Lahana Borani Tarifi...

Lahana Borani Tarifi...

Geleneksel Türk mutfağında en farklı yemeklerden Lahana Borani nasıl yapılır? Bu güne kadar evinizde Lahana Borani yaptınız mı? Türk aşçı haberleri olarak en iyi lahanalı yemekler 'de Lahana Boraniyi araştır..

 
Geleneksel Türk mutfağında en farklı yemeklerden Lahana Borani nasıl yapılır? Bu güne kadar evinizde Lahana Borani yaptınız mı?
 
Türk aşçı haberleri olarak en iyi lahanalı yemeklerden Lahana Boraniyi araştırdık ve Şef Doğa Çitçi'nin yemek arşivinde bulduk.
 
İşte Türk Mutfağı Şeflerinin Özel Yemek Tariflerinden Lahana Borani Tarifi...
 
En Eski Yemeklerden Lahana Borani (Selçuklu Mutfağı) (4-5 Kişilik)
 
*   1 Kg Beyaz Lahana
*   250 Gr Orta Yağlı Kuzu Kıyması
*   1 Soğan
*   1 Su Bardağı Bulgur
*   2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
*   5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
*   1’Er Çay Kaşığı Tuz, Karabiber
*   1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
*   3 Su Bardağı Sıcak Su
*   1 Limonun Suyu
 
En Meşhur Lahanalı Yemeklerden Lahana Borani Yapılış Tarifi;
 
Kıyma ve zeytinyağını tencerede 3-4 dakika kavurun. Üzerine ince ince doğranmış soğanı ve salçayı ekleyip 5 dakika daha kavurun.
 
Lahanayı yıkayıp ortadan 2’ye bölün. Yapraklarını tek tek çıkarıp yıkayın ve ince ince doğrayın. Lahanayı da tencereye ilave edip 5-6 dakika daha soteleyin.
 
Bulguru yıkayıp tencereye ekleyin, sıcak su ilave edip tencerenin ağzını kapatın. Kısık ateşte lahana iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Limon suyunu, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip yemeği sıcak sıcak servis edin.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler