Çankırı Kıymalısı Tescillendi

Çankırı Kıymalısı Tescillendi

Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan bilgilere göre, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, yaptığı yazılı açıklamada, “Çankırı kıymalısı” ile girişimleri sonucu tescillenen yöresel ürün sayısının 11’e çıktığını belirtti.

 
Şehrin yöresel lezzetİne Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret belgesi verildi. Peki Çankırı Pidesi & Çankırı Kıymalısı ne zaman yapılır? Çankırı Pidesi & Çankırı Kıymalısı hangi yöresel mutfağımıza aittir? Çankırı Pidesi & Çankırı Kıymalısı hangi etten yapılır?
 
Çankırı’nın yöresel lezzetlerinden “Çankırı kıymalısı”na, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret belgesi verildi. 
 
Çankırı Kıymalısı TescillendiTürkiye gastronomi haberlerinde de yer alan bilgilere göre, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, yaptığı yazılı açıklamada, “Çankırı kıymalısı” ile girişimleri sonucu tescillenen yöresel ürün sayısının 11’e çıktığını belirtti.
 
Çankırı’nın gastronomi alanında emin adımlarla ilerlediğini vurgulayan Esen, “İncelemede olan ürünlerimiz var. Bu girişimleri önemsiyoruz çünkü kültürünü yaşatma, koruma ve kendi kültürünle var olma mücadelesidir. 
 
Tüm vatandaşlarımızın ve işletmelerimizin bu kültüre sahip çıkmasını istiyoruz. Çünkü gastronominin geleceğinde Çankırı olarak biz de varız.” ifadelerini kullandı.
 
En Sevilen Hamur İşi Tariflerinden Çankırı Pidesi & Çankırı Kıymalısı Nasıl Yapılır?
 
Çankırı Pidesi & Çankırı Kıymalısı Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*   Yarım Kilo Kıyma
*   2 Adet Yeşil Köy Biberi
*   Yarım Demet İnce Kıyılmış Maydanoz
*   1 Tatlı Kaşığı Tuz
*   1 Tane Kırmızı Biber İsteğe Bağlı
*   1 Tane Domates İsteğe Bağlı
*   5 Adet İri Boy İnce Yemeklik Doğranmış Kuru Soğan
*   Yarım Çay Kaşığı Kimyon, 
*   Karabiber, 
*   Pul Biber
*   2 Diş İnce Kıyılmış Sarımsak
 
Geleneksel Türk mutfağı yemek arşivinde en sevilen pide çeşitlerinden Çankırı Pidesi & Çankırı Kıymalısı için Not: 
 
Genellikle hazırlanan kavrulmuş kışlık kıymadan hazırlanan kapalı kıymalı, düğünlerde, mevlütlerde ve kalabalık toplantılarda ikram edilir. Ayrıca cenaze evine de götürülür. Evlerde ise kış mevsiminde hafta sonlarında hazırlanılanarak yenir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler