Aşçılık Telafi Sınavı

Aşçılık Telafi Sınavı

Eskişehir Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pastacılık ve tatlı yapımı ustalık telafi programı öğrencileri, yapılan beceri sınavında aşçılık eğitimlerinde hünerlerini sergilediler ve ustalık belgesi almaya hak kazan..

 
Eskişehir gazi mesleki ve teknik anadolu lisesi pastacılık ve tatlı yapımı ustalık telafi programı öğrencileri, yapılan beceri sınavında hünerlerini sergilediler ve ustalık belgesi almaya hak kazandılar.
 
Türk aşçı haberleri olarak kaynağından edinmiş olduğumuz bilgilere göre, 
 
Eskişehir Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pastacılık ve tatlı yapımı ustalık telafi programı öğrencileri, yapılan beceri sınavında aşçılık eğitimlerinde hünerlerini sergilediler ve ustalık belgesi almaya hak kazandılar.
 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 183 meslek dalında başlattığı aşçılık mesleğinde Ustalık Telafi Programı ilk mezunlarını veriyor. Eskişehir’de de Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde pasta ve tatlı alanında program gören öğrenciler, girdikleri beceri sınavıyla birlikte ustalık belgesi almaya hak kazandılar. 
 
Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ustalık Telafi Programından sorumlu Müdür Yardımcısı Nurcan Köksal, program hakkında bilgiler vererek sözlerine şöyle devam etti:
 
“Bugünkü ustalık telafi sınavımız en başarılı şefler alanında pasta ve tatlı yapma alanı için. Bu arkadaşlarımız 22 haftalık staj sürecinden sonra uygulamalı olarak ustalık telafi sınavına giriyorlar. 
 
Beceri sınavında başarı gösterdiklerine ustalık belgesine sahip oluyorlar. 
 
Ustalık belgesi aldıklarında mesleklerinde profesör oluyorlar ve iş bulmaları daha kolay oluyor. Yeni yıldan sonra birçok iş yerinde belgelendirme zorunluluğu olacak. Bu belgeyi almak o yönden de önemli. İşverenler açısından da profesyonel eleman çalıştıracaklar için daha profesyonel kurumlar haline gelebilirler”


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler