldığı yerlerde saklamaktır. Burada nem, sıcaklık ve ışığa maruz kalan baharatlar tadını çok çabuk kaybeder.
 
* Hava almayacak şekilde kapanabilen özel kaplarda muhafaza edilmesi önemli.
 
* Mutfaklarda Baharatlar Nasıl Saklanır sorusunun cevabında, Cam kavanoz yerine seramik gibi, ışığı geçirmeyen malzemelerden hazırlanmış kavanozları tercih etmek daha sağlıklı.
 
* Buzdolabı, fırın, ocak yanı gibi ısı değişkenliği olan yerler baharatlar için iyi değil. Bu alanlardan uzak tutulmalı.
 
* Baharatlar, yemek buharından etkilenmemeli. Sağlığımız açısından bağışıklık sistemini güçlendiren Baharatları yemeğe eklerken, bulunduğu kapı tencereye yaklaştırmak yerine içinden kaşıkla kullanacağımız kadar almak gerekir.
 
* Biberiye, kekik, nane gibi baharat çeşitleri taze değerlendirmek için yağ küplerine dizerek, üzerlerini zeytinyağı ile doldurup buzlukta saklamak yeterli.
 
* Baharatlarınız kısa sürede bozuluyorsa, muhtemelen ortamda sıcaklık değişimi sorunu vardır. Bu durumda alınacak en etkili yöntem, baharatları buzdolabına kaldırmaktır. Pul biber, toz kırmızı biber, köri gibi sıcaktan çok etkilenen baharatlar buzdolabında saklanmalıdır.
 
* Toz halinde satın alınan baharatların hızlı bozulma riskine karşı; mümkünse taneli ya da yapraklı alıp evde, kullanacağınız kadar öğütmek daha doğru.
 
* Son olarak, baharatlarınızı kavanoza/buzdolabına kaldırdığınız tarihi not edip bir yıldan fazla kullanmamalısınız.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler