Pekin Ördeği Nasıl Yapılır?

Pekin Ördeği Nasıl Yapılır?

Evde Pekin Ördeği yapabilmek için hangi malzemeler kullanılır? En farklı misafir sofralarını süsleyecek ve lezzet katacak Pekin Ördeği tarifi için Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden faydalan..

 
Pekin Ördeği Nedir? Pekin Ördeği nasıl yapılır? Evde Pekin Ördeği yapabilmek için hangi malzemeler kullanılır?
 
En farklı misafir sofralarını süsleyecek ve lezzet katacak Pekin Ördeği tarifi için Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
İşte sizlere geleneksel dünya mutfaklarından en iyi lezzetlerden olan Pekin Ördeği tarifi...
 
Pekin Ördeği Nasıl Yapılır?
Ördek, Çin'de Güney Kuzey Hanedanları zamanından beri kavrulur. Yemek, orijinal olarak "Shaoyazi" olarak adlandırılır. Pekin Ördeği, daha sonraki Ming Hanedanlığı döneminde tamamen geliştirildi ve o zamandan sonra, imparatorluk mutfağının vazgeçilmezi oldu.
 
Pekin Ördeği'nin orijinal adı nedir? Ne zamandan beri yapılmaktadır?
 
Pekin ördeği, Pekin orijinli bir yemektir. İmparatorluk çağından beri hazırlanmaktadır. 
 
Et, ince, çıtır derisi ile karakterize edilir, usulüne göre yapıldığı zaman, deri ve etler aşçı tarafından masaya servis edilirken dilimlenir.
 
Pekin Ördeği ne zaman kesilir?
 
Pekin Ördeği Nasıl Yapılır?
Özellikle yemek için yetiştirilen ördekler, 65 gün dolunca kesilir, kapalı fırın veya ocakta kavrulmadan önce terbiye edilir. Et, soğan, salatalık ve tatlı fasulye sosuyla yoğrulur ve etrafı sarılır. 
 
Bazen turşu ve diğer soslar (hoisin sosu gibi) kullanılabilir.
 
Pekin Ördeği'nin Tarifi Ve Malzemeler Nelerdir?
En İyi Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Pekin Ördeği Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
 
*    1 Ördek
*    Tuz
*    Soğan
*    Sarımsak
*    Ayçiçek Yağ
*    Anason
*    Tane Karabiber
*    Soya Sos
*    Toz Seker
*    Bal
*    Sirke
*    Zencefil
*    Karanfil
*    Defne Yaprağı
*    Hoisin Sos
*    Üzerine
*    Bal
*    Esmer Şeker
*    Su
*    Soya Sos
*    Pirinç Sirkesi
 
En Orijinal Lezzetlerden Pekin Ördeği Yapılış Tarifi
 
Pekin ördeklerini güzelce yıkayıp içini dışını kağıt havlu ile kurulayınız. Ardından kompresör ya da hava pompası yardımı ile derisi ile etinin arasına hava basarak derinin etten ayrılmasını sağlayın.
 
Pekin Ördeği Nasıl Yapılır?
Bir mayonez tenceresine sarımsak ve zencefil rendeleyiniz. hoisin sos, anason, tane karabiber, defne yaprağı, şeker, soya sosu ve küp küp doğranmış soğanı ördeğin içine masaj yaparak yediriniz ve alt ve üst kısmından hava almayacak şekilde bir şiş yardımı ile dikiniz.
 
Pekin Ördeğinin Poşe suyu nasıl yapılır?
 
Büyük bir tencereye su, bal, şeker, karanfil anason ve karanfil ekleyiniz ve kaynatınız. Kaynayan karışımımızı ördeğimizin her yerine temas edecek şekilde üstüne dökerek 5 dakika banyo yaptırınız. (Deriler şişecektir)
 
Pekin Ördeğinin Kurutma işlemi nasıl yapılır?
 
Ördeğimizi ip yardımı ile ocağınızın en az 50 cm üstüne gelecek şekilde ördeği asınız ve ocağı açınız. Ocaktan gelen kuru ve sıcak hava dalgası ördeğin dış derisini kurutacaktır. Bu işlem en az 2 saat sürmelidir.
 
Kuruyan ördeğimizi 170 derece fırında iyice kızarıp dışı çıtır olana kadar pişiriniz ve 25dk dinlendirip tüketebilirsiniz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler