Satır Kebabı Nasıl Yapılır

Satır Kebabı Nasıl Yapılır

Satır kebabı nedir? Satır et hayvanın neresi? Satır köfte hangi etten yapılır? Satır kebabı yaparken nelere dikkat edilir? Satır kebabı hangi ilimize aittir? Evde Satır kebabı yapılırmı? Kebap tariflerinden birini..

Satır Kebabı Nasıl Yapılır?
 
Satır kebabı nedir? Satır et hayvanın neresi? Satır köfte hangi etten yapılır? Satır kebabı yaparken nelere dikkat edilir? Satır kebabı hangi ilimize aittir? Evde Satır kebabı yapılırmı?
 
Türk aşçı haberleri olarak araştırdık ve Harbi Yiyorum kanalında bu konuda en uygun kebap tariflerinden birini bulduk. İşte videolu kebap tariflerinden Satır Et Nasıl Yapılır ve Pişirilir? Sorularının cevabı...
 
Satır Et Nasıl Yapılır ve Pişirilir? - Keşan'ın Şanı Satır Et
 
 
Ayrıca merak ettiğiniz satır kebap hakkında en çok sorulan sorulardan bazılarınada bu haberimizde yer verdik...
 
Satır kebabı nedir?
 
Satır et Trakya mutfağının en sevilen En İyi Kebab Çeşitlerindendir. Özellikle Edirne'nin Keşan ilçesiyle özdeşlemiş bir yemek olan satır et bir nevi köfte olmakla birlikte yöre halkı tarafından böyle adlandırılmaz.
 
Satır Kebabı Nasıl Yapılır
Satır et hayvanın neresi?
 
700 gr dana eti (But kısmından) ve 300 gr kuzu eti (Döş kısmından-yağlı) birlikte kullanılır.
 
Satır köfte hangi etten yapılır?
 
Satır Kebabı Nasıl Yapılır
Kuzu etinin pirzola kısmı ayrıldıktan sonra, geri kalan her yeri bir meşe kütüğü üzerinde satırla vurarak kıymanın biraz irisi haline getirilir. Daha sonra içine bir miktar tuz katıp harmanlanır. Et bir jelatin yardımıyla bir parmak kalınlığında şekillendirilir.
 
Geleneksel Türk mutfağında En Meşhur Kebaplardan Sahanda Satır Kebabı Nasıl Yapılır?
 
Satır Kebabı Nasıl Yapılır
*   500 Gram Kuzu Eti
*   50 Gram Kuyruk Yağı
*   1 Soğan
*   3 Taze Soğan
*   3 Diş Sarımsak
*   2 Çorba Kaşığı Tereyağı
*   2 Sivri Biber
*   2 Domates
*   Tuz, 
*   Karabiber, 
*   Kimyon
 
Sahanda Satır Kebabı Yapılış Tarifi;
 
Satır Kebabı Nasıl Yapılır
İri doğranmış soğanı on dakika kavurun. Ezilmiş sarımsakları ve doğranmış sivri biberleri ekleyip beş dakika çevirin. Rendelenmiş domatesleri, tuz ve baharatı ilave ederek kapağını kapatın. Beş dakika pişirip sahana aktarın. Bu arada etleri keskin bir bıçakla irice doğrayın. 
 
Evde satır varsa onunla yapmak daha kolay tabii. Eti ve kuyruk yağını kıydıktan sonra sahandaki kavrulmuş domatesli karışımın üzerine yerleştirip fırında pişmeye bırakın. İsterseniz eti önce tavada kavurup sonra sahana aktarın. 200 derecedeki fırında 40 dakika pişirin. Sahanı sofraya getirip, sofrayı zenginleştirin.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler