Ayran Aşı Çorbası Tarifi

Ayran Aşı Çorbası Tarifi

En hafif çorba tarifleri arasında yer alan ayran aşı çok seviliyor. Kimisi bu lezzetli çorbaya mısır katıyor. Peki yoğurtla lezzetlenen ayran aşı nasıl yapılır? İşte yanıtı. Ayran aşı çorbası sos ile birlikte içiliyor. Geleneksel Türk...

Ayran Aşı Çorbası nasıl yapılır? Anadoluda en sevilen lezzetlerden Ayran Aşı Çorbası için hangi malzemeler gereklidir? Ayran Aşı Çorbası nasıl içilir?
 
Türk aşçı haberleri olarak araştırdık. Ayran aşı çorbası sos ile birlikte içiliyor. Proteinli ayran aşı nasıl yapılır? İşte yanıtı...
 
Anadolu Mutfağında En İyi Çorbalardan Soğuk Ayran Aşı Çorbası İçin Malzemeler
 
*   1 Su Bardağı Kırık Yarma
*   1 Su Bardağı mısır
*   9 Su Bardağı Su
*   1 Su Bardağı Haşlanmış (Pişirilmiş) Nohut
*   1, 5 Su Bardağı Yoğurt
 
Ayran Aşı Çorbası Üzerinin Yağ Sosu İçin,
 
*   Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
*   1 Yemek Kaşığı Tereyağı Veya Margarin
*   1 Tatlı Kaşığı Nane
 
Geleneksel Türk Mutfağı Yemek Arşivinde En Hafif Çorbalardan Ayran Aşı Çorbası İçin Malzemeler
 
Geniş bir tencereye iyice yıkanan yarma alınır. Üzerine soğuk su ve nohut ilave edilerek ocak yakılıp tuzu ilave edilir, orta ateşte tencere kapağı kapatılmadan kaynayana dek pişirilir (Yaklaşık 20-25 dk.) 
 
Yarma yumuşadıktan sonra ocak kapatılır ve çorba soğumaya bırakılır. Ayrı bir kapta yoğurt iyice çırpılır. Soğuyan çorbanın üzerine dökülür ve karıştırılır.
 
Diğer taraftan uygun bir tavaya sıvı yağ ve tereyağı alınır ocak yakılır. Yağlar eriyince üzerine 1 tatlı kaşığı nane dökülür.
 
Yağ biraz soğuduktan sonra çorbaya ilave edilir ve soğuk ayran aşı çorbası servise hazır. Soğuk soğuk tüketilir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler