En İyi Kebab Çeşitleri

En İyi Kebab Çeşitleri

En iyi kebab çeşitleri nelerdir? Evde en lezzetli kebab çeşitleri nasıl yapılır? Evde kebap yaparken nelere dikkat edilir? Evde kebap nasıl yapılır diyenler için kebap yapmanın püf noktalarını öğrenmek iste..

 
En İyi Kebab Çeşitlerinden Oluşan Haberimiz İle Yine Sizlerleyiz...
 
En iyi kebab çeşitleri nelerdir? Evde en lezzetli kebab çeşitleri nasıl yapılır? Evde kebap yaparken nelere dikkat edilir? Evde kebap nasıl yapılır diyenler için kebap yapmanın püf noktasını öğrenmek isteyenler....
 
Geleneksel Türk  mutfağı yemek arşivinde en iyi lezzetlerden yöresel kebap tariflerini siz Türk aşçı haberleri için araştırdık...
 
En başarılı Türk mutfağı şeflerinin özel kebap tariflerini mutfaklarınıza getirdik... işte o en meşhur kebap tarifleri...
 
*** En İyi Kebab Çeşitlerinden "Patlıcan Kebabı" nasıl yapılır? 
 
En İyi Kebab Çeşitleri
Patlıcan Kebabı nedir? En iyi kebab tariflerinden Patlıcan Kebabı nasıl yapılır? Evde Patlıcan Kebabı yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Patlıcan Kebabında patlıcan nasıl Terletilir? Fırında patlıcan kebabı kaç kalori?
 
En Farklı Yöresel Kebablardan Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
 
*     300 Gram Dinlendirilmiş Yağlı Kuzu Eti
*     2 Adet Kemer Patlıcan
*     2 Çay Kaşığı Tuz
*     1 Adet Kuru Soğan
*     2 Adet Domates
*     2 Adet Köy Biberi
*     Kebap Şişleri
 
En İyi Kebab Tariflerinden Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?
 
Kemer patlıcanlar 4 eşit parçaya bölünür. Dinlendirilmiş kuzu etine tuz ilave edilerek zırhta çekilir. Kıyma karışım 6 eşit parçaya bölünür. Kebap şişine bir parça patlıcan bir parça et koyularak tutturulur.
 
Dış rengi koyuya dönene kadar pişirilir. Kuru soğan, közlenmiş domates ve közlenmiş köy biberi ile servis edilir. Afiyet olsun
 
Patlıcan yemeklerinden Fırında Patlıcan Kebabın Püf Noktaları Nelerdir?
 
Kıyma için 1 kg kıymaya 300 gr kuyruk yağı koyarsanız daha lezzetli olacaktır. Patlıcanları kullanmadan önce yarım saat tuzlu suda bekletip süzdürmelisiniz. İyice kurulamayı unutmayınız.
 
Köfte harcını kebaplık kıyma gibi yoğurmak gerekmektedir. 
 
İçerisine yalnızca tuz konulup iyice yoğurulmalıdır. Eğer acı olmasını isterseniz pul biber ekleyebilirisiniz. Közde pişirmek yerine fırında pişirmeyi tercih edecekseniz, ilk 20 dakika folyo ile pişirme yapıp ardından folyoyu çıkartarak pişirmeye devam etmelisiniz. 
 
Böylece patlıcanlarınız yanmadan ve yumuşak olarak pişecektir. 
 
*** En İyi Kebab Çeşitlerinden "Fırında Soğan Kebabı" Nasıl Yapılır?
 
En İyi Kebab Çeşitleri
En İyi Fırında Soğan Kebabı Nasıl Yapılır?
Yöresel Kebab Tariflerinden Soğan Kebabı İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     1 Kilo Ufak Soğan 
*     350 Gr Az Yağlı Kıyma
*     1 Çay Kaşığı Karabiber
*     1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
*     2 Çay Kaşığı Tuz
 
Fırında Soğan Kebabı Sosu İçin:
 
*     Çeyrek Çay Bardağı Nar Ekşisi
*     1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
*     1,5 Çay Bardağı Su
 
En Farklı Kebab Çeşitlerinden Fırında Soğan Kebabı Nasıl Yapılır?
 
Kıymayı yoğurma kabına alın. İçine tuz, karabiber ve kırmızı biber ilave ederek 5 dakika yoğurun. Soğan sayısı kadar parçaya bölüp yuvarlayın ve kenara alın. Soğanların tepelerindeki püskülleri bıçak yardımıyla kesin. Yıkayın ve soğanın ilk kabuk katmanını alın. 
 
Tam ortasından soğanın katlarını çıkarın arasında boşluk kalsın buraya yaptığınız köfteler sığdırılacak… Soğanların aralarına köfteleri sıkıştırın ve tepsiye dizin. Tüm soğan ve kıyma bitinceye kadar bu işleme devam edin. Önceden ısıtılmış 250 derecede fırında soğanların ve köftelerin rengi değişinceye kadar pişirin. 
 
Nar ekşisi, salça ve suyu bir kasede iyice çırpın. Pişen soğanları fırından alın ve kaşık yardımıyla üzerine bu sostan gezdirin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve 10-15 dakika daha soğanlar tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
 
*** En İyi Kebab Çeşitlerinden ve Yöresel Mutfaklarımızdan "Fırında Yeni Dünya Kebabı" Tarifi...
 
En İyi Kebab Çeşitleri
Baharın lezzet dolu tazesi yeni dünya meyvesi, nam-ı diğer Malta eriği, nefis bir yöresel kebap tarifleri ilham kaynağı oluyor bu kez. Anadolu'nun yöresel lezzetlerinden yeni dünya kebabı, Geleneksel Türk Mutfağında yaygın olarak mutfaklarda yerini almasa da, bazı yörelerimizin başucu yemekleri arasında popülaritesini koruyor. 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak Sizler İçin Hazırladık;
 
Pratik yemek tarifini tüm püf noktalarıyla verdiğimiz bu farklı ve bir kadar da unutulmaz lezzeti siz de zamanı geçmeden mutlaka deneyin. 
 
En Sevilen Yöresel Mutfaklarımızda Kebab Çeşitlerimizden  Fırında Yeni Dünya Kebabı Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*   600 Gram Yeni Dünya 
*   2 Adet Orta Boy Kırmızı Soğan 
*   1/2 Çay Kaşığı Tuz 
 
Yeni Dünya Kebabı Köftesi İçin; 
 
*   1 Çay Kaşığı 
*   2 Adet Orta Boy Domates 
*   1 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı 
*   2 Adet Orta Boy Yeşil Biber 
*   3 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı 
*   300 Gram Orta Yağlı Kıyma 
*   1/2 Çay Kaşığı Kimyon 
 
Yöresel Mutfaklarımızdan Fırında Yeni Dünya Kebabı Püf Noktası: 
 
Ortadan ikiye kesip kahverengi çekirdeklerini çıkardığınız malta eriklerini, kararmaması için taze sıkılmış limon sulu suda bekletin. Pişirme esnasında dağılmaması için malta eriklerinin kabuklarını soymayın. Köfte harcına arzu ettiğimiz baharatları ekleyebilirsiniz. 
 
Yöresel Mutfaklarımızdan Yeni Dünya Kebabı Hazırlanış Tarifi:
 
Bol suda yıkayıp sap kısımlarını temizlediğiniz malta eriklerini ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın. Kabuklarını soyduğunuz kırmızı soğan ve kabuklu domatesleri dört eşit parçaya bölün. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini temizlediğiniz biberlere de aynı işlemi uygulayın. 
 
Köfte harcı için küçük bir kaseye aldığınız orta yağlı kıymayı ayçiçek yağı, tuz ve kimyon ilavesiyle yoğurun. Yuvarlak köfteler hazırladıktan sonra iki adet malta eriği arasına yerleştirip kapatın. Erikler ve köfte harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. 
 
Isıya dayanıklı fırın kabına köfteli erik, kırmızı soğan ve domates dilimlerini sırasıyla yerleştirin. Doğranmış yeşil biberler, ayçiçek yağı ve tuzu ekledikten sonra önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında 40 dakika kadar pişirip sıcak olarak servis edin. 
 
***En İyi Kebab Çeşitlerinden "Ali Nazik Kebabı" Nasıl Yapılır?
 
En İyi Kebab Çeşitleri
Ali Nazik Kebabı nedir? En sevilen patlıcanlı kebap tariflerinden Ali Nazik Kebabı nasıl yapılır? Evde Ali Nazik Kebabı yaparken nelere dikkat edilir? Geleneksel Türk mutfağında en meşhur kebap çeşitlerinden Ali Nazik Kebabı'nın püf noktaları nelerdir? Ali Nazik Kebabı nereye aittir?
 
Ali Nazik, yıllardır Türk mutfağının en iyi lezzetlerinden biri olmuştur. Ayrıca bitkisel ve hayvansal gıda kaynaklarının birleşimi ile tamamlayıcı bir lezzet sunar. Eşsiz patlıcan aroması, doğru miktarda pişmiş etle buluşarak damakta unutulmaz bir tat bırakıyor. İşte sofralarınızı renklendirecek en leziz Ali Nazik tarifi... Detaylar haberimizde.
 
Ali Nazik Kebabı İçin Kullanılan Malzemeler
 
*    500 Gram Süzme Yoğurt
*    5 Adet Kemer Patlıcan
*    Tuz
*    5 Diş Sarımsak
 
Ali Nazik Kebabı İçin Kullanılan Diğer Malzemeler:
 
*    500 Gram Dana Kuşbaşı,
*    2 Yemek Kaşığı Tereyağı,
*    Tuz, 
*    Karabiber, 
*    Pul Biber, 
*    Kekik
*    Yarım Su Bardağı Su,
*    4 Yemek Kaşığı Domates Sosu (İsteyen 1 Yemek Kaşığı Salça Kullanabilir)
 
Ali Nazik Kebabı Hazırlanış Tarifi
 
Patlıcanları közleyin ve kabuğunu soyun. İnce doğrayın. Soğuduktan sonra ezilmiş sarımsak ve süzme yoğurt ile iyice karıştırın. Tuzu ayarlayın.
 
Öte yandan eti yıkayıp suyunu süzün. Tencereye koyun ve kapağı kapalı olarak etin bıraktığı suyu tencerenin çekmesi için kısık ateşte bekleyin.
 
Ardından tereyağını ekleyin. Tuz hariç baharat ve domates sosu ekleyin.
 
Sıcak su eklediğinizden emin olun. Çok sulu olmayacak, sadece kıvamlı bir sosumuz olacak. Etin pişme süresi daha uzunsa daha sık kontrol edebilir ve gerekirse tencerenin dibinin yapışmaması için biraz sıcak su ilave edebilirsiniz.
 
Son olarak pişen eti tuzlayın ve ocaktan alın. Servis tabağına patlıcanlı harcı koyun ve üzerine eti yerleştirin. Dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Ali Nazik Kebabının Püf Noktaları Nelerdir?
 
Evde közlenmiş patlıcanınız yoksa parşömen kağıdı ile fırında da közleyebilirsiniz. Patlıcanı kızartırken çatalla delikler açmalısınız. Sosunuza ekleyeceğiniz suyun sıcak olmasına dikkat etmelisiniz. Et kontrollü bir şekilde pişirilmelidir.
 
Ali Nazik Kebabının Yanına Ne Gider?
 
Ali Nazik kebabınıza bulgur pilavı ile eşlik edebilirsiniz. Biber dolması da yanına çok yakışıyor. Ali nazik domatesli pilav, ile uyum sağlıyor.
 
*** En İyi Kebab Çeşitlerinden "Geleli Kebabı" Nasıl Yapılır?
 
En İyi Kebab Çeşitleri
Geleli Kebabı nedir? Sevilen kebablardan Geleli Kebabı nasıl yapılır? Lokanta usulu Geleli Kebabı yapabilmek için nelere ihtiyaç vardır?
 
En meşhur kebab tariflerinden Geleli Kebabı nereye aittir? Peki bu güne kadar evinizde Geleli Kebabı yaptınız mı? İşte sizlere yöresel kebab çeşitlerinden ve en iyi kebab tariflerinden Geleli Kebabı tarifi...
 
Geleli kebabı közlenmiş patlıcan, domates, biber, dana bonfile veya kuzu eti ile tereyağından yapılan çok lezzetli bir yemektir. 
 
Etler ve patlıcanlar közde pişirilirken önce biber tereyağında kavrulur, daha sonra mangalda pişmiş et küçük parçalar halinde doğranarak biberle bir kaç dakika daha pişirilir. 
 
Sonra domates ilave edilerek yine 3/4 dakika daha pişirilir ve közlenmiş patlıcanın kabuğu soyularak küçük parçalar halinde doğranır. 
 
Sonra pişirilen et, biber ve domates karışımı patlıcan ile buluşturulur ve final olarak eritilmiş tereyağımız eklenir. Lezzeti enfesti gerçekten.
 
Ekşili Kebab Nasıl Yapılır?
 
En İyi Kebab Çeşitleri
Ekşili kebab nedir? Geleneksel Türk mutfağında en iyi kebab tariflerinden Ekşili kebab nasıl yapılır? Ekşili kebab hangi ilimize aittir?
 
Bu güne kadar evinizde Ekşili kebab yaptınız mı? Geleneksel Türk mutfağı şeflerinin özel kebab tariflerinden Ekşili kebab yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir?
 
Türk Mutfağı Yemek Arşivinde Yöresel Kebab Çeşitlerinden Ekşili Kebab Tarifi...
 
*     250 Gr. Az Yağlı Zırh (Kıymaya Yakın, İnce Kıyım Kuşbaşı) Kuzu Veya Keçi Eti
*     2 Adet Közlenmiş Patlıcan
*     2 Adet Kapya Biber
*     2 Adet Yeşilbiber
*     2 Adet Domates
*     4 Diş Sarımsak
*     2 Tatlı Kaşığı Maraş Nar Ekşisi
*     80 Gr. Keçi Tereyağı
*     İsteğe Göre Maraş Pul Biberi
 
En Eski Kebab Çeşitlerinden Ekşili Kebab Yapılış Tarifi...
 
Domates, biberler ve patlıcan közlenir, ince ince doğranıp içine dövülmüş sarımsak atılır. Tereyağında hafifçe sotelendikten sonra bakır bir tabağa yerleştirilir ve üzerine nar ekşisi gezdirilir.
 
Zırhla yapılan kıymanın içine tuz ve toz biber katılıp bir miktar yoğrulduktan sonra enli şişlere avuç içinde sıkıştırarak döşenir. Odun ateşinde pişirilir. Pişirilen etler bakır tabağa konan sebzenin üzerine yerleştirilir ve afiyetle yenir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler