Nahita

Nahita "Anadolu Mutfağı"

Bu yıl “Sürdürülebilirlik & Biyoçeşitlilik” teması çerçevesinde yapılan 7. Gastromasa Gastronomi Konferansı’na katılan dünyaca ünlü şefler, pasta şefleri, sommelier’ler ve miksolo..

 
Dünyaca ünlü şefler Nahita’da Anadolu mutfağını deneyimledi
 
7. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı’na katılan dünyaca ünlü şefler, yeni açılan Nahita’yı deneyimleme şansı elde etti.
 
Anadolu’nun köklerinden ilham alan ve beslenen, coğrafyasına, tarihine ve kültürel devamlılığa saygılı, dünyanın yeni yüzyılında eksik olan sağduyuyu işleyen felsefesini, hikayesine ve tabaklarına yansıtan Nahita, dünyaca başarılı şefleri ağırladı.
 
Bu yıl “Sürdürülebilirlik & Biyoçeşitlilik” teması çerçevesinde yapılan 7. Gastromasa Gastronomi Konferansı’na katılan dünyaca ünlü şefler, pasta şefleri, sommelier’ler ve miksolojistler Nahita’da Anadolu mutfağının binlerce yıllık mirasını deneyimledi.
 
Aralarında Benoit Charvet, Antonio Bachour ve Ana Ros gibi isimlerin yanında uluslararası basın mensuplarının da yer aldığı konuklar, Anadolu’nun tam kalbinde bu mirası sahiplenen Nahita’da Anadolu mutfağından lezzetleri tattı.
 
Şef Ömür Akkor’un mutfak danışmanı olarak yer aldığı, içecek konsept danışmanlığını ise lezzet algısı uzmanı Oğul Türkkan’ın üstlendiği Nahita’nın reçeteleriyle, pişirme teknikleriyle ve sunumlarıyla Anadolu mutfağını yaşatan restoran menüsü ile konuklar Anadolu’ya uzanan bir yolculuğa çıkt.-ı.
 
Volkswagen’in bölge ulaşım sponsoru olduğu gezide, konuklar 21 Kasım’da Göreme Açık Hava Müzesi, Avanos halı dokuma atölyesi ve Paşabağları’nı kapsayan bölge turuna katıldı.
 
Nahita "Anadolu Mutfağı"
Bölge turunun sonrasında konuklar, Argos in Cappadocia’nın yüzyıllardır korunan değirmen yatakları ve katır kanallarının yanı sıra Osmanlı İmparatorluğu dönemine ait, kaya oyma detaylarıyla yaşayan bir müze olarak ortaya çıkardığı Müze Salon’da 3 mayalı 1 tatlı atölyesi ile geleneksel yöntemleri dinleme şansı buldu.
 
Konuklar akşam yemeğinde Nahita’da eşleşmeli özel tadım menüsünü deneyimledi. “Anadolu’ya Uzanan Bir Tadım Yolculuğu” sunan tadım menüsünde “Nevşehir Patates Kızartması”, “Güveçte Pastırma” gibi yerel lezzetler ile “Dana İncik”, “Ağ Pakla” ve Hitit mutfağının binlerce yıllık reçetelerinden “Happena” yer aldı.
 
Dünyaca ünlü konuklar 22 Kasım’da katıldıkları çömlek atölyesi ile bu deneyimin sonuna geldi. Kapadokya’daki en özgün dönüşüm projelerinden biri olan ve restorasyon çalışmalarına 1996 yılında başlanmış olan Argos in Cappadocia’da yer alan Nahita’da, gastronomi dünyasının en önemli isimleri ilham verici bir gastronomi tecrübesi yaşadı. 
 
Nahita "Anadolu Mutfağı"
Anadolu mutfağını özümseyen bir menü 
Nahita’nın menüsünü besleyen yaklaşık 60 km çapındaki alan, Neolitik Çağ’ın en önemli yerleşimlerini kapsıyor. Yaklaşık 11 bin yıldır yaşamın kesintisiz devam ettiği sayılı yerlerden biri olan Kapadokya; pişirme teknikleriyle, malzemeleriyle ve endemik ürünleriyle Nahita’ya ilham oluyor. Sürdürülebilirliği Anadolu gelenekleriyle ele alan Nahita, menüsünde binlerce yıldır bu topraklarda kullanılan yöntemlere yer veriyor. 
 
Menüsünün %90’ını yaklaşık 60 km çapındaki alandan tedarik edilen, yerel ve mevsimsel ürünlerle hazırlayan Nahita, bölgedeki pazarlardan, üreticilerden ve kendi bahçesinden malzemeleri kullanıyor. Anadolu mutfağı adına tam anlamıyla bir deneyim menüsü oluşturan Nahita’da yüzlerce yıllık reçeteler hak ettiği ilgiyi görüyor. 
 
Ara sıcaklarda “Nevşehir Patates Kızartması” ve “Patates Köftesi” gibi patatesin ön planda olduğu tabakları ile dikkat çeken Nahita, bölgede yetişen değerli ürünleri kullanıyor. Bereketli topraklarda yetiştirilen ürünler, Nahita’nın boydan boya çevrelediği eşsiz menüsünde ustaca harmanlanıyor. Peynir ve şarküteri tabağı ise Nahita’nın Anadolu’nun zengin mutfak kültürünün bir parçası olarak dikkat çekiyor. Çömlek peyniri gibi Anadolu’ya özgü peynirleri sunan menüdeki şarküteri ürünleri de bölgedeki üreticilerden tedarik ediliyor. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler