Tadına Doyamayacağınız En Özel ve Nefis Yemek Tarifleri

Tadına Doyamayacağınız En Özel ve Nefis Yemek Tarifleri

Modern Türk mutfağı, Geleneksel Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şeflerinin en özel ve nefis yemek tariflerini Türk aşçı haberleri..

 
Tadına Doyamayacağınız En Özel ve Nefis Yemek Tarifleri...
 
Modern Türk mutfağı, Geleneksel Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk şeflerinin kaleminden en özel yemek Tarifleriini Türk Aşçı Haberleri olarak yemek arşivimizden sizler için derledik.
 
Osmanlı saray mutfağında ve yöresel mutfaklarımızda da çalışmaları ile bilinen başarılı Şef Yılmaz Seçim’e mutfağımıza vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Şeflerin Özel Tariflerinden;
Modern Türk Mutfağından Vişne Soslu Bonfile Tarifi;
 
Tadına Doyamayacağınız En Özel ve Nefis Yemek Tarifleri...
Tadına Doyamayacağınız En Özel Şeflerin Yemek Tariflerinden Vişne Soslu Bonfile Kullanılacak Malzemeler;
 
*     200 Gram Bonfile
*     2 Adet Patates
*     100 Gram Tereyağı
*     1 Su Bardağı Süt
*     100 Gram Ispanak
*     Frenk Soğan
*     Tuz 
*     Beyaz Biber
 
Vişne Soslu Bonfile Tarifi Sos İçin;
*     500 Ml Vişne Suyu 
*     Bal
*     Şeker
 
Vişne Soslu Bonfile Tarifi İçin İşlem Basamakları;
 
Bonfileyi istediğiniz dereceye gelene kadar pişirin. Patatesleri haşlayın. Haşlanmış patatesleri, sütü, tereyağını püre kıvamı alana kadar karıştırın.
Tuzunu ve biberini ekleyin ve tatlandırın.
 
Ispanakları tavada ölene kadar soteleyin. Vişne suyunu bir tencereye alın. İçine bal ve şekeri ekleyin ve kıvam alana kadar çektirin.
 
Malzemeleri tabaklayın ve üzerine vişne sosu çekin. Son olarak üzerine ince kıyılmış frenk soğanı atın ve servis edin.
 
***
"Şef Jülide Başkur" Karides Ve Ispanak Kökü İle Tortellini...
 
Farklı coğrafyalardan farklı lezzetlerin mutfağımızda buluşarak yeni füzyon lezzetlerine dönüşmesi ve bu nefis yemeklerin yaratıcı ve yenilikçi şeflerimiz tarafından mutfak kültürümüze kazandırılması yeni gelişmeleri gözler önüne seriyor... 
 
Günümüzde Modern Türk mutfağı yemek çeşitleri şeflerin özel yemek tarifleri ile muhteşem ve kusursuz yeni lezzetlere kavuşmakta. 
 
Peki Karides Ve Ispanak Kökü İle Tortellini nasıl yapılır? Başarılı Türk mutfağı şeflerinden Jülide Başkur'un birbirinden lezzetli yemek arşivinde bulduğumuz muhteşem lezzetlerden Karides Ve Ispanak Kökü İle Tortellini tarifini mutfaklarınıza taşımak istedik.
 
Karides Ve Ispanak Kökü İle Tortellini
"Şef Jülide Başkur"
 
Tadına Doyamayacağınız En Özel ve Nefis Yemek Tarifleri...
Sadece biraz merak ve sevgi, maharet kendiliğinden geliyor diyebilirim. Hepinize lezzet dolu günler dileğiyle.
 
Malzemeler:
 
Tadına Doyamayacağınız En Özel Şeflerin Yemek Tariflerinden Sade Makarna Hamuru:
*     3 Adet Yumurta
*     400 gr un
*     1 Çay Kaşığı Tuz
 
Ispanak Köklü Makarna Hamuru:
*     1 Adet Yumurta
*     3 Yemek Kaşığı Ispanak Kökü Püresi
*     1 Çay Kaşığı Tuz
*     350 Gr Un
 
"Şef Jülide Başkur" Karides Ve Ispanak Kökü İle Tortellini...İç Harcının Hazırlanması: 
 
250 Gr ıspanak kökü bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile sotelenir. İçine 2-3 diş sarımsak ince ince doğranır, 1/2 çay kaşığı tuz. 1/2 çay kaşığı karabiber ilave edilir.
 
Karidesler ilave edilip tekrar pişirilir. Bir çimdik pul biber ve 1/2 çay kaşığı muskat rendesi, bir çimdik zerdeçal da ilave edip pişip suyunu çekince rondo da hafif iri kalacak şekilde parçalanır. İç harcımız hazırdır.  
 
Sosun Hazırlanması:
250 Gr ıspanak kökü 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile sotelenir ve 2-3 diş sarımsak ince ince doğranır. 1/2 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı muskat rendesi,1/2 çay kaşığı karabiber ilave edilir.
 
Pişen ıspanak köküne 1/2 su bardağı süt ilave edip biraz çektirilen sosa 1/2 çay bardağı krema ilave edilir. Kaynayınca rondo da iyice çekilir ve sos  haline getirilir.
 
Yapılışı:
Hamurlar ayrı ayrı karıştırılarak bir mutfak robotunda veya elde hazırlanır ve 30 dakika dinlendirilir. Bir makarna makinası veya elde makarna yufkası kalınlığında dikdörtgen bir şekilde açılır. Ispanaklı yufkalar erişte şeklinde kesilir. Sade makarna yufkasına biraz su sıkılarak üzerine ıspanaklı şeritler şekildeki gibi yerleştirilir. 
 
Elde edilen yufka merdane ile ezilerek renklerin kaynaşması sağlanır. 6*6 cm lik kareler kesilir ve iç harcı konur muska gibi  ama hafif uçlar kaydırılarak birleştirilir. Daha sonra iki kulak birbirine birlestirilir. Ve kaynayan suda 10 dakika pişirilir. Sosun üzerinde servis edilir.
 
****
Limonlu Scone nedir? Limonlu Scone nasıl yapılır? Modern limonlu tariflerden Limonlu Scone yapabilmek için hangi malzemeler kullanılır?
 
Peki bu güne kadar evinizde Limonlu Scone yaptınızmı? Yenilikçi lezzetlerden Limonlu Scone yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel limonlu tariflerinden faydalanmak istermisiniz? 
 
İşte sizlere Şef Emre İdrisoğlu’nun özel Tarifi olan Limonlu Scone tarifi
 
Tadına Doyamayacağınız En Özel ve Nefis Yemek Tarifleri...
Tadına Doyamayacağınız En Özel Şeflerin Yemek Tariflerinden Limonlu Scone Nasıl Yapılır?
Limonlu Scone yapmak için kullanılan malzemeler;
 
*    2 su bardağı organik yulaf unu
*    1/3 su bardağı toz şeker
*    100 ml fındık sütü
*    3 yemek kaşığı tahin
*    1.5 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu
*    4 yemek kaşığı ılık su
*    1/2 limonun suyu
*    1 yemek kaşığı elma sirkesi
*    1 limon kabuğunun rendesi
*    1 yemek kaşığı sıvıyağ
*    1.5 paket kabartma tozu
*    1/2 çay kaşığı deniz tuzu
 
Limonlu Scone Üzerine sürmek için;
 
*    2 yemek kaşığı bitkisel süt
*    1 çay kaşığı pekmez (tercihe bağlı)
 
Limonlu Scone yapılış tarifi;
 
Fırını 180 dereceye getirin. Fındık sütü ve sirkeyi karıştırıp bir kenarda bekletin. Keten tohumuna 4 yemek kaşığı su koyup 10 dakika beklemeye alın.
 
Limon suyu, limon kabuğu, tahin ve sıvıyağı karıştırın, beklemiş keten tohumunu da ekleyin. Üzerine fındık sütlü karışımını ilave edin. Başka bir kapta yulaf unu, kabartma tozu, şeker ve tuzu koyup karıştırın.
 
Tüm sulu malzemeleri de ekleyip bir hamur haline getirin. Üçgen benzeri şekiller vererek kurabiyeleri yağlı kâğıda dizin. Üzerine de bitkisel süt ve pekmezle yaptığınız karışımdan fırça yardımıyla sürüp fırında 20 dakika pişirin.
 
Soğuduktan sonra dilerseniz bitkisel kremayla süsleyerek servis edin.
 
***
Şef Arif Kemal Doğan'dan Manda Mozzarella Tarifi
 
Maslak denilince aklınıza yalnızca plazalar ve trafik gelmesin… “Şehrin En İyi Otel Restoranı” ödülüne sahip Zaxi Restaurant, ünlü Türk mutfağı şeflerinden Arif Kemal Doğan yönetimindeki mutfağı ile burada harikalar yaratıyor. Stresli bir iş gününün öğle arasında ya da akşam yemeğinde kendinizi şımartmak için ideal bir restoran Zaxi… 
 
En İyi Restoranlardan Olan Zaxi’den Modern Türk Mutfağı lezzetlerinden Özel Manda Mozzarella Tarifi
 
Tadına Doyamayacağınız En Özel ve Nefis Yemek Tarifleri...
Modern Türk Mutfağında Yenilikçi Lezzetlerden Manda Mozzarella İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*    600 Gr Domates
*    Sarı Çeri Domates
*    400 Gr Mini Mozzarella
*    2 Diş Sarımsak
*    40 Gr Rende Parmesan
*    5 Gr Fesleğen
*    40 Ml Zeytinyağı
*    20 Ml Balzamik Sirke
*    Tuz
 
Tadına Doyamayacağınız En Özel Şeflerin Yemek Tariflerinden ve Türk Mutfağında En İyi Lezzetlerden Manda Mozzarella Yapılış Tarifi;
 
Şef Arif Kemal Doğan'dan Manda Mozzarella Tarifi;
 
Domateslerin kabukları soyulur, dörde bölünerek et kısımları çıkartılır, çıkartılan kısımlar tepsiye dizilir üzerine 8 -10 yaprak fesleğen, 1 diş sarımsak, 10 ml zeytinyağı, tuz ve şeker serpilerek 75 derece fırında 3,5 – 4 saat kontrol ederek kurutulur. Domateslerin iç kısımları süzme torbasından süzdürülerek suyunun çıkması sağlanır. 
 
Yaklaşık 200 ml kadar domatesin suyu ısıtılır ve içine 2 yaprak jelatin ilave edilir, ılık şekilde bekletilir. Mozzarella peynirleri 4 -5 yaprak fesleğen ve tuz ile marine edilir. Terin kabının içine streç film yerleştirilir ve fırında kurutulan domatesler düzgün bir şekilde yerleştirilir. 
 
Mozzarella peynirleri terin kabına 3/1 dolacak şekilde doldurulur ve üzerine fesleğen yaprağı ile birlikte ılık bellettiğimiz domates suyunun bir kısmı eklenir. Bu işlem tekrarlanarak işlem tamamlanır. Üst kısmı kalan kuru domatesler ile kaplanır ve streç filmin sarkan kısımları ile kapatılarak üzerine bir ağırlık koyularak soğuk dolapta bir gün bekletilir.
 
Mozzarella peynirlerini hazırlanan terin kabından çıkarıp, dilim dilim keserek, mevsim yeşilliği, pesto sos, çilek, balzamik sos ve renkli domates gibi ürünler ile zevkinize göre servis edebilirsiniz. Yaz menüleri ile tekrar görüşmek üzere… Afiyet olsun. 
 
****
Modern Türk Mutfağında Pancarlı Humus Nasıl Yapılır?
 
Geleneksel Türk mutfağında mutfağında yeni nesil lezzetlerden Pancarlı Humus nasıl yapılır? Yenilikçi Modern Türk mutfağı lezzetlerinden Pancarlı Humus yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır?  Evde Pancarlı Humus yapabilmek için ünlü Türk mutfağı şeflerinin özel iştah açıcı tariflerinde faydalanmak istermisiniz?
 
Yenilikçi mutfak akımlarından esinlenen şeflerimizden Miraç Şef'in özel tarifi olan Pancarlı Humus tarifini tam ölçüler ve orijinal tarifi ile Türk aşçı haberleri takipçileri ile paylaşmak istedik. İşte sizlere modern Türk mutfağında en iyi lezzetlerden Pancarlı Humus tarifi...
 
Tadına Doyamayacağınız En Özel ve Nefis Yemek Tarifleri...
Tadına Doyamayacağınız En Özel Şeflerin Yemek Tariflerinden Pancarlı Humus Nasıl Yapılır?  "Miraç Şef"
Pancarlı Humus İçin Kullanılan Malzemeler;
 
*     4 Adet Küçük Boy Pancar
*     1 Adet Orta Boy Soğan
*     Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
*     4 Diş Sarımsak
*     12 Dal Taze Kekik
*     2 Çay Kaşığı Tuz
 
Tüm Malzemeleri Kıvamını Alana Kadar Robottan Geçelim.
 
*     2 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
*     Yarım Çay Bardağı Tahin
*     2 Adet Limon Suyu
*     3 Diş Sarımsak
*     1 Tatlı Kaşığı Kimyon
*     3 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
*     1 Çay Kaşığı Tuz
 
Yenilikçi Lezzetlerden Pancarlı Humus Yapılış Tarifi:
 
Bunları Da Robottan Geçip, İki Karışımı Homojen Bir Şekilde Birleştirelim, Zeytinyağı İle Kıvamını Ayarlayalım. Afiyet Olsun.
 
***
Isırgan Yatağında Kaz Yumurtası nasıl yapılır? Geleneksel Türk mutfağında en iyi yumurtalı yemeklerden Isırgan Yatağında Kaz Yumurtası yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir?
 
Türk mutfağında şeflerin özel yemek tariflerinden olan Isırgan Yatağında Kaz Yumurtası yapmanın püf noktası nelerdir? Modern Türk mutfağında en iyi lezzetlerden Isırgan Yatağında Kaz Yumurtası yapmak istermisiniz?
 
Türk aşçı haberleri olarak İşte sizlere Bilinen şeflerimizden Jülide Başkur'a ait olan ve en iyi vegan yemeklerinden Isırgan Yatağında Kaz Yumurtası tarifini mutfaklarınıza getirdik...
 
Isırgan Yatağında Kaz Yumurtası TarifiIsırgan Yatağında Kaz Yumurtası Tarifi...
Jülide Başkur
 
Tadına Doyamayacağınız En Özel ve Nefis Yemek Tarifleri...
Güzel bir tabak içinde herşey var, yanında sağlıklı bir meyve suyu ile değmeyin keyfime...
 
Tadına Doyamayacağınız En Özel Şeflerin Yemek Tariflerinden Isırgan Yatağında Kaz Yumurtası İçin Kullanılan Malzemeler:
 
*     1 Adet Kaz Yumurtası
*     Salkım Domates
*     3 Adet Milföy Yaprağı
*     1/2 Demet Isırgan Otu
*     Ceviz
 
Isırgan Yatağında Kaz Yumurtası Milföy İçin 
*     1 Yumurta Sarısı
*     2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
 
Isırgan Yatağında Kaz Yumurtası Yapılış Tarifi:
 
3 Adet milföy yaprağını yan yana getirerek birleştirelim ve büyük bir dikdörtgen oluşturalım. Üzerine salkım domatesi şekildeki gibi yerleştirelim ve milföy yaprağına yumurta sarısını sürelim. 
 
200 derecede kızarana kadar pişirelim. Bu arada kaz yumurtasını pişirelim. Bir teflon tavaya ısırgan otunu yayarak yerleştirelim, zeytinyağı ilave edip tavayı kızdıralım. Yumurtayı kırıp pişirelim. 
 
Pişen milföy yaprağını servis tabağına alıp üzerine yumurtayı koyalım ceviz, susam ve çöreotu ile süsleyelim afiyetler olsun.
 
***
Geleneksel Türk mutfağı, Modern Türk Mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemek tarifleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, Şef Arif Kemal Doğan’ in kaleminden özel bir tarif olan “Kuzu Provensal Tarifini” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
 
Akdeniz mutfağında 'da çalışmaları ile bilinen ünlü "Şef Arif Kemal Doğan"a mutfağımıza vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Şeflerin Özel Tariflerinden;
Modern Türk Mutfağından Kuzu Provensal Tarifi "Şef Arif Kemal Doğan"
 
Tadına Doyamayacağınız En Özel ve Nefis Yemek Tarifleri...
Modern Türk Mutfağından Kuzu Provensal TarifiModern Türk Mutfağından Kuzu Provensal Kullanılan Malzemeler: 
 
*     1 Kilo Kuzu Pirzola, 
*     1 Bardak Tavuk Suyu,
*     160 Gram Karabuğday, 
*     40 Gram Dijon Hardal, 
*     40 Gram Arpacık Soğan, 
*     1 Diş Sarımsak,
*     150 Gram Kuşkonmaz, 
*     120 Gram Mini Havuç, 
*     120 Gram Mini Kabak, 
*     80 Gram Mini Turp, 
*     20 Gram Tuz, 
*     4 Gram Tane Karabiber, 
*     80 Gram Zeytinyağı, 
*     60 Ml Süt, 30 Gram Tereyağı, 
*     40 Gram Parmesan Peyniri Rendesi, 
*     60 Gram Maydanoz, 
*     5 Gram Kekik, 
*     30 Gram Nane 
*     80 Gram Tost Ekmeği Kırıntısı.
 
Tadına Doyamayacağınız En Özel Şeflerin Yemek Tariflerinden Kuzu Provensal TarifiModern Türk Mutfağından Kuzu Provensal Hazırlanış Tarifi
 
4 adet kuzu pirzolayı tuz, biber, kekik, zeytinyağının yarısı ve süt ile iyice karıştırarak marine edin. Yeşil baharatları yıkayıp kurulayın ve ekmek kırıntısı ile mutfak robotunda çekin. 
 
Kuşkonmaz ve mini sebzeleri temizledikten sonra buharda haşlayın. Bir tencerede tereyağını erittikten sonra soğan ve sarımsakları soteleyin. 
 
Yıkanmış karabuğdayları ekleyip biraz kavurun. Ardından tavuk suyu ekleyin ve karabuğdayların tavuk suyunu çekmesini bekleyin. 
 
Karabuğdaylar suyunu çekmek üzereyken, tereyağı ve parmesan peynirini ekleyip karıştırın. 
 
Pirzolaların her iki tarafını da kızgın tavada mühürleyip fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. 
 
Fırından çıkardığınız pirzolaların kemik dışında her tarafını hardal ile kaplayın. Daha sonra hazırladığınız yeşil baharatlı ekmek kırıntısına batırarak tekrar fırında 4-5 dakika pişirin. 
 
Spesiyali, karabuğday ve sebzeler ile servis edin. Afiyet olsun.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler